[]

Türkiye hangi alanda en iyi?

ya da Türkiye şu konuda iyidir diyebileceğiniz ne var. soru aşırı derecede açık uçludur. kaynak olarak, daha önce bu alanlarda çalışmış kişiler olarak, ortaya çıkan sonuçlar olarak bu ülke vatandaşları olarak bir tane özelliğimiz varsa o nedir?

not: politik eleştiriler için açmadım yani yolsuzlukta bir numarayız gibi cevaplardan çok ciddili olursak sevinirim.


 
Yemek alanında dünya ortalamasının üstündeyiz, iyiyiz denilebilir.


  • candanag  (15.08.16 21:35:20) 
kayısı, fındık, incir üretiminde galiba dünyada bir numara. galiba değil gerçi kesin. en çok üreten.


  • kurnaz  (15.08.16 21:35:23) 
iyi olma anlamında benim bildiğim hiç bir alan yok. bir kaç tarım ürünü sadece fazla üretim ya da dünyada en çok üretim durumu var. ama en iyi olarak bildiğim bir alan yok.


  • kurnaz  (15.08.16 21:36:31) 
Deri sektöründe iyiyiz. Deri fuarlarında en büyük alan Türk deri firmalarına ayrılır.


  • suicides underground  (15.08.16 21:39:20) 
Tekstil diyebiliriz


  • melengich  (15.08.16 21:41:27) 
Öyle dünyanın dört bir tarafını gezmedim ama birkaç ülkeden gözlemlediğim kadarı ile bankacılık alanında iyiyiz gibi göründü. Bankamatik kullanımı, mobil uygulamalar vb dikkate alarak yorum yapıyorum.


  • hey sen ordaki  (15.08.16 21:41:37) 
yogurt?


  • exlibris  (15.08.16 21:43:53) 
online bankacilik ve e-devlet

iskembeden sallamiyorum. bircok avrupa ulkesinde bu denli hizmet bulamazsiniz.
  • mayeskuel  (15.08.16 21:43:59) 
kahvaltı :)


  • la rana  (15.08.16 21:44:23) 
bankacılık, yemek, beyaz eşyada en iyi olmasak da beko iyi götürüyor.


  • mattiadestro  (15.08.16 21:45:52) 
@suicides

deride eskidendi. iyi firmalar battı, büyükler ufaldı, deri üretiminin fiyatı arttı, insanlar başka alanlara yöneldi. kısaca sektör bitiyor yavaş yavaş.

italyanlar ve fransızlar niş noktasından büyük pazara geçtiler.

çin dünyanın geri kalanını domine etti.
  • kurnaz  (15.08.16 21:50:27) 
Saç ektirme. Herkes istanbul'a saç ektirmeye geliyor amk.


  • noluyo yaa  (15.08.16 22:05:35) 
Saç ektirme demeye gelmiştim ben de. Ucuzmuş da sanırım Türkiye'de bu işlem ama oldukça da iyiyiz anlaşılan. Sırf Araplar gelmiyor hani, birçok farklı ülkeden de sırf saç ekimi için gelenler var. Tur dahilinde geliyorlar, güzel bir otelde konaklama, saç ekim işlemi, gezme tozma...vs, güzel iş.


  • soso  (15.08.16 22:11:04 ~ 22:11:29) 
En iyi diyemeyiz, ama inşaat alanında hatırı sayılır bir ülkeyiz. Rusya'da olsun, Arap ülkelerinde olsun, güzel işler yapan Türk firmalar var. Son 10 yıla kadar Türkiye'de evlerin çoğu mimari olarak çok sıradandı. Son yıllarda yeni kurulmuş inşaat şirketleri bile tasarıma önem veriyor.

Bir de metal sanayi alanında iyi sayılabilecek bir ülkeyiz. Kardemir gibi büyük fabrikalar sayesinde demir ve çelik üretebiliyoruz. Bu ülke sanayisi için çok önemli. Çünkü otomobil de üretsen, çamaşır makinesi de üretsen ham madde seni öne geçirecek en önemli şey. Bu yaz staj yaptığım çelik fabrikası bir İtalyan şirketin projelerini gerçekleştiriyordu. Brezilya'dan Suudi Arabistan'a kadar birçok ülkeye ürettiklerini yolluyorlardı. Metal sanayisi olan ülkeler, çok önemli ülkeler bana göre.

Yemek kültüründen diğer arkadaşlar bahsetmiş zaten. Ek olarak çay ve çilek üretiminde dünyada üst sıralardayız diye biliyorum.
  • dissendium  (15.08.16 22:15:37 ~ 22:16:22) 
dissendium dedigi gibi en fazla hurda metal ithal eden ulkeyiz. en cok hurda metal ithal eden 2. ulkeden yaklasik 2-3 kat fazla.

sac ektirmeye ek olarak goz ameliyati diyebilirim. ucuz ve guvenilir.

bir de tip alaninda cok iyiyiz. dubaide yasayan akrabalarim hintli doktordan beceriksiz araplardan bikmis ove ove bitirmedi turk doktorlarini ve turkiyeyi

aburcubur ve market gida konusunda iyiyiz. benim gonderdigim turk urunleri afganistanda kapis kapis gidiyor. fiyati da cok yuksek olamasina ragmen
  • charlotte blanc  (15.08.16 22:30:50) 
Sonradan aklıma geldi. UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) de ödül almış bir uygulama. Bu şekilde resmi işlemler çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bunu da devletin bilişimi hayata sokması olarak düşünebiliriz.


  • dissendium  (15.08.16 23:24:56) 
savunma sanayii. ar-ge'de de en fazla yatırım bu kola. aselsan, havelsan, roketsan, karsan, vs. bu şirketler dışarıya know-how satıyor. bu açıdan -biraz da savaşçı kültüründen- kaynaklanan bir durum söz konusu.

son yıllarda -özellikle 2001 krizinden sonra- bankacılıkta iyileşme söz konusu. ama tabii ki dünyanın en iyisi değil. bankacılıkta en iyi olduğumuz alan mobil taraf, ödeme sistemleri ayağı. fintech alanında iyi türkiye. yoksa mevduat ve likidite dersen, en iyi olmak için çooook uzun yılları var sektörün.
  • mermize  (16.08.16 11:32:14) 
tekstil ve kağıt


  • sadegazoz  (16.08.16 11:34:39) 
türkiye yeni teknolojilere yatkınlık ve yeni teknolojileri talep konusunda dünyanın hayli üstünde. çeşitli sektörlerde (ör. online bankacılık) başarılı.

inşaat, tekstil ve tıp sektörlerinde hatrı sayılır firmalar var, iyi rakamlarla satış yapıyorlar.

otomotiv yan sanayii, beyaz eşya, küçük ev aletleri, tarım makinaları ve traktör sanayide güçlü olduğumuz konular. ayrıca kaynaklı imalatta ve talaşlı imalatta bir dünya markasıyız (diğeri hindistan). mamlul, yarı mamul, fikstürlü üretim cennetiyiz. komponent, sac plaka, profil, bunların kesilip birleştirilmiş halleri falan derken baya imalatımız var.

tarımda iklime bağlı ürünlerde (çay, muz, çilek, kiraz, zeytin, limon, vb.) gayet iyi. bazı ürünlerde (fındık, vb.) dünya üretim lideri.

genel olarak hizmet sektöründe düşük profilde başarılı; uygun fiyatlı ameliyat, uygun fiyatlı tatil, uygun fiyatlı otel vb.

yolsuzlukla beraber türklerin adam kafalama konusunda üstüne yok (belki brezilya falan kapışır.) ama bir adamdan izin/imza/onay alınması gerekiyorsa ağzından girip burnundan çıkmak konusunda üstümüze yok.

bir de şantiyecilik bizim işimiz. adaptasyon yeteği, haftada 8 gün çalışabilme falan ne gerekirse var.

son olarak, şaşırtıcı ama türkiye inovasyon konusunda gayet başarılı bir ülke; komşu ülkeleri içinde iran'ın ardından ikinci. ürün geliştirme ve ortaya çıkarma konusunda son derece başarılıyız. ürünleri yaşatmak ve satmak konusunda sıkıntımız var, yoksa yaptığımız ürünler (ben son 10 yılı biliyorum) şahane.
  • babilbaligi  (16.08.16 11:58:43) 
kimse de yagli gures dememis.


  • jimicik  (16.08.16 12:09:59) 
dostum dünyadanın en iyisini sormamış dikkat edersen, türkiye hangi alanda en iyi diyor soruda. o yüzden söylediğimin arkasındayım. yoksa çin de bizden savunmada daha iyi, abd de daha iyi. türkiye'nin kendi içinde en iyi olduğu alan savunma diyorum bu yüzden.


  • mermize  (16.08.16 13:22:50) 
estetik sanırım


  • gündüz m  (16.08.16 13:27:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.