[]

Motosikletcilere laflar hazirladim.

Yani sorular hazirladim demek istedim.

1- Motorsikletinizi nereye birakiyorsunuz, hepinizin evinin otoparki ya da garaji var ya da evinize cok yakin otopark mi var?
1a -Ucretli otoparka birakiyorsaniz aylik ne kadara maloluyor motorsiklet icin? (O kismi ozelden de paylasabilirsiniz isterseniz)

2- Motorsiklet cok tehlikeli. Hele de bizim ulkede. Siz cok dikkatli olsaniz da sizi gormeyen araba konusunda yapacaginiz pek bir sey yok. Ornegin Amerika'da kayitlara gecen motorsiklet kazalarin tamamina cok yakin bir oraninda kazaya otomobil karismis. Demek istedigimi anlatabildim mi? Yine bu kazalarin tamamina yakininda otomobil suruculeri motorsikleti ya hic gormedigini ya da cok gec olduktan sonra farkettiklerini soylemis. Yani motorsikletlinin profesyonelliginin pek bir ise yaramayacagi durumlar. Korkmuyor musunuz ya da korkmama ragmen kullaniyorum mu diyorsunuz? Eger korkmuyorsaniz cesaretli olmanizin sebebi cok dikkatli olmaniz, tecrubeli surucu olmaniz mi?

3- Kisin yagmur camurda ne yapiyorsunuz? Ust basin sirilsiklam olmasi buyuk bir sorun mesela, kalkip o havada motorsikletle pazar kahvaltisina gitmek isteseniz problem. Motorsikleti sadece yegissiz havalarda mi kullaniyorsunuz?

4- Yazin kavurucu sicaklarda bu kask, motorsiklet giysisi ya da mont, bunlar sizi pisirmiyor mu?

5- Motorsikletle gideceginiz yere gittiginizde park konusunu nasil cozuyorsunuz, sizi tedrigin etmiyor mu? Arabayla bir yere gidersiniz, yakinlarda bos buldugunuz bir yere ceker, kilitler gidersiniz. Ama motor icin calinma riski var. Araba gibi kilitle git de degil ki, adamlar motorsikleti kamyonete atip goturuyor saniyeler icinde. Bir arkadasin basina geldi, hem de gozu onunde ne oldugunu anlayamadan kamyonete atip gazladilar.

6- Motorsiklet kullanmayi nasil ogrendiniz? Kendi motorunuzda mi?

7- Motorsklet kullanma nedeniniz nedir, daha cok pratik ve ekonomik olmasi nedeniyle vasita olarak kullanmak mi cok sevdiginiz, motorsiklet tutkunu icin mi?

8- Sadece motorsiklet mi kullaniyorsunuz yoksa hem araba hem motorsiklet mi?

9- Kaza yaptiniz mi? Kac kez? Ne kadar suredir kullaniyorsunuz?

10- Halihazirda kullandiginiz ve kullanmis oldugunuz motorsiklet tipi nedir? Supersport, scooter, chopper vs.

Cinsiyet de belirtirseniz sevinirim. Tesekkurler.

Edit: Kilit takiyorum denmis ama diyorum ki adamlar motosikleti alip direkt kamyonete atip goturuyor. Disk kilidi taksaniz ne olacak, disk kilidi tekerleri kilitleyen sey degil mi?
Bir de yagmurluk giyiyorum denmis ama benim kafama takilan kisim vucudun islanmasi degil, su gecirmez kiyafet giyersin islanmazsin o tamam. Mesele ustunde toplam bir kova suyla cafeye ya da sinemaya gidemezsin mesela. Sen islanmiyorsun ama ustun, kiyafetlerin ekipmanin vicik vicik.

 
1- kapalı garaj var, yoksa yakın otopark olurdu herhalde
2-her zevkin belli bir riski oluyor, şehir içi yerine şehirler arası daha keyif alıyorum ve daha az riskli oluyor.
3-yağmur geçirmeyen ekipmanlar mevcut.(fiyatı normal ekipmana göre daha pahalı), tulum şeklinde yağmurluklar mevcut. ne olursa olsun yağmurda motora binmek eziyet olabiliyor.
4-yazın çaresi yok, ben elimden geldiğince yazın sıcakta motora binmiyorum.
5-genelde büfe market ya da insanların kalabalık olduğu yere koyup disk kilidi ile çözüyorum.
6-daha 10-12 yaşındayken kuzende vardı ver bi tur diyerek öğrendim, bisiklet bildikten sonra ilk kullanım zor değil. ama teknik olarak öğrenmek gerekiyor o yüzden en azından güvenli sürüş eğitimi almakta fayda var.
7-zevk tamamiyle zevk benim ki. geçen ay 10000 km süren istanbul-porto turu yaptım.
8-hem araba hem motorsiklet
9-1 kez yaptım. bi araç sağ şeritte sıkıştırdı emniyet şeridine geçip onunla münakaşa yaparken önde yardım için duran motora çarptım. bu sayede trafikte kimse ile münakaşaya girmemeyi öğrendim.(ayak bileğim incelmesi dışında bi sıkıntı olmadı)
10- kendime ait motor olarak, 125 cc scooterla başladım 10k yaptıktan sonra sattım 250cc scooter aldım 6 ay içinde 9k yapıp onuda sattım, 14 aydır nc750x kullanıyorum 24k oldu.

29-e
  • prezarlatif  (16.08.16 23:31:24) 
Aha yine biri kufredecek diye actim ama neyseki durum oyle degilmis.
1.Evime cok yakin otopark var. Ayda 90 lira veriyorum. Ama genelde otoparka gitmeye usendigimden -250metre- evin onune birakiyorum.disk kilidi var ön ve arkada. Ayrica yakinda gps taktiricam.
2. Fazla bi korkum yok ama tehlikeli olduğunun farkindayim.
Dikkatli sürmeye çalışıyorum.
3. Cok az yağışlı havada sürdüm cok ciddi bi konfor kaybı oluyor. O yuzden sadece iyi havalarda sürmeye calisiyorum.
4. Kask sicakta sorun olmuyor ama mont büyük sorun. O yuzden mont giymiyorum yazın.
5. Tedirginlik illa oluyor ama hep gözümün önüne koymaya calisiyorum. Yarim saat bi yemek yiyecek olsam bile 1 2 kere motora bakasim geliyor. On-arka disk kilidi takiyorum genelde. Dediğim gibi motosikletin anlik konum bilgisini paylasan gps sistemi de yaptirmayi dusunuyorum.
6.kendi motorumda ogrendim. Surucu kursunda temel bilgileri aldim. Surus ile ilgili pratik dersler.
7.oyle aman aman tutkun oldugum soylenemez. Iyi bir arabaya param yetse 100bin civari araba alirdim mesela.ama sehir ici ulasimda epey avantajli oldugu dogrudur.
8. Sadece motosiklet
9. 1 aya yaklasti motor alali. Bir ciddi kazam var diyebilirim. Motorumun takozu eğildi. Beni e-5 yanyolda kenara sikistiran arabanin ise on tamponu dustu. Bende bisi olmadi Allaha sukur.
10.250 cc naked motor kullaniyorum.

25,e

Guvenlik konusunda kasko konusu d önemli
  • anily  (16.08.16 23:39:53) 
1-Evin altında kapalı otopark var.
2-Baya defansif sürüyorum.
3-Yağışta çok acil değilse kullanmıyorum.
4-Yazlık kıyafetler var, kask pişiriyor ama kasksız olmaz.
5-Uygun bir yere bırakıp kilitliyorum.
6-Kendi motorumla.
7-Seviyorum merkez.
8-İkisi de.
9-2 yıldır kaza yapmadım (henüz)
10-Chopper

27 E
  • teutonic-terror  (17.08.16 00:09:35) 
yarın geniş geniş yazıcam kaybolmasın deyü yazdım
edit:

1- İzmir de yaşadığım dönem 3 ev değiştirdim iki tanesi sırf motorum olduğundan site içerisinde tutmak zorunda kaldım, diğerinde ise sokakta duruyordu.Disk kilidi, halat, alarm ne varsa her gün üşenmeden taktım, şimdi Ankara'dayım buradaki evin garajı neyse ki. İş yerinde de balkondan görebileceğim bir yere koyuyorum, alarmı var kulağım sürekli orada

2-2008 den beri neredeyse hiç motor üzerinden inmedim, son iki senedir de sürekli ileri sürüş dersleri ve eğitim aldım. Haftasonları gruplarla eğitim sürüşüne çıktık vs. Fakat nisan ayında ben ne kadar dikkat etsem de önümdeki araç yasak yerden sola u dönüşü yapmaya çalışınca sol kapıdan girdim, motor pert oldu, tek kırıkla atlattım neyse ki. Adam beni görmemiş dediğine göre. Motosikletler trafikte sayıca az olduğu için insanlar motosikletin gelebileceğini beklemiyorlar eğitim alan arkadaşlar bunu bilir zaten, "bakar kör" durumu oluyor. Geçen ay tekrar motor aldım vazgeçebileceğim bir zevk değil belli riskleri göze alarak biniyorum, eğitim + tecrübe zamanla daha dikkatli olmanı sağlıyor.

3- Yağmur için ekipmanlar mevcut ben yağmur yağdığında özellikle sürüşe çıkarım sevdiğimden dolayı.

4- Yazın mümkün olduğunca hareket etmeye çalışıyorum, sıkışık trafiğe girmemeye dikkat ediyorum, asfalt+motor+güneş ebemi belliyor zira, kısa kollu ya da file mont giysen yanıyorsun bu sefer de.

5- Gözümün önünde olmadığı hiçbir yere park etmem.

6- Yaşadığım yer bayaa büyük bir site trafik olmuyor, kendi kendime öğrendim. Tavsiyem eğitim alınarak öğrenilmesi, sonradan öğrenilen yanlışlar zor düzeltiliyor.

7- Tutku ve pratiklik, ekonomi belli bir cc'den sonra olmuyor :)

8- Arabam da var ama ay da 1 belki 2 kere kullanıyorum

9- 2. soruda yazmışım

10- cruiser ile başladım enduro ya geçtim şimdi de sport-touring var ama muhtemelen enduro ya dönücem

E 29
  • mirty  (17.08.16 00:30:19 ~ 18.08.16 12:14:53) 
1- Ücretli otopark. 150TL / ay.
2- Motosiklet değil eğitimsizlik tehlikeli. Sokağa çıktığımda ne kadar korkuyorsam motora bindiğimde de o kadar korkuyorum. Ayrıca motosiklette tırsaklık iyidir.
3- Yağmurluk giyiyorum. Yağmurlukları temizlemek çok kolay. Kötü hava yoktur, kötü ekipman vardır. Ayrıca yağmurda motora binmek çok keyiflidir.
4- Durma yoksa pişersin :) Onun dışında cool down vest kullanıyorum.
5- Gitmeden önce nereye park edeceğimi belirliyorum. Otopark varsa ne ala. Yoksa gözümün önünde kalacak yeri tercih ediyorum. Mutlaka alarmlı sağlam bir disk kilidi takıyorum.
6- Honda Motosiklet Eğitim Merkezi.
7- Hobi. Ulaşım amaçlı kullanmıyorum.
8- İkiside. Zorda kalmadıkça motosiklet.
9- Evet. 1 kere. 3 yıl. Trafikten bağımsız, benim acemiliğim + eğitimsizliğim sebepli.
10- Adventure bike.

29-E
  • dark dante  (17.08.16 00:31:26 ~ 00:32:44) 
Ben de bir yamaha alacagim. Kaskim eldivenim hazir. Kurs Eylül'de başlıyor. En cok yagmur sorusuyla ilgileniyorum cunku cok yagmur alan bir yere goc edecegiz gibi duruyor. Yagmurda sürüş zorsa nasıl olacak, canım sıkılıyor. Yazın yazın uzun uzun. Takipteyim.

29/k :)
  • shadowcat  (17.08.16 00:37:58 ~ 00:38:18) 
*motorsiklet degil motosiklet

*35K - A2 since 2008

1-kapimin onune kilitiyorum. kaskom var. motoru biraz daha pahali olanlar otoparkla anlasiyor.

2-kimse beni gormuyormus gibi kullaniyorum. sakin surerim. dikkatliyim. yolda arada aklima gelir, su tirin altina girsem parcalanirim, kafam su bariyere girse kopar fln diye. korku guzel, dursun cepte. istatistigin sonu gelmez. dikkatli ol, sakin ol, iyi giyin. icinden geliyorsa surersin, gelmiyorsa da arabaya bin. bu kadar.

3-yerler buz tutmadikca binerim. yagmurda yagmurluk var. islaniyorum tabi bazen gene de, islak oturmak guzel olmuyor. gene de o bile trafikten, otobusten vs. iyi. ayrica teknoloji gelisti, telefondan yagmur durumunu kontrol edebilir, yola cikisini ayarlarsin.

4-pisiriyor. yazlik mont var, bir tik daha makul.

5-%90 motorumu gorecek sekilde otururum. goremeyeceksem islek bir noktaya birakirim, bir de kilitlerim. zincir kilidi yaninda tasiyabilirsin.

6-ilk motorumu aldigim arkadas satarken bu gaz bu fren diye gostermisti.

7-hepsi. seviyorum. egleniyorum. Pratik.

8-araba ehliyetim var ama simdi binsem suremem. kesin carparim. koskoca araba.

9-uc kere hastaneli-polisli kaza, sayisiz asfalta topraga yapisma. 8 seneyi gecti.

10-kros Yamaha wr250r
  • jimicik  (17.08.16 11:52:19) 
Herkes kilit takiyorum demis ama diyorum ki adamlar motosikleti alip direkt kamyonete atip goturuyor. Disk kilidi taksaniz ne olacak, disk kilidi tekerleri kitlyen sey degil mi?


  • stavro  (17.08.16 13:09:20) 
zincir kilit var, tekerden agaca vs. zincirliyorsun motoru. zinciri veya agaci/diregi kesmesi gerekir.


  • jimicik  (17.08.16 13:21:28) 
Alarmli disk kilidi direk ötüyor hafif de olsa caydiriciligi var


  • anily  (17.08.16 20:46:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.