[]

metrobüste unutulan telefon

bir arkadaşım yeni aldığı pahalı bir telefonu tam da doğum gününde metrobüste unutmuş, kız çok üzgün.

btk'yı arayıp telefonu kapattırdıktan sonra savcılığa gideceğiz de ondan önce yapabileceğimiz bir şey var mı? mesela iett'ye müracaat etsek metrobüsteki güvenlik kamerası görüntülerine ulaşabilir miyiz sizce?

yoksa savcılığa gittikten sonra onlar bizim yerimize yapar mı?

not: iett kayıp eşya bürosuna form doldurduk.

 
Savcılık emin değilim ama pek ilgilenmeyecektir.

Kaybettiğini farkettikten sonra cihazımı bul yöntemlerini denediniz mi?

İett kayıp bürosuna başvurabilirsiniz karaköydeki.
  • atom karincanin torunu  (17.08.16 12:50:02) 
su asamada en etkili sey malesef dua. helal sut emmis biri bulacak telefonu ve sofore verecek, durust sofor onu kayip esyaya verecek, namuslu kayip esya sorumlusu sizi arayacak.

gunes,ay ve marsin ayni cizgide bulusmasi gibi birsey ama bazen olabiliyor.

imza: gecen ay esinin cuzdanini caldirmis insan.
  • brkylmz  (17.08.16 12:53:45) 
Ukalalık gibi olmasın ama telefonu aramayı denediniz önce değil mi? Yamyamlar kadar insan evlatları da var. Şoföre güvenlik görevlisine teslim etmiş olan olabilir, onlara güvenmeyip sahibini bulmaya çalışan şifreyi bilmediğinden arayamayan falan olabilir.

Bn telefonu çaldırdığımda savcılık önce operatörden izini sürmüş sonradan kapattırmıştı. Kapattırmak öncelikli çözüm olmayabilir. Bu arada iphonumu bul, arkadaş bul ne bileyim swarm semt paylaşımı falan gibi konum paylaşan uygulamaları iyice bi düşünsün telefon sahibî.

İETT şahsi talepte muhtemelen başından savmaya çalışacaktır. Savcılık isterse verecek tabii (istek bize geç geldi, kayıtlar şu kadar süre saklanıyor. Istenen kayıtlar otomatik olarak silindi falan demezlerse). Tavsiyem her konuda olduğu gibi bunda da tanıdık bulmak.

Geçmiş olsun.
  • plajda baretle dolasan muhendis  (17.08.16 12:57:49) 
Ya hiç belli olmuyor bu işler. Ben iki sene önce kaybettim telefonumu metrobüste. Kesin gitti diye düşünüp ahlanip vahlanirken birkac kere aramayı denedim. Genç bir adam açtı telefonumu, metrobüs koltuğunun üzerinde bulmuş. Sağolsun bir şekilde buluştuk, ulaştırdı bana. O gün iyi insanlar olduğu için pek mutlu olmuştum.

Siz de birkaç kere aramayı deneyin. Olmadı savcılık filan diyeceğim ama ilgilenme ihtimalleri düşük.
  • fraise  (17.08.16 13:46:18) 
unut o telefonu hocam.
babamın metrobüste çalındı.
polis ilgilenmiyor.
yüzüne bile bakmıyor.
iki karakol değiştirdik 3 saatte zor çalıntı/kayıp diye başvuru yapabildik.
1 ay oldu ses yok.
  • seyduna6687  (17.08.16 13:49:32) 
telefonu kapattırmayıp kullandırarak yer tespiti yapılabilirdi. şu an yapacak bir şey yok telefondan sinyal gelmeyeceği için yer tespiti yapılamaz. yedek parça olarak kullanılır telefon.
bu arada metrobüste nasıl telefon unutulur o kalabalıkta hayret

  • cekilmis gayfe  (17.08.16 14:15:39) 
yer tespiti gps gibi 1-2 metre sapmalı mı yoksa baz istasyonlu yer tespitimi yapıyor operatörler ? bir seferinde kayıp veya kaçıralan kızı için polise giden bir baba (gazetede okumuştum) sizler yer tespiti yapabilirsiniz o imkan var dediğinde, babaya sen çok arka sokaklar seyrediyorsun demesi operatörlerin baz istasyonlu takip yaptıgının en açık delili olarak düşünüyorum. şehir içinde sinyal alınan telefonu nasıl bulacaklar ki köyde veya daha küçük yerleşimlerde kişinin tespiti sağlanabilir. daha doğrusu kolaylaşabilir.

şimdi arkadaşınızın telefonu hakkında keşke detayda verseydiniz. iphone olsa imei uçurulsa yedek parça ve müzik çalar olur. ama iphoneumu bul uygulaması ile telefonu sıfılayabilir yedek parçadan başka bir işe yaramaz hale getirebilir.

diğer android cihazlardada eğer pahalı ise buna benzer yöntemler vardır.
ama imei atılması kolay olabiliyor onun için açık kaynaklı bu cihazlarla uzaya çıkılabilir.

binilen ve inilen saatler unutulmadıysa telefonu bulmak zor değil 5 dk içinde soförün siciline kadar cıkartacaklardır. sonra kamera kayıtları eğer 3 ay tutuluyorsa çok geç kalmış değilsiniz. otururken düşürülmüş ise ne ala türlü komplikasyonlar düşünülebilir kaç el gördüğü tespit edilebilir. ama cepten veya cantadan almış bir hırsıza denk gelmişse bence ümitleri çöpe atmadan umursamaz bi tavırla gelecek bir mesajı beklesin.
  • protrek  (17.08.16 15:47:03) 
@protrek benim bildiğim telefona bir sim kart takıp kullanması lazım. yer tespitine gerek kalmaz seceresi bulunur zaten. ben o yüzden sim kilidi falan koymuyorum telefona. bulan/çalan kullansın da enselemesi kolay olsun diye.
bu arada tanıdık polis yoksa uğraşmıyorlar telefonla. fazla umutlu olmayın.

  • cekilmis gayfe  (17.08.16 16:08:07) 
unutulan eşyalara savcılık niye baksın


  • pembe baytar  (18.08.16 00:46:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.