[]

Yeni mezunum ve ne yapacagimi bilmiyorum

Universiteye gecmeden once acayip kararli ve ne istedigini bilen biriyken universiteden sonra her seyi goreyim illa karar veririm dedim. Cok iyi bir universitede Iibf fakultesinde sozel bir bolum okudum. Yazi yetenegim oldugu icin icerik yazma ve sosyal medyaya yoneldim. Bunlar eglenceli gorunse de bir yerden sonra sıktı. 3 sene boyunca istisnasiz calistim ama bolumumle ilgili cok iyi bir firsati degerlendirmedim (su an biraz pismanim). Su an sans eseri gectigim pazarlama departmaninda kovulmayi bekliyorum. Hem isi sevmedim hem de mezuniyet stresinden dolayi cok iyi performans gosteremedim. Sosyal acidan da uyum saglayamadigim icin (nefret ettim corporate samimiyetsizliginden) cok sevilmedim.

3 sene sonunda kafa ve ruh olarak cok yorgunum ama kovulmayi da kaldiramayacagimi hissediyorum. Ozguven olarak cok dusurucu bir durum. Kafam o kadar net degil ki o kadar. Akademisyenligin benim icin oldugunu dusunmuyorum ama yurtdisinda yasama hayalimden dolayi neden olmasin diyorum. Bilisime hala ilgim var, Berlin'de startuplara mi basvursam diyorum ama onlara da alinirsam sosyal medyaya falan alinirim. Bu saatten sonra bolumumle ilgili islere nasil adim atacagimi da kestiremiyorum. Ote yandan dil kursuna bile olsa yurtdisina cekip gidesim var. Hatta cesaret edebilirsem kendi girisimimi bile yapmak istiyorum. Maddi durumum ortalama.

Biraz ic dokme gibi oldu ama siz de boyle hissetmis miydiniz mezun olunca? Ne yapayim ben?

Kadinim.

 
Tecrübeli biri olarak söylüyorum; direk askere git. Hem aradan çıkarmış olursun, hem "askerliğini yapmış" personel arayan iş yerlerine başvurabilirsin hem de daha sonra neler yapabileceğini planlayacagin uzun bir süre olur önünde.


  • etna  (17.08.16 10:47:58) 
Senin için maddi manevi optimum hayat kalitesini sağlayacak olanı seçtikten sonra ucundan da olsa başlaman gerekiyor, kararsız kalarak geçirdiğin her dakika zarar.


  • kimlanbu  (17.08.16 10:48:56) 
@etna kadinim.


  • rivulet  (17.08.16 10:51:56) 
senin yasinda yasanan panik duygusunun normal olduguna inaniyorum ve evet ben de boyle hissetmistim. Zira bir an once okulu bitirip is hayatina atilma gerekliliginin pompalandigi, surekli 'bilmem kim bilmem ne yapmis' diye bitmek bilmeyen cumleler duydugumuz, gercekten ne istedigimizi dusunmeye/anlamaya firsat bulamadigimiz bir ulke turkiye. ancak daha yasin cok genc, kovulmakla da hicbir sey olmaz merak etme, dunyanin sonu degil, hatta tazminat alip onu degerlendirebilirsin belki. farkli seyler denemek guzel, yavas yavas ne istemedigini gorerek ne istedigini bulursun. sakin ol, gercekten bu donem geciyor, kafandaki soru isaretleri yavas yavas dagiliyor ve daha net sekilde gormeye basliyorsun. imkanin varsa dil kursu guzel bir fikir sonra da bolumunle ilgili olarak uygun fiyatli 3-6 aylik kurslara/sertifika programlarina devam edebilirsin gittigin yerde, ilgi duydugun alanlari kesfedersin.


  • kassiopeia  (17.08.16 10:58:48) 
içerik yazma neden sıktı? bence bu işe yönel


  • aklimdakisorular  (17.08.16 11:02:48) 
Olsun genede askere git:)

Kovulma meselesini gercekten kafana takma,uyusamadiginiz icin ayriliyorsunuz.sevip kendini kaybedecegin bir yer olsa boyle olmazdi ama zaten sevmedigin bir yer.cokta seyetme oyle:)

Cik once guzel bir dinlen,tatil icin guzel zaman ,tatil yap,kitap oku ve neler yapabilecegini dusun.notlarini al.bundan sonra ne yapacagina karar ver.tak sirt cantani yola cik.en relaks pozlarini sayfanda paylas,isyerindeki insanlari dusunmeye sevket,huzurlari bozulsun:)
  • duptıs  (17.08.16 11:06:11) 
İçerik yazma işi sömürü üzerine kurulu.

100 kelime 1-1,5 lira nedir abi. Günde 12 bin kelimeden fazla yazamazsın, 120 lira günde hiç bir şey, o da full iş buldun yani.
  • kurnaz  (17.08.16 11:07:23) 
Bu arada kassiopedia cok guzel aciklamis,
Isyeri evraklarin duruyorken vize islerini hallet,daha kolay olur.

  • duptıs  (17.08.16 11:08:16) 
@kaddiopea hic gecmeyecekmis gibi gercekten. Dil kursu olabilir belki. Umarim depresyona girmeden cikabilirim bu surecten.


  • rivulet  (17.08.16 11:31:01) 
İşten kovulmak özgüven kırıcı bir şey olmamalı. Bu karşılıklı bir durum. Siz onların işini yapıyorsunuz, onlar da size para veriyorlar. Size artık bu işi yapma diyerek kapıyı göstermeleri o işi yapamadığınız anlamına gelmez. Başka bir işe başvurun şimdilik.


  • dissendium  (17.08.16 11:41:08) 
Sevmediğiniz bir işte sergilediğiniz performansınızın ve kovulacağınızın bilindesiniz zaten; bunun sizi manen çökertmesine kesinlikle izin vermeyin. Bir tecrübedir diyin ve geçin. Sonrası için de içinizde en ağır basan tarafı -illa ki öyle bir taraf vardır- dinleyin.


  • fragile lady  (17.08.16 12:12:43 ~ 12:13:13) 
www.cafetur.com

Önce istifa et, sonra bu tarz bi on günlük bi tura git, geldiğinde spora başla, manita yap, ailenle takıl, yol haritası yap.

Sonra o haritaya göre bulabildiğin bir işe başvur.
  • chiper  (17.08.16 12:18:38) 
Ben de Haziran'da mezun oldum. Ve bilerek sadece tatile yoğunlaştırdım kendimi. Eğer kendine tanıyacak zamanın varsa balıklama bir işe atlamak yerine düşünmelisin.


  • lithu  (17.08.16 12:19:12) 
Aşağı yukarı neredeyse aynı şeyleri yaşadım yakın geçmişte. Toparladım bir yola girdim ben artık o açıdan memnunum ama biraz zaman ve baya büyük psikolojik mücadeleler aldı bu noktaya gelebilmem.

Sana söyleyebileceğim tek şey sabırlı ol ve tırmala. Tırmala ya sonuna kadar saldır. Oluyor yani eninde sonunda bir şekilde bir şey oluyor. Oldu çünkü yani hikaye değil. 3 tane 5 tane 55 tane yer olmayabilir ama bir şeyler elbet bir noktada değişiyor.

Seni gerçekten çok çok iyi anlıyorum. Gel arada bunalırsan falan anlat, ne bileyim birinin fikrine falan ihtiyacın olursa, herhangi bir şey için yaz. Herkesle konuşulmuyor bu olaylar çünkü.

Başarılar
  • naberabi  (17.08.16 12:23:45) 
olsun sen yine de askere git, ayrımcılık yapma öyle kadınım falan diye


  • pembe baytar  (18.08.16 01:57:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.