[]

firmaların finansal araştırması

bir şirket var. bunlara mal satmayı planlıyoruz.

3 aylık vadeli çeklerle ödeme yaparız dediler. çekler kendi çekleri. çalıştığı bankayı da söyledi.

bunu duyan ana şirketimiz benden bu firmayı araştırmamı istedi.

şimdi biz daha önce denedik d and b diye bir şikretten. d and broadstreet mi ne tam adını hatırlamıyorum. 400 lira aldılar ve çok da iyi değildi rapor.

tr şartlarında bu kayıtlar çok güvenilir de değil belki ?

şimdi bunu biz çalıştığu banka garanti den mi araştırsak daha mantıklı yoksa finansal araştırma yapan daha sağlam ve ucuz bir firma var mı ?

 
ben denetim sektöründeyken, aynen bu tarz durumlar için şirket denetlediğimiz oluyordu. ama big 4 fiyatları biraz tuzlu gelir büyük ihtimal.


  • orange coffee  (18.08.16 10:03:47) 
garanti bankası size bilgi vermez ki?

kkb üzerinden rapor falan alabiliyor musunuz bilmiyorum, orada çek performans raporları, istihbarat gibi şeyler oluyor. hoş bankalar dışında başka kurumlara verirler mi bilemedim.

ek olarak finansal raporlarına bakın belki e-şirket üzerinde vardır firma. orada yoksa kendi web sayfasında olabilir bilançoları falan.
  • givemesomesubstance  (18.08.16 10:09:35 ~ 10:10:15) 
genelde büyük firmaların bu iş için ayrı bir departmanı olur.
tanıdığınız falan varsa onlardan rica edebilirsiniz.
sadece firma değil, kişi falan ne olsa döküyor her şeyi.
bankalarda sorgulama yapmak artık sıkıntı, sorgulama tarihi, sorgulamayı yapan falan hepsi kayda geçiyor.
bilançolarına falan bakın bi.
  • seyduna6687  (18.08.16 10:58:03) 
kendi calistigin bankaya soracaksin, ben su musteriden cek alicam durum nedir diye. senin calistigin banka da ortak banka sistemi var oradan bakacak. daha once yazilan ceki var mi fln goruyorlar. cek isi guven isi birazda, ki su an cek patlama orani cok yuksek. bence musterinizden musteri ceki isteyin, kendi ceklerini istemeyin.


  • oscar  (18.08.16 11:59:05) 
iyi arastirmanin bedeli ucuz olmaz.

bedeli neyse veririm derseniz, crif'i deneyin isterseniz.
  • for the record  (18.08.16 12:03:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.