[]

Düzenli doğum kontrol hapı kullanan ve 9 ay düzenli regl olan hamile?

Düzenli doğum kontrol hapı kullanmasına rağmen hamile kalabilir, bu ihtimaller dahilinde.

Ama bir de 9 ay boyunca düzenli regl olmuş. 9 ay boyunca düzenli olduğuna göre implantasyon kanaması da değil. Peki ne? Bu durumun fizyolojik açıklaması nedir?

Fizyolojik olarak ne oluyor veya olmuyor da hap ile düzenli regl olabiliyor?

(git: www.haberturk.com)

(git: www.thesun.co.uk)

 
Tıpta her şey olasılık ya şuraya bak. Millet özene bezene yapar engelli doğar, bu kadar hormona rağmen ve muhtemelen alkol vitamin a, antibiyotik vs de almıştır bu kadın. Çocuk sapasağlam.

Yalan mı acaba haber? Yani kadın öyle demiş olmasın?
  • bir ileti paylastim  (17.08.16 18:09:18) 
modern tıp her konuya o kadar da vakıf değil, bakma sen kesin kesin konuştuklarına
hayatında hiç adet görmediği halde 5 tane çocuk doğuranı da var, senede 2-3 kere adet görüp tedavisiz çocuğun olmaz denildiği halde ilk aydan hemen kalan 10. ayda tekrar kalan da.
yahut herşeyini normal buluyor ama kadın gebe kalamıyor, adı sebebi bilinmeyen kısırlık.
bu kızın sanırım enteresan bir yumurtlama mekanizması varmış gebe olmasına rağmen etkilenmemiş aynen yumurtlamış. zaten hiç aşermemiş, öğürmemiş, hiç kilo almamış, gebelik ödemleri, kramplar filan hiç olmamış. bu daha enterasan.
...bu bana sanki kızın gebelikle ilişkili hormonları tümden uyuyormuş gibi bişey düşündürdü- ki zaten gebelikte yaşanan şeylerin bir kısmı için açıklamalar : işte gebelikte yaşanan hormonal değişiklikler bunlara yol açıyor tadında. nedir ne değildir tam bilinmiyor. demek kızda 0 soruna yol açmış, doğruysa. Gebelikte çok aşeren çok şişen de illa çok sağlıklı/sağlıksız bebek doğurmuyor neticede.Bünye meselesi hepsi.
...hamileyken yumurtlamanın hala olması hiç görülmedik bişey değil zaten, istisna ama bazı kadınlarda oluyor; bebeğe ultrasonda bakarken bunu gözlemleyen hekimler var. ama bu kız hakketen 9 ay düzenli regl olduysa helal diyorum -doğum kontrol hapları hiç ilgi alanımda olmadı ama belki hap içmesi tüm bu döngünün düzenlenmesine katkı bile sağlamış olabilir halk tabiriyle yumurtalıklar hapa alışıyor. yine de ne yumurtlamakmış ne rahimmiş ki oradaki bebeğe rağmen (o kan nereden yol bulmuş, koca bebek varken? rahim duvarı hamile hamile nasıl soyulmuş, her ay her ay?) olan olmuş. belki kız oldu bitti kısa süreli ve az adet görüyordur farkı fark etmemiştir.
  • niye ama  (17.08.16 18:30:16) 
bazı makalelerde aslında bu hapların hiç aralıksız içilmesi, kadınların hiç regl görmemesi şeklinde tasarlandığını (ki böyle kullanan kullanıcılar da varmış) sonra erkek hegomanyasının bugünkü düzende kullanılmasına sebep olduğunu filan okumuştum.


  • niye ama  (17.08.16 18:42:15) 
@niye ama o zaman da kirilma kanamalari oluyor. Okudugun makaleler onu atlamis herhalde


  • la noix  (17.08.16 18:52:26) 
Simdi aynen hayatim devam ediyor. Banyoya girip dus almaya basliyorum. Ve aniden kasilmalarim baslayip vajinamdan bir bebek cikmaya çalışiyor. Dusunemiyorum ki, cildirirsin. Hayir fiziksel olarak nasıl farkedilmez, onu kavrayamdim.

Aklima gelen bir kac ihtimal ilacalari yanlis kullandigi yönünde. Ilaci etkileyen baska bir ilac aliyor olabilir, iki uc gun ard arda kusma ya da ishal duzeni bozmus olabilir, hemen regl sonrasi degil de ortalarda bir yerde ilaca baslamis olabilir, aklima bunlar geldi.

Hamile kaldiktan sonra da Turkceleri aklima gelmiyor da "Decidual bleeding" ya da "implantation bleeding" gibi seyler var. Onlari regl yerine dusunmus olabilir :( Ha, evet, yazmissin. Implantasyon kanamasi da degil. Bilemedim.
  • shadowcat  (17.08.16 18:53:37 ~ 18:59:00) 
@ la noix
okuduğum makaleler, olayın tarihi gelişimini filan anlatıyordu, biraz daha sosyal içerekli bir bakış açısı vardı yani hep içen kadınlarda ne oluyor tıbben o kısmının da ayrıntısı yoktu zaten düz okuyucu içindi denebilir (illa vardır da benim dersim o kısımla alakalı değildi ben araştırmadım). Yalnız hakketen böyle içen var mı ya diye ben bakındığımda bunu, günümüzde yaptığını söyleyen kadınların röportajı vardı, biri gençti epey arada (kırılma) kanaması yaşadığını söylememişti, kadın mı yaşamıyordu, bunu haberleştiren kişi mi atlamış onu bilmiyorum.

  • niye ama  (17.08.16 19:04:04) 
ektopik gebelik?
hiç okumadım ama ektopikler sorunsuz 9 ayı bulur mu emin değilim.

  • mobydick  (17.08.16 19:51:38 ~ 19:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.