[]

Yazılım

Nedir bu html css c+ java phyton vs.. Bunları anneye anlatır gibi anlatır mısınız nerede kullanılıyor vs.
Bir de kodlama kendi başına öğrenilir mi, kurs gerekli midir?



 
c++, java, phyton programlama dillerinden bazilaridir.

peki programlama dili nedir? insanlar ile bilgisayarin anlasmasini saglayan dildir, tipki türkce, ingilizce gibi. kendine ait yazimi, grameri vardir. bir de uzun bir sey söylerken de kurgu yapman lazim, herkes yazi yazabilir ama kitap yazmak bir method gerektirir. programlama da öyle dili bilirsin, methodu bilirsin yazarsin.

peki niye programlama dili kullaniyoruz? birilerini bilgisayarlara isleri nasil yapacagini ögretmesi lazim. bu kislere programci deniliyor. programci bilgisayarin anlayacagi dilde bilgisayara "bak kardesim, sana bir kullanici bir rakam verecek, sonra bir rakam daha verecek, bunlari topla sonra kullanicya göster tamam mi?" der. iste bunu programa dili ile der, sonra bunu bilgisayar anlar ve kullanici ona rakam verdiginde onlari toplayip gösterir. yoksa bir bilgisayarin insanin dediklerini anlamasinin imkani yoktur.

html ve css ise programala dili degildir. "H"yper "T"ext "M"arkup "L"anguage yani markup language dir. bu dilde yazilani hicbir mantiksal cikarim yapmadan ekrana yansitir. Zeki degildir anlayacagin. Css ise bir "Style Sheet" dir. bu da zeki degildir, yazilan bicimlendirme yani renk, büyüklük gibi seyleri ekrana uygular.

Html ve css internette girdigin her sayfada kullaniliyor. Diger programlama dilleri de akilli tüm elektronik cihazlarda kullanilir. camasir makinasi, televizyon, otomobiller, cep telefonlari, trafik isiklari, uydular, hesap makinalari, dijital saatler vs.

Keni basina ögrenilir ama bu ingilizce ögrenmeye benzer. tek basina ögrenirsin ama ne kadar ilerletebilirsin ki. Bir de bu dillerin ögrenilmesi belli bir method gerektirir, örnegin japonca ögrenmek istedin, kitaptan ögrenirsin ama bir gün japonyaya gittiginde herkesin farkli konustugunu görürsün, dil ögrenemek icin sadece kitaplar, internet yeterli degildir. programlama dilinde de öyle. her dilin kendine ait mantigi vardir, bu da dili yanlis ögrenme riskini dogurur, mantigi yanlis kurarsan hersey yanlis gider. o yüzden programlama dili ögrenmek zaman ister, bol bol pratik ister, kendini tekrar tekrar kontrol etmelisin, insanlara danismalisin.
  • emrahday  (17.08.16 12:48:30 ~ 12:58:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.