[]

1+1 Evde iki kişi kalan var mı?

*Nasıl, zor oluyor mu?

*Yemeği, misafiri nasıl hallediyorsunuz?

*Ev çok büyük değilse herkes odasında mı takılıyor?

Bunların dışında olumlu/olumsuz yorumlarınız varsa onları da dinlemek isterim.

 
önceden tanışıklık yoksa herkes başının çaresine bakar. 1+1 de ortak alan olmayacağı için herkes odasında takılır.

Ortak yaşamda misafir en büyük sorundur.
  • ıch will  (15.08.16 17:15:44) 
biz üniversitenin ilk senesinde 1+1 evde 2 erkek kalmıştık. normalde ikimizde aynı odayı paylaşıyorduk. diğer odayı salon olarak kullandık. zaten amerikan mutfak vardı ve girişinde hol falan yoktu çok ufak bir daireydi. misafir geldiğinde salonda kalırdı. yemek falan başlarda ortak yaptık sonra saat uyuşmazlığından dolayı herkes kendi kafasına göre takıldı.
edit: ilkokuldan beri arkadaşımdı eve çıktığım kişi.

  • golgi aygıtı  (15.08.16 17:17:32 ~ 17:17:51) 
Bizim evde 2 oda var, biri büyük biri küçük. Arkadaşımın masaüstü bilgisayarı da büyük odada. İkimiz de büyük odada takılıyoruz, erken yatan küçük odaya yatmaya gidiyor. Genelde arkadaşım erken yattığı için büyük odada ben yatıyorum, küçük odada o. Benim eşyalarım da büyük odada. Zor olacak bir durum yok.

Ev küçük olduğundan çok fazla yatılı misafiri kaldıramıyor.

Yemek genelde yapmadık biz dışarıdan söyledik ama yaptığımızda da iki kişilik yapılıp yeniyor.

Biz birbirimizi çok eskiden tanıdığımız için ayrı takılma gibi bir durum olmadı ama yeni tanışacağın biriyle böyle olmaz sanırım.
  • niyeti bozuk http nesnesi  (15.08.16 17:22:54 ~ 17:24:58) 
22 yaşındayken falan 1 sene 1+1 de çok az tanıdığım bir arkadaşımın yanına taşındım, minicik bir evdi ve kocaman bir labrador vardı evde. salondaki iki çekyattan birini köpeğe verip birinde biz oturuyorduk, ev arkadaşım salonda yatıyordu bazen ben ayakucunda otururken uyurdu, erkek arkadaşım gelince aynı çekyatta üç kişi oturuyorduk mesela o derece. benim kaldığım oda minicikti, misafir gelince orda yatıyorduk biz salonda kalıyorduk ama ikiden fazla kalmalı misafir ağırlamıyorduk.

yani olumlu yanı eğer anlaşabildiğin bir insansa arkadaşlık seviyesine +1000 koyuyor. temizlemesi iinanılmaz kolay. kirası diğer evlere göre çok düşük. başka da olumlu bi şey düşünemiyorum. benim için çok tatlı bi seneydi ama evde rutubet olmasa muhtemelen bi süre daha öyle yaşardık, sonra hızımızı alamayıp 3+1 100 metrekareden büyük bi eve çıktık kendisiyle :D şu an 27 yaşında öyle bir işe çok mecbur kalmadıkça girmem kimseyle aynı çekyatta yaşayamam yani.

olumsuz yanları, özel hayatı unut, çok fazla eşyan olamaz, çünkü koyacak yer yok, biri salonda salon settingiyle kalacaksa ok ama odaya çevirecekse koltuksuzluk falan evde yorabilir.
  • freya  (15.08.16 17:25:42) 
zor oluyor. ben çok yakın bir arkadaşımın evine, intiharın eşiğindeyken taşınmıştım. o yüzden benim için cennet gibiydi o rahatlık, korkunç ortamdan sonra. o zamanları özlemle anıyorum ama yine de çok mu rahattı? değildi.

ikimiz de asosyal olduğumuz için bize misafir gelmezdi. bazen arkadaşın bir tanıdığı gelirse falan sitenin altındaki kafede buluşuyorlardı, ben varken eve onun sevgilisi haricinde kimse gelmedi. ben "getirme" falan da demedim. onun dışında seksli ortam olacağı zaman birimiz dışarı çıkmak zorunda kalırdı çünkü malum kartondan ev, öyle odama kapanayım durumu olmuyor. benim zaten odam da yoktu, evin girişindeki o kapısız yerde takılıyodum fskl.

odada takılma konusunda biz çok samimi olduğumuz için sabah akşam birlikte oturup geyik yapıyoduk. genelde ben onun odasına geçiyodum çünkü benim tarafta hiçbi şey yoktu, hem aciliyetten çıkmıştım hem de uzun süre kalmayı planlamıyodum, o yüzden çamaşırlarımı falan bile yere koyuyodum. arkadaşın odasındaydık genelde. aynı şekilde yemek işini de genelde birlikte hallederdik. sabah akşam makarna döner yiyip joker düşürürsek dışardan söylüyoduk.

olumlu yanı ne dersen, eğer arkadaşınla yakınsan ve düzgün biriyse, maddiyat ve özgürlük anlamında çooook rahat ediyorsun. yalnız yaşamıyorsun ama yalnız gibisin, hani ne istersen o oluyor. sessiz sakin kitap okucam mı diyosun? oku. canın mı sıkıldı? dal odasına KNK NABIYON AMK de. kirayı yarım ver. faturaların yarısını öde. nefis.

olumsuz yanı odalardan birinin kapısının olmaması ve misafir ihtimali. eve birisi gelecekse, özellikle seks olacaksa birinin evden ayrılması gerekiyor. o çok komik bi durum. gerçi benim için iyi oluyodu, bu bahaneyle istanbul'u iyi dolaştım zamanında. kendin bi iş çevireceksen de bu sefer üzülüyosun, yani iki saat segis için adamı tüm gün dışarda takılmaya mahkum ediyosun. belki dota oynamak istiyo o gün? bunlar sıkıntı.

o kapısız odanın kapısı olsa, o ara kapatılsa 1+1 evde iki kişi mükemmel yaşar. ama genelde olmuyo işte, mutfakla bitişik oluyo o saçma oda.
  • der meister  (15.08.16 17:33:12) 
uzun vadede zor oluyor insan boğuluyor


  • nıç  (15.08.16 17:40:02) 
Ben kalmıştım. Herkes kendi odasında takılıyordu. Misafir kime geldiyse onun odasında. Mutfak ve banyo ortak, yemekler mutfakta yeniyordu.

Mutfak bağımsız olursa çok sıkıntı yok. Ama mutfak salondaysa büyük sıkıntı.

Kiradan tasarruf, ısıtma kolaylığı en büyük artılardı.
  • babilbaligi  (15.08.16 18:53:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.