[]

Zorunlu Bireysel Emeklilik

45 yaş altı tüm çalışanlar mecburen katılacak ve her ay maaşlarının %3ünü vereceklermiş.

1.Siz bu sistemde kalacakmısınız?

2.Ne zaman ve nasıl çıkabiliriz bu sistemden? 2 ay içinde çıkılıyormuş ama ne zaman başlayacağı belli mi?

 
ben de kalmam.
geçen hafta bir şirket aradı beni.
10 yıl boyunca aylık 170 lira yatıracakmışım. yani 38 yaşına kadar para yatıracağım. ama bu sistemin bütün güzelliklerden faydalanabilmem için 56 yaşına kadar paraya dokunmamam gerekiyor. 56 yaşından önce paraya dokunursam devlet desteğinin bir kısmından yararlanamıyorum.

neyse. 56 yaşında parayı almak istersem 95 bin liram olacakmış.

düşün yıl 2045 olacak ve bana 95 bin verecekler. bu ekonomik düzen ve şartlar altında o paraya o zamanda bisiklet bile gelmez herhalde.
  • bahodilo  (18.08.16 10:49:46) 
bireysel emeklilik degil de birikim yapmak isteyenler icin, durumunuz musaitse, 10 yil sonra geri odemeleri yasam sigortalari var, dolar olarak yatiriyorsunuz, 10 yil bitince dolar olarak aliyorsunuz paranizi, bence bu daha mantikli.


  • kassiopeia  (18.08.16 12:11:13) 
Asla kalmayı düşünmüyorum, 2 ay sonra çıkabiliyormuşsun. Aynı gün Hemen çıkmak için başvuracağım.

Kendi iradem ve zekam var ve brüt maaş üzerinden kesecekler, daha fazla yolmak için. Güya zam alıyoruz ona gidiyor. Devlete mi kaldı benim tasarrufumu düşünmek. Zorunlu kesinti yapmak, haraç bu.
  • wilhelmwasmuss  (18.08.16 15:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.