[]

Ne olacak bu 30 yaşını geçenlerin hali?

Neredeyse çoğu arkadaşım evlendi. Facebook'u falan kapatıcam artık hergün biri evleniyor ne kadar arkadaşım varmış diyorum bitmiyorlar evlen evlen. Onu bırak 2-3 tane çocuğu olanlar bile var aralarında.
Hala da şu evlilik kafasına giremedim işin aslı. Eee böyle giderse 40'ı da deviricez. Ondan sonra evlensen zaten çocuğun dede desin sana. Çocuk demişken de şuan bebek sesi bile kaldıramıyorken. Gel de büyüt yıllarca, bu da zor geliyor.
Anamız babamıza helal olsun valla erkenden evlenip çocukları olmuş binbirzorlukla bakmışlar. Bizde üşeniyoruz ama durum böyle.
Yoksa burda da mı evlendiniz lan...Bi dert yanamayacakmıyım halimde olan birilerine.

 
evlendik valla çocuk bile yaptık:(
bizlerden kaçış yok.
istemiyorsan evlenmezsin herkes evlenmek ya da çocuk yapmak zorunda değil ki. rahat ol biraz
  • sta  (14.08.16 16:04:18) 
hee şu an düğündeyim: c11.incisozluk.com.tr

eskiden evlenmek görevdi. zincirin parçasıydı. o yüzden genç yaşta evlendi eskiler. şimdi çok seçenek var. dünya daha da genişledi, tercihler çoğaldı, evlenmemek tercih oldu. ama bizden sonraki kuşaklar da "çocuğum bana dede diyecek" kaygısı olmayacak. çünkü onlar seni beni görecek ve ayrıca evlenme yaşı artıyor.

sana gelirsek kadınsan işin daha zor. çünkü vücut saati vs diyorsunuz. erkeksen de zamana bırak.
evlilik artık zamanım gelince yapılacak bir şey değil. içinden gelmediği halde evlenirsen boşanman yakındır.
  • kupigometa  (14.08.16 16:13:41 ~ 16:13:55) 
boşver hacı evlenenlerin çoğu boşanıyor artık :)


  • supermatik  (14.08.16 16:13:51) 
Sizinkiler yine iyi dayanmış. 22-23 yaşında ilkokul arkadaşlarım evlendi. Eğer zenginsen keyfine bak. Her yeri gez.


  • dissendium  (14.08.16 16:14:53) 
Ben de bu sene 30 oldum, milletin evlenmesi problem değil ama sürekli sana da evlenmen için baskı yapmaları çok can sıkıcı. Kimle konuşsam konu bir şekilde buraya geliyor, "Bu kadar seçici olma" sözleriyle devam edip "Yalnız öleceksin" şeklindeki korkutma cümleleriyle sona eriyor. Ben gayet evlilik kafasındayım, çocuklara da bayılırım ama kısmet değilse olmuyor bunu bir türlü anlatamıyorum :D


  • dust in the wind  (14.08.16 16:18:01) 
evlenmek bir başarı mı ki? neden bu kadar kafana taktın anlamadım. evlenince ne oluyor ki?


  • nothing in my way  (14.08.16 16:36:42) 
evlenmek bir başarı değil ama
evlenmemek belli bir yaştan sonra başarısızlık sayılıyor,
demokrasi aşığı ve sağ duyulu toplumumuzda :)
  • supermatik  (14.08.16 16:40:56) 
30 yine iyiymiş hacı, 25 yaşındayım benim bile çoğu arkadaşım evleniyor (genelde kızlar tabii) Eylül'de birinin nikahına gidicem.

bi flörtün varsa evlilik kafasına girememek sorun değil bence, yalnızlık bir süre sonra sıkıyor yalnızlık... bir de toplum açısından "bir yaştan sonra evlenmemek başarısızlık sayılıyor" demişler ya, bence tam öyle değil. Yalnızsan evet başarısızlık sayılıyor, ama birileri oluyorsa ya da sevgilin varsa "kendi tercihin" olup saygıyla karşılanabiliyor. Ha aile falan yine torun istiyoruz derse bilemem tabii :D

geçen sözlükte şunu paylaştılar, olumlu tarafından bak diyelim:
eksisozluk.com
  • rodriguez2  (14.08.16 16:42:50) 
biz bu hezeyanları 23-24 ümüzde bıraktık. o zamanlar 'of yaa resmen büyüdük baksana herkes evleniyoo' geyiklerimiz vardı. 30'a gelince sıkıntı yok, isteyen evleniyor istemeyen 'bekar geziyor' yani ne varmış ki 30'ların halinde? on numara beş yıldız.
hayat seçimlerden ibaret; bebek sesi kaldıramıyorsanız çocuk yapmayın, 'ama geç kalırım dede demesin' diyorsanız yapın, bunun 30'la bir alakası yok, karar verin sadece:)

  • asisamus  (14.08.16 16:57:00) 
25 yaşındayım ben bile evliyim hohohoha :) insan ister istemez yaşadığı çevreye uyum sağlamak istiyor. Bir de evlilik ve çocukla birlikte arkadaşlık ilişkileri de değişiyor. Yine de çok dert edilecek bir şey değil bana kalırsa. Nası iyiysen öyle olsun. İnsanlar artık geç çocuk sahibi oluyor. Şimdi çocuk dünyaya getirip sorumsuz bir ebeveyn olmaktansa istediğin, hazır olduğun bir zamanda getirmek daha iyi.


  • petekpare  (14.08.16 17:02:33) 
Oyle deme ya insanlar evleniyor da iyi bir es mi oluyorlar iyi bir anne baba mi aliyorlar. Kotu bir evliliktense bekar kalmak daha iyidir. Uzulme. Bir de bizim toplumumuzda duygusallik cok yuksek. Insanlar evlenmeyince ve cocuk yapmayinca kendilerini eksik hissediyorlar. Cocuklar cok da dertleri degil kimilerinin.


  • Traveller  (14.08.16 17:12:16) 
Asisamus +1

Beni evlenip üreyenlerdense sürekli offf 30'a geldim evde kaldım diye yaygarayı koparanlar daha fazla irrite ediyor. Hiç görmezsem günde en az bi' 3-4 tane soru görüyorum bu konuyla ilgili duyuru'da. Aşın artık böyle şeyleri ya hu. Bak ben de 28 yaşındayım ve bekarım. Benim de evli bir ton arkadaşım var ve gayet normal görüşüyoruz, konuşuyoruz. Üzerimde hiç baskı hissetmiyorum çünkü ben çoktan kararımı evlenmeme yönünde verdim. Çünkü çocuklardan nefret ediyorum, çocuk zırıltısına hiç tahammülüm yok. Ayrıca gelecek için daha farklı planlarım var ve evlilik bu planları gerçekleştirme yolunda bana ayak bağı olabilir. Yine de asla evlenmem demek istemiyorum, belki günün birinde sırılsıklam aşık olup evlenmek gibi bir çılgınlığa imza atabilirim. Bunun haricinde, yani körkütük aşık olmadan, evlenmem imkansız.
  • köstebek kurabiye  (14.08.16 17:22:09 ~ 17:38:48) 
gereksiz bir sanri. yas evlilik icin bir kirter degil, bireysel gelisimin ne noktasinda oldugunuz onemli, yani siz kendinizi tanimis ve tanimlamis olmalisiniz ki kendinize uygun olan insani secebilesiniz. bu kendini tanima evresi icin yapilmasi gerekenleri pek cok insan yapmadan kendini tanimadan hatta zaten birey olmadan sadece surunun bir koyunu olarak sadece nefes ali haldeyken cok gerekliymis gibi hayatlarini birlestiriyor bir de bunu basariymiscasina deli gibi kutluyorlar.
evlilik bir basari degildir, kendini tanimadan baskasina da bu kendini bilmezlige ortak ederek yapilan eylemler bence boydan buyuk hatadir. hatta bir de bu denkleme ise yaramaz bir genetik urun eklemek gerzekligin daniskasidir.
lutfen bu sabik eylemlere girismeyiniz, bireysel gelisim bir numarali hedefiniz olsun, kafaniza uygun bir yol arkadasi ile bu hedefe kitlenmisken karsilasma olasiliginiz diger butun olasiliklardan daha fazla ve guzel.
  • mavicorap  (14.08.16 17:26:10) 
Kimseye hayatı paylaşacak kadar güvenemem. O yüzden evlenmeyeceğim. 30 yaşındayım, hayatımda kimse de yok. Umrumda bile değil. Evlenmek zorunda mıyız?


  • suicides underground  (14.08.16 19:42:23) 
evlenememek beceriksizliktir.
ben de onlardan biriyim.
millet çoluğunu çocuğunu ilkokula yazdırdı.
büyüdü ekmek almaya gidiyor biz hala goy goy yok şu yok bu.
malız biz.
  • lonelyman  (14.08.16 20:13:58) 
nick uyumu budur :)


  • Big bada bum bum  (14.08.16 21:08:09) 
2-3 aya evlenicem, seviyoruz ama asıl amaç beraber aynı ülkede yaşamak (benim hatunun memleket)
aynı ülkeden ya da ben avrupa vatandaşı olsaydım belki hiç evlenmezdik diyoruz.

neyse yani, biz mesela bu sebeple evleniyoruz, var galiba herkesin bir sebebi.
  • logisticsmanager  (14.08.16 22:13:09) 
Bugunun 30u eskinin 20si diye bakiyorum olaya ben. 2-3 sene onceye kadar butun sulale elbirligiyle beni evlendirmeye calisiyordu; neyseki kurtuldum. Onlar da takmiyor artik.


  • gormemisin oglu  (14.08.16 23:12:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.