[]

booking yarı esnek iptal, fena

kardeşim buakşam otel bakmaktan serseme dönmüş kafa ile, bir otelin iptal seçeneğinin yarı esnek olduğunu farketmemiş. rezervasyon yaptırınca farketti.

ücretin bir kısmının rezervasyondan sonra herhangi bir zaman çekilebileceği yazıyordu. henüz bir çekim olmamıştı, kartı hemen iptal ettik. şuan konaklama için bir ücret çekemeyecekler.

yarı esnek olduğu için şartlarda, iptal durumunda tutarın %50 sini çekeceği yazıyor. bu da 2bin ediyor.şimdi az değil tutar, otellerde doluluk yok zaten. bu tutarı çekmek isteyeceklerdir. 200 lira fln olsa otelin uğraşacağını sanmazdım ama öyle değil.

henüz bookingden iptal yapmadık. nasıl bir yol izlememiz lazım?

bookingden iptal yapsak, kart iptal olduğu için tutarı karttan çekemezler. bunu yapmak kolay. ancak sonra kardeşim herhangi bir ceza fln gelir mi?

booking müşteri hizmetlerini arayıp yanlışlıkla rezervasyon tamamlanmış desek? baya yardımcı oluyorlarmış sanırım normalde.

çok teşekkür ederim şimdiden.

ekleme: para çekemedikleri takdirde kardeşimin yasal bir yükümlülüğü olacak mı? bu bizim için çok önemli.

 
zaten kartı iptal etmişsiniz. bu durumda para çekemezler. ama yine de otele ve bookinge gelmeyeceğinizi söyleseniz iyi olur.


  • ruhen hastayim ben  (16.08.16 22:44:25) 
@gram altin

haklı olduğumu savunmuyorum. kardeşimin hatalı olduğunu biliyorum.

ancak oteli mağdur ettiğimizi düşünmüyorum. otele bir giren çıkan olmadı 3-4 saattir sanırsam.

esnek iptali görmemekten kaynaklı bir hata yapmış kardeşim. hatalı olduğunu biliyorum. ama bunun 2 bine mal olmasının önüne geçmek istiyorum doğal olarak.

2 adet oda ayırtmış farklı tarihlerde. tekinde kalsalar diğerine yine para ödemek zorunda kaldık.

otel türkiyede, onlar bize geçiriyor fazlasıyla ona saysınlar, ne diyeyim.
  • mobydick  (16.08.16 22:51:43 ~ 22:59:55) 
otel işi inada bindirirse dava açabilir.


  • kurnaz  (16.08.16 23:07:59) 
Gecen hafta otel beni arayip bookingi aradan cikartin 60 lira daha ucuz yapalim dedi. Ama booking size ful ucreti cekme hakki veriyor ben size guvenmiyorum dedim:) Kart iptalse cekim yapilamadigi icin otele 24 saat icinde ucretsiz iptal hakki veriyor. Konusun oteli ikna edin ucretsiz iptal etsinler
2. Olarak ben de bos bir atm kartiyla yapmistim rez. San diegoda bi otele. Gitmedim, hicbir sey olmadi. 2 yil sonra da karti iptal ettim

  • fbeyza  (17.08.16 00:35:50) 
Booking her seferinde şaşırtmadı beni bulduğun otelin kendi sitesine gir bak hep 100 lşra daha ucuzdur bir de otelden de ayrıca para alıyor bunlar en ucuz falan hikaye


  • öteki ben  (17.08.16 03:31:35) 
bookingde ücretsiz iptal talep etme butonu varmış ilgili rezervasyonda, otel kabul ederse. ücretsiz iptal talep ettik. ve ücretsiz iptal isterken kardeşim otele; bakarken yanlışlıkla rezervasyonun tamamlandığını, ne olduğunu anlamadığını söyleyen bir mesaj yazdı.

ücretsiz olarak iptal etmişler ilgili rezervasyonu.

böylece sorun, gayet düzgün bir şekilde çözüldü :)
  • mobydick  (17.08.16 17:05:21 ~ 17:07:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.