[]

sizce şunlar kediye eziyet mi?

tr.aliexpress.com

kedinin tırnağına takılan ürünler var belki görmüşsünüzdür, yapıştırıcıyla takılıyor tırnak uzayınca bir süre sonra düşüyormuş. hiç yaptırmadım öyle bir şey ama merak ediyorum aliexpressten alayım mı dedim, eşim karşı çıktı eziyet yazık hayvana falan diye.

şimdi ben kadın olduğum için takma tırnak nasıl bir his verir biliyorum, herhangi bir eziyetlik kısmı yok bence. siz ne düşünüyorsunuz?

 
verdiği hissi düşününce ben yapmam kediceğizime bunu.


  • Apocalypse  (18.08.16 11:19:47) 
bence eziyet olmaz. ama kediler huylu hayvanlar, tırnaklarının ucundaki plastikten kurtulmak isterken kendilerine zarar verirler sonrası eziyet olur orasını bilemem.


  • evde liyakat kalmamis  (18.08.16 11:21:18) 
neden böyle bir şey yapıyorsunuz? çok kötü gözüküyor nedir yani bu?

canını acıtmaz ama onu söküp yutma ihtimali çok yüksek. bir de çok saçma gerçekten.
  • kaputt  (18.08.16 11:23:43) 
aşırı gereksiz.


  • makarnavodka  (18.08.16 11:34:48) 
niye bu, çizmesin diye falan mı?

japonla yapıştırmadığınız sürece kedi bunu bi şekilde söker. takma tırnak bile düşüyor kendiliğinden, biliyorsunuzdur. kedinin bunu yanlislikla yutma ihtimali çok yüksek.
  • ambrosia  (18.08.16 11:38:29) 
Kedi balkona çıktı, yüksek bir yere zıpladı diyelim, tırnakları yoksa düşer. Estetik bir şey de değil, sağı solu çizmesin diye takacaksan da benim kediler ısıra ısıra tırnağın dışındaki katmanı söküyorlar bunu sökmesi 5dk sürmez.

ayrıca tırnakları yapısı gereği uzayıp kısalabiliyor, neye göre yapıştıracaksın ? Çinden gelen ürün ne kadar güvenilir olabilir ?

Neyse ki eşiniz karşı çıkmış, ellemeyin hayvanı, böyle acayip icatlar çıkaranların da allah belasını versin.
  • kimlanbu  (18.08.16 11:42:52) 
Kadın olduğum için nasıl his verir biliyorum demiş ya...
Kedi bu kedi.

  • büyük engizisyoncu  (18.08.16 12:05:18) 
Eziyet bence de:( çok rahatsız edici gibi hissettim ben.


  • peggy  (18.08.16 13:02:05) 
lel, bu nedir allasen? "kadın olduğum için" derken? pardon siz felis domesticus ailesine ait bir canlı değilsiniz, kedinizin üzerine küçük bir para bandı yapıştırın isterseniz, kurtulmak için maymuna döndüğünü görebilirsiniz, kediler garip hayvanlardır böyle şeyleri sevmezler. Eşiniz haklı.


  • devorgilla the gunslinger  (18.08.16 13:04:35) 
eziyet tabii ki. boynuna huni takılınca deliye dönen hayvanlar bunlar. ondan aşırı derecede rahatsız olacak.


  • piremses  (18.08.16 13:08:47) 
normalde ben kendim bile takma tırnak taktığım zaman rahatsız oluyorum. vücudumda yabancı bir madde olduğunu hissediyorum. kedi hayli hayli hisseder. huzursuz olur, anlam veremez, çıkarmaya çalışır. çıkarınca yutmaya çalışır falan.

ayıca çok gereksiz +1
  • dedimmidemedimmi  (18.08.16 13:12:52) 
köpek falan olsa umrunda olmayabilir de kediler cidden huylu hayvanlar. bi gününe denk gelir yüzüne bakmaz bi gün kafayı ona takar hepsini çıkarır yutar falan. sağı solu belli olmayacağı için ben yaptırmazdım bana ciddi zarar vermiyorsa tırnaklayarak. gerçi yine çok düzenli tırnak kısaltıp da önüne geçilebilir ciddi zararların. kedi seven ve besleyen herkesin canice tırnaklanmaya hazır olması gerektiği düşüncesine de ayrıca katılmıyorum, hayvanın tırnaklarını kökünden sökme işleminden bahsetmiyorsunuz altı üstü plastik kap. hiçbir canlı %100 komfor alanında yaşamıyor ofiste oturduğumuz sandalyeler de belimizi mahvediyor mesela ama kimse bu ne canilik efendim insanların normal oturuşu bu şekilde değildir yazmaz.


  • freya  (18.08.16 13:59:18) 
freya, plastik kap ama onu tutkalla falan tırnağa yapıştırıyorlar. sadee plastiği taksan neyse. gün içerisinde sırtımızı tutkalla sandalyeye yapıştırarak otursak rahatsız olmaz mıyız?


  • dedimmidemedimmi  (18.08.16 14:03:05) 
Ahdjajfksjjc ben de kadin oldugumdan nasil hissettirdigini biliyorum demis. Hanimefendi siz bir kedi misiniz? Sizin de tirnaklariniz saga sola tutunmanizi, hatta dogru duzgun yurumenizi mi sagliyor? Sizin tirnaklariniz da el gorevi mi goruyor?


  • denizgonen  (18.08.16 14:27:09) 
denizgonen
çok gereksiz yere takılmışsın onu ben tırnaklara bir şey yapıştırmanın can yakan bir işlem olmadığını belirtmek için yazmıştım. tabii ki aynı şey değil. kedimin güvenliği ve konforu her zaman önce gelir. bu yüzden araştırıyorum soruyorum bir şeyler yapmadan önce.

balkondan düşer falan denmiş. o tür güvenlik önlemlerini kedinin insifiyatifine zaten bırakmıyoruz, tüm pencereler ve balkonlar kedinin asla düşemeyeceği şekilde kalın bahçe teli ile kaplı zaten.


freya
tırnaklarını düzenli kesiyorum yinede oyun oynarken kendini kaptırıp baya bi yaralayabiliyor. gerçi sorun değil alıştım çiziklere zaten :D ama yeme konusunda haklısın sıkıntı olabilir. neye sinir olacağı belli olmuyor. kafasına aslan yelesi şeklinde şapka almıştım onu çıkarttırmıyor mesela öyle uyuyor ama tasmaya sinir oluyor.

ben bunu ilk animal planette bir veterin programında görmüştüm. vete bakıma gelen kedilere gayet doğal bir şey gibi takıyorlardı. yurt dışında baya yaygın sanırım. yeme işi tehlikeli gerçekten almaya değmez. fikir olarak iyi aslında belki orjinali yenebilir falandır.
  • yue  (18.08.16 15:14:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.