[]

Mangal yakamadım

Bir türlü yanmadı şerefsiz ya.
3 kez denedim yakamayıp geri çıkardım her şeyi
Hadi birincisinde hata benimdi, kömürleri en alta koydum ve az çalı çırpı ile yakıcı madde ve gazete kullandım.
İkincisinde ise her şey yerindeydi en alta zayıf çalı çırpılar üste sağlamları üste ve yablara gazete ve en üste kömür kullandım.
Sağlam ateş çıktı ama yok yanmadı.
En son bir abi halime acıdı da geldi sağlam tahtalar bişiler kullandı yine iyi ateş çıktı ama yok ateş sönüyor kömürlerde tık yok.

Yeter lan diyip bıraktım şimdi köfteler tavada kızarıyor:(:(:(

Neden böyle oldu ki kalitesi kömür olursa böyle bir durum mümkün mü?

 
Ne olursa olsun, herşey alttan yakılır. İstisnalar mevcuttur muhakkak.

Çoğu kişi senin gibi yapar. En alta kömürü dizer, sonra üstten ya da sağdan soldan yakmaya uğraşır. Yanmaz. Üstteki çalı çırpı yanıp söner okadar.

Kömürü bir yığın halinde dağ gibi üst üste dizeceksin. Dağ şeklinde olacak. Sonra o kömür dağcığının altına çırayı ve bolca kuru çalı çırpıyı döşeyip yerleştirecek ve yakacaksın. Mümkünse kağıt kullanma. Böylece üstteki kömür dağındaki tüm kömürlere alttan alltan alev gelecek ve yanacak. Bu işlemi yaparken ara ara duruma görw kuvvetli yellemelerle ateş ve közlenme durumu kontrol edilir.

Yanıp közleşen kömür dağı zaten yandıkça kendi kendine dağılır, mangalcı da maşasıyla kömürü zemine yayar ve nihayetinde hazır olur.
  • mahone  (17.08.16 21:37:42) 
ilk once odunu yak. O yaninca komuru ustune at. Hepsini birden koymana gerek yok.


  • isott  (17.08.16 21:41:54) 
geçen sene bir mangalcı hilesi keşfettim ki sorunsuz çalışıyor.
sıkı durun açıklıyorum; kömürlerin üzerine çok hafifçe tiner damlatıyosun abi, yine çalı çırpı olabilir ama olmasa bile olur. gazeteye kağıda ona buna gerek yok. ellere damlatmadan önlem alarak ateşliyosun ve seri bir şekilde yellemeye başlıyorsun bu kadar. 4-5 kez falan sorunsuz yakmışlığım var bu sayede.

  • Improbable  (17.08.16 21:47:26) 
Tiner kolonya gibi malzemeler mangaldilik raconuna terstir,ayip bir seydir.

Bir mangalist santor olarak benim sistemim sudur.yarim gazete sayfasini top haline getir,bunun uzerine varsa 2 ince cirayla beraber kuru tahtalardan bir kac parca koy,kuru komurun parcalarindan uzerine serpistir.yak ve seyret.alev gidince hafifce yellemeye basla gazetenin kullerini sistemden cekelim etlerimize yapismasin.
Varsa bacani atesin uzerine koy ve kendi haline birak.komurler tamamen yandiktan sonra islem tamamdir.

Sisteminde hata var ama komurlerde sansina kotu cikmis.
  • duptıs  (17.08.16 21:56:29) 
en kolay yanandan en zor yanana doğru gitmelisin, dayı videoda çok güzel yapmış

www.youtube.com
  • jadle  (17.08.16 22:01:30) 
@jadle o nasıl yakmak ya o nasıl kömürler, oncacık ateşe kömğr yanıyorsa benim kömürler gerzekmiş demek ki..tüm tavsiyeleri dinleyeceğim ve en kısa zamanda tekrar yapıcam, çok içerlendim


  • body electric  (17.08.16 22:09:46) 
yellemek için bişey olması şart. yoksa çok odun ve kağıt gerekiyor.

en alta buruşturduğunuz gazeteleri koyun. (2-3 tam gazete sayfası yeter)
üstüne olabildiğince ince odun parçaları. kuru olmaları önemli. inceden kastım ise kalem kadar olursa güzel olur. üzerlerine biraz daha kalın odun parçaları. tüm odunlar koni olacak şekilde dizilecek.
tüm bunlar yandıktan sonra odunların da kor yaptığını gördüğünde kömürleri odunları boğmayacak şekilde at. az at önce, 4-5 parça koy. ve sonra yellemeye başla, kömürler tütemeye başlayana kadar yelle.

kolay gelsin
  • sttc  (17.08.16 22:52:03) 
Alta kağıt, üste çalı çırpı, üstüne birkaç parça odun. Onlarharlayınca kömürleri at. Odun önemli kömürler yanana kadar onlar ateş sağlar. Sonra alev gider kömürler közlenir falan.


  • orhan tv  (18.08.16 00:18:32) 
@kakao yakıcı madde kullandığımı belirttim zaten, yarım şişe bitirdim hatta tık yoktu


  • body electric  (18.08.16 07:44:52) 
Ben de çok uğraşıyordum mangalı yakmak için. Yakana kadar mangaldan soğuyordum. Sonra gittim bir küçük tüp aldım bir de nalbura gidip 15-20TL verip şalama, pürmüz de diyorlar, aldım. Artık 5 dakika bile sürmüyor mangal yakmak. Eğer çokça mangal yapıyorsanız, çıraymış, gazete kağıdıymış, tutuşturucu jelmiş uğraşmayın.


  • Tutkun  (18.08.16 08:32:19) 
gerçek mangal yakmak:

gazeteyi top yap, üstüne mümkünse çam çırası, yoksa kuru ve ince çalı çırpıyı diz, en üste kömürleri koy, gazeteye ver ateşi. gazete tahtaları tutuştursun. tutuşan tahtalardan da kömürlerin ucundan ateşi aldıktan sonra al eline faraşı yelle allah yelle. sıvı tutuşturucular bu işi kolaylaştırır. tek amacımız kömürün uçundan kenarından areşi alması.

gazeteyle odunla uğraşmak istemeyen için mükemmel bir ipucu, yumurta kolisi. bakkaldan iki yumurta kolisi alıp en alta onu, üstüne kömürleri diziyorsun, hem kömürler yuvarlanmadan duruyor, hem uzun yanıyor ve kömürlerin ateli aşması daha kolay oluyor.

kolaycı işi: mangal boruları var. közmatik. üste kömürleri dolduruyorsun, alttan gazeteyi verip ateşliyorsun, kendi kendine yanıyor. ateş en üste ulaşınca alıp mangala dökmek kalıyor. yelleme melleme hiçbir şey yok.
  • kibritsuyu  (18.08.16 10:37:58) 
ufak dallardan bir piramit yapiyoruz, piramitin etrafini uzerini de kuru yapraklarla donatiyoruz ve cirayla sagdan soldan tutusturuyoruz. odunlardan koz elde ettikten sonra komurleri azar azar dokersin ustune. dallarla ugrasirken komur piramitin etrafinda olursa iyi olur, isinmis olur biraz.

komur kotu muhtemelen ama atma gene de. baska komur al, bunlari iyice koz olan atese ilave edersin.
  • jimicik  (18.08.16 10:52:24) 
fön makinesi hayat kurtarır. kömür bi ucundan köz alsın yeter. 5 dakikada koca mangal dolusu köz hazır oluyor :)


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (18.08.16 11:00:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.