[]

roaccutane kullanılır mı?

ara ara sivilcelerim artıyor, erkeğim. bugün doktora gittim bi şeyler versin de geçsin diye. kafama, sırtıma falan da baktı, oralarda da oluyor genelde sivilce. dedi tahlil yapalım, roaccutane kullanmaya başlayalım.

yaşım olmuş 28, hala sivilce çıkıyor diye takıyorum bazen ama bazen de olmuyor. sözlüktekileri okudum kararsız kaldım, kullanmayacam galiba ama yine de bi sorayım dedim.


 
kullanacaksan havaların soğumasını bekle, pek bir yan etkisi olacağını sanmam. önce biraz arttırır sonra geçer komple 6 ayın sonunda


  • benim adim kerim hepinizi severim  (15.08.16 22:43:03) 
Cildiye hekimine sorsana bunlari


  • yaklas  (15.08.16 22:46:46) 
Düzenli alkol almıyorsan, karaciğerini yoracak ilaç kullanmıyorsan 6 ay kullan kurtul. Zaten her ay kan tahlili isteyecek. Ben 8 sene önce 6 ay kullandım ve hâlâ etkilerini görebiliyorum (cildimin düzelmesi manasında).

Tercih senin tabii, ama kesin ve en etkili çözüm bu.
  • kedi sahibinin el kitabı  (15.08.16 22:46:48) 
Geçen de biri sordu ama silmiş. Kullanıp bırakınca eski haline gelenler, fayda görmeyenler yorum yazmıştı. Bazıları için değişen bir şey olmuyormuş. Şansına.


  • mandalina kokusu  (15.08.16 22:53:08) 
Kullanarsan ara vermeden 6 ay kullan. Bir gün bile geciktirme. Dudakların kuruyacak, derin dökülecek bunlar için bepanthen al. Kullanım öncesi ve kullanırken kan tahlili yaptır. Kesinkes yok ediyor söyliyim ben


  • cemallamec  (15.08.16 22:54:36) 
Halihazırda her hangi bir hastalığın varsa kullanma. yoksa kullanabilirsin bol su içme kaydıyla.eğer görme sorunun varsa ilaç kullanırken asla lens kullanma.


  • bubiruyaolmali  (15.08.16 22:57:18) 
@muti istanbul.

tahlilleri alıp doktora göstereceğim bu gün. kullanmak istemediğimi söyleyeceğim bakalım.
  • contavolta  (16.08.16 11:21:00) 
Ben de aynı durumdayım. Yüzümde tek tük ama büyük ve geç iyileşen sivilceler çıkıyordu. Doktor aknetrent verdi. Yanaklarımda var birkaç tane ama küçük, yüzüm pürüzsüz görünüyor. Tedavi bitmedi ama biterse çıkmayacağını ümit ediyorum.
Yan etkileri fena ama biraz sinir yapıyor, dudak kuruluğu ve cildi aşırı hassas hale getiriyor.

  • petekpare  (16.08.16 11:26:56 ~ 11:28:56) 
Geçen sorulmuştu buna benzer bir soru ve roaccutane'ın kesin çözüm olmadığını yazmıştım. Ben aralıklarla (6 yıl arayla) 2 kez roaccutane tedavisi gördüm ve ikisinde de ilacı bıraktıktan 3-4 ay sonra cildim eski haline döndü. Yani bir kere dişini sık kullan sonra ömrün boyunca bebek gibi bir cilde merhaba de diye bir şey yok. Kimilerinde gerçekten etkili olmuştur, inanırım ama bende ve tanıdığım pek çok kişide uzun süreli bir etkiye sebep olmadı bu ilaç.

İlaç kullanmayı düşünmeden önce yediğin içtiğin şeylere dikkat ederek bir nebze bu rahatsızlığın önüne geçebilirsin. Belki de belli besinlere karşı duyarlılığın vardır. Mesela süt ve süt ürünlerinin, baharatlı yiyeceklerin, trans yağın ve glutenin bende akneye yol açtığını öğrendiğimden beri cildim daha iyi. Bu yiyecekleri tüketmiyorum (ya da eskisine nazaran daha az tüketiyorum) ve eski cildimle şimdikinin arasındaki bariz farkı görebiliyorum. Kendine bir yiyecek içecek günlüğü tutmanı tavsiye ederim. Bol bol su tüket, bol bol sebze meyve ye ve işlenmiş gıdaları çıkarabiliyorsan hayatından çıkar, çıkaramıyorsan azalt. Kendini bir de bu şekilde test et bakalım, belki faydası olur.
  • köstebek kurabiye  (16.08.16 11:50:56) 
@köstebek bu yiyeceklere karşı hassasiyetinizi nasıl tespit ettiler?


  • petekpare  (16.08.16 12:02:50) 
@petekpare, kendim tespit ettim. Zaten bahsettiğim yiyecekler (gluten, trans yağ, ambalajlı gıdalar, işlenmiş gıdalar vs.) herkes için zararlı. Yukarıda da bahsettiğim gibi kendime bir yiyecek içecek günlüğü tuttum ve bu gıdaları yemediğim zaman cildimin daha iyi olduğunu gözlemledim. Ben kendimi bildim bileli hep çok alerjik ve hassas bir cilde sahip oldum, o yüzden internette, yabancı forumlarda vs. benimle aynı durumu yaşayan kişilerin paylaşımlarını okudum ve kendi üzerimde test ettim. Birçok kişi detoks yaparak cildini çok daha iyi bir hale getirmiş durumda. Bugün bir sürü uzman yediğimiz içtiğimiz şeylerle sivilcenin alakası yok diyor ama ben alakası olduğunu bizzat kendi üzerimde deneyimledim.


  • köstebek kurabiye  (16.08.16 12:26:08) 
Anladım. Acaba böyle bir test mi var diye merak ettim de.


  • petekpare  (16.08.16 12:30:31) 
@petekpare, evet hastanelerde alerji testi de var, gidip yaptırabilirsin ama eğer problemli bir cildin varsa biraz da kendi kendinin doktoru olacaksın. Hep okuyup araştıracaksın. Tabii bu demek değil ki herkesin her dediğini git yap ya da al yüzüne sür. Bu sefer de deneme tahtası olursun hatta rahatsızlığın ilerleyebilir. Fakat bilinçli ve mantıklı bir şekilde hareket edince yavaş yavaş birçok sorun çözülüyor.


  • köstebek kurabiye  (16.08.16 12:33:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.