Giriş
(2)

b1/b2 vize geçerliliği

eksiyansima
Merhabalar,1 senelik geçerliliği olan pasaportumla 2013 yılında 10 senelik B1/B2 US turist vizesi aldım. Bunun uzerine bu vizeyle 1 kez konferansa katılmak için ABD'ye giriş-çıkış yaptım.1 senelik pasaportum suresi bittikten sonra,10 senelik geçerliliği olan yeni pasaportumla 2014 yılında 18 aylık J
Merhabalar,

1 senelik geçerliliği olan pasaportumla 2013 yılında 10 senelik B1/B2 US turist vizesi aldım. Bunun uzerine bu vizeyle 1 kez konferansa katılmak için ABD'ye giriş-çıkış yaptım.

1 senelik pasaportum suresi bittikten sonra,
10 senelik geçerliliği olan yeni pasaportumla 2014 yılında 18 aylık J1* vizesi aldım.
J1 vizesini alırken B1/B2 vizeme el konulmadı.

J1 vizem Türkiye'ye son kez giriş yaptıktan sonra süresi yaklaşık 11 ay önce bitti.

Su an eski pasaportumdaki B1/B2 vizemi sorunsuz bir şekilde ABD'ye turistik amaçlı giriş-çıkışımda kullanabilir miyim? (Halen geçerliliği var midir?) Yoksa geçerli olan pasaportumun uzerine tekrar B1/B2 başvurusu yapıp yeni bir vize mi almalıyım?

Böyle bir durumla karşilaşanlar ve bilgi verecekler varsa çok sevinirim. Istanbul ABD Konsolosluk Temsilciliğine telle ulaşamadım.

Not: *J1 uzerindeki 2 sene kuralını "waive" etmiş durumdayım. DoS ve USCIS tarafından "granted" edilmiş mektubum da mevcuttur. B1/B2 vizesin geçerliliği varsa bu mektupları da yolculuk sırasında yanımda tasımalı mıyım?


Edit: Konsolosluğa mail yazdım. Pasaportlarımı yanımda taşıdığım sürece ve geçerli vizeye sahip olduğum sürece ABD'ye turistik amaçlı giriş-çıkış yapabilirmişim. J1'da 2 sene kuralı olanlar belli bir süre kadar çalışma vizesi, green card vb. başvuruları yapamamakta ve elde edememekteymiş.

Teşekkürler.
0
eksiyansima
(15.08.16)
Merhaba bence en iyisi bu konuyu ABD'nin Turkiye konsolosluklarindan birine mail atarak sormak. Kosullar boyle, tekrar vize almama gerek var mi diye sorabilirsiniz.
0
Traveller
(15.08.16)
sorun olmaz gibi.


travel.stackexchange.com
0
cedex
(15.08.16)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.