[]

Ölen birinin ailesine basıniz sağolsun diyememek

Bende bu sorun var maalesef. En son örnek de dün oldu. Annemlerin bir arkadaşının 10 yaşındaki kızı mayısta kanserden vefat etti. Annesini o zamandan beri görmemiştim. Biz kahve içmek için çıktığımızda kafası dağılsin diye onu da çağırmıslar; geldi. Görünce sıkıca sarıldım, 'nasılsın x abla?' dedim, o da 'iyi olmaya çalışıyorum' dedi ama basın sağolsun diyemedim. Sanki onu söylersem aglayacakmis, acısını hatırlatacakmisim gibi geliyor. Hoş ben söylesem de soylemesem de aklında. Otururken birden gözleri doluyor hatta sulugoz benim de onu görünce gözlerim doldu ama o cümleyi kuramıyorum işte, ne bileyim.

Bunu yaparak ayip etmiş miyim? Anneme söyledim 'canım onu söyleyip, söylemedigini farketmemistir. Sen üzüldüğünu bir şekilde hissettirdin, önemli olan cumle değil ki' dedi ama bilemedim. Siz söyleyebiliyor musunuz? İlla basın sağolsun demek gerekir mi? Teşekkür ederim şimdiden herkese.


 
ben hiç diyemiyorum, cenazelere filan da gidemiyorum. çok korkunç geliyor bana, sanki benim bi' kaybım olsa rastgele karşılaşabileceğim başınız sağolsunlar canımı çok yakar gibi düşünüyorum. bilemiyorum.


  • evde liyakat kalmamis  (16.08.16 14:56:27) 
Bende de zaman zaman oluyor bu. Vefattan hemen sonraki birkaç günde görmüşsem ya da cenazeye katıldıysam söylüyorum, sonrasında söyleyemiyorum. Hatırlatmak istemiyorum kendimce ama sizin bahsettiğiniz durum da var, zaten aklından çıkmıyor o kişinin aslında. Çok samimi bir yakınınız değilse ve yine de başsağlığı dilemek istiyorsanız vefatı takip eden günde Facebook'tan samimi bir mesaj yazabilirsiniz. Mayıs'ta yaşanmış vefat için başınız sağolsun demektense yukarıda yazdığın gibi yapmak daha doğru geldi bana da.


  • long live rock n roll  (16.08.16 14:57:27) 
kaybı yaşayan kişinin o kadar umrunda olmuyor bu mevzu. yani annen haklı. söyleyen de usulen söylüyor zaten. başka söylenecek bir şey yok çünkü.


  • zgrydn  (16.08.16 14:59:58) 
annen çok haklı, ben de söyleyemiyorum ama üzüldüğünü hissettiriyorsun zaten o nasılsını sorarken.


  • freya  (16.08.16 15:15:09) 
Ağlasın, sen de ağla. Acısını yaşayacak. Normal şeyler bunlar.


  • arnold schwarzeneger  (16.08.16 15:27:20) 
acınızı tahmin edemiyorum, çok üzgünüm de. başınız sağolsun zaten saçma salak bi laf. bencilce ve klişe. ezberden söylüyor insanlar... hiç gerçekçi değil..


  • su nanesi  (16.08.16 17:10:16) 
Ayıp etmemişsin, annen haklı, bende diyememekten ziyade bu türlü sözleri saçma bulma nedeniyle dememek var, illa demek gerekmez.


  • harvey  (16.08.16 17:42:05) 
annen haklı +1

eğer vefatın hemen ardından görüşüp cenazeye katıldıysam başınız sağolsun derim. su nanesi'nin dediğini gibi aptal bir söz aslında ama adettendir, kimse niye böyle dedi şimdi bu demez, zaten bunun üzerine kafa yoracak hal kalmamıştır o an o insanlarda. lakin vefatın üzerinden biraz zaman geçmişse bu konu hakkında hiçbir şey söylemem, olabildiğince normal davranmaya çalışırım, acısını aklına getirmek istemem o yüzden bu konunun bahsini açmam.
  • köstebek kurabiye  (16.08.16 17:46:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.