[]

amerikadan laptop getirtenler görüslerinizi alabilir miyim?

selamlar duyuru platformu üyeleri;
simdi birkaç toshiba qosmio fiyatina toshiba us sitesinden baktim da, fiyatlar ve özellikler aklimi durdurdu. inanilmaz avantajli, türkiye'de sahip olunamayacak ürünleri oradan normal fiyatlara alabiliyorum. lâkin akrabam falan yok abd'de, ama kasarsam çevreden insan bulup buldurup getirtebilirim saniyorum. (hayir burada getirecek kisi aramiyorum)
1- daha önce bu isi yaptiniz mi veya çevrenizde yapmis olan var mi? gümrük olaylarinda problem çikiyor mu, böyle bir duyum aldiniz mi?
2- malum bu toshiba qosmio x500 serisi denen aletler öyle orta sinif degil, üst sinif laptoplar. abd'de yasasaydim internetten siparis verirdim evime gelirdi de, benim için orada aleti alacak insan bir bilgisayar store'una girdiginde bu alti sordugunda alabilir mi? yoksa "yok efendim biz bunu satmiyoruz kolay kolay da bulamazsiniz" gibi bir cevap mi alir (Türkiye'de olan bir sey ama abd'de piyasa-durum nedir bilmiyorum belki yasamis-kalmis olanlar bilebilirler)
3- ben buradan giden insanin cebine parayi dolar olarak koyup bunla bir zahmet aliver demem yeterli midir? onun için zor olur mu? yani orada fatura bilgisi falan verirken yok buranin vatandasi degilim adresim yok ... tarzi sorunlar çikar mi dersiniz? yoksa satici satmaya mi bakar?
4- diyelim aleti aldi. kutusundan çikarip çantasina koyup bu benim kisisel laptop'um demesi daha güvenli mi olur? kutuluysa gümrük muhabbeti falan olur mu? kutusuzsa olur mu?
5- türkiyede vatan bilgisayar teknosa vs. var, fransada fnac var mediamarkt.. var, us'de böyle büyük her yerde olan bir tekno magaza zinciri olarak ne vardir?

simdiden tesekkürlerimi sunarim.

 
-gümrükde problem çıkmaz. tek sorun yanında çok fazla laptop getirmesi olabilir belli sınırları vardı galiba.
-getirirken kutusundan çıkartması gerekir. kaldıki güvenlik kontrollerinden geçerken alete bakmak isteyebilirler.
-faturayı onun adına kestirebilirsiniz, ayrıca guvendiginiz biriyse kredi kartı veya sanal kartla internetten alıp veya aldırabilirsiniz. alet direk onun amerikadaki adresine teslim edilir.
-yaygın bestbuy vardı galiba ayrıca internet satışıda bulunmakta.
  • oharro  (01.12.09 23:48:21) 
1. gümrükte problem çıkmaz.
2. rahatlıkla alabilir.
3. satıcı malı satar. ayrıca uluslararası garantiler de vardır.
4. kutusundan çıkarması görece daha iyi olur. bir kişinin bir kaç tane laptopu olabilir. satan ülke oradan(abd) alınan mala zarar gözüyle değil kar gözüyle bakar.
5. bir çok istemediğiniz kadar var. merak etmeyin.
  • anuk kokulu sair  (01.12.09 23:50:50) 
1- bi arkadaşım 3 tane apple macbook götürdü gözümün önünde ve hiçbir problem çıkmadı.
2- bakkaldan sakız alıyomuş gibi alabilir.
3- a)yeterlidir. b)fatura önemli değil x bi adres sallasa da olur. c)satıcı paraya bakar.
4- eğer bavulun içine sıkıca sarmalarsa kutuyu açmasına bile gerek yok. yanında taşırsa mecburen bilgisayarı açtırıyolar. adamların umrunda bile değil sana ait olup olmaması. gümrükten yana bi kaygın olmasın yani. türkiyede ise kontrol etmiyolar havaalanı çıkışında falan.
5- eğer new york'dan alınacaksa bilgisayar b&h yada j&r iyidir. amazondan da alınabilir. best buy hakkında bi fikrim yok daha önce alışveriş yapmadım.
dur bi kıyak yapıym sana.. ben ocak ortasında bi aksilik olmazsa newyork'tan istanbul'a gidicem. belki yardımcı olabilirim. mrtdurmus@gmail.com'dan ulaşabilirsin bana.
  • greyfurt amca  (02.12.09 00:50:29) 
-Gumruk olarak problem olmaz fakat daha oncede soylendiği gibi kutudan cıkarması gerekir. Kontrol edip calısır durumda olduguna bakıyolar.
-Bestbuy bence kampanyaları takip edilirse- ki her hafta bi kac bilgisayar ucuzluyor- avantajlı olabilir.
-Uluslararası garanti için ayrıca para istiyolar bildiğim kadarıyla. Yani sitelerden baktıgınız fiyatı sadece amerika ve kanada'da garantiyi kapsıyor. uluslararsı garanti asagı yukarı $200-300 civarı markaya göre değişiyor.
-fatura bilgisi falan da sorun olmaz.
  • sbekli  (02.12.09 10:47:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.