[]

Düzenli Azalan Paranın Faiz Miktarını Hesaplama

Excel böyle şeyler yapabiliyor diye biliyorum ancak maalesef hiç öğrenmedim.

Diyelim ki 30bin tl var elimizde. Bu parayı TEB'de veya Enpara'da faizde tutacağız. Her 30 günde bir de içerisinden 500 tl'yi çekip çıkartacağız. Kalan kısım yeniden faizde duracak.

Normal şartlarda bu paranın 60 ayda bitmesi gerekiyor ancak toplam faiz miktarı bize bu 60 ay içerisinde ne kadar kazandırır?

Edit: TEB şu anda 100 tl üzerinde hesapta duran paraya yıllık %9,25 faiz veriyor. Bunu dayanak noktası olarak alabiliriz.

 
enparanın günlük %8,5 faiziyle hesapladım 60 ay sonunda 7500 liraya yakın paran kalıyor,
75.ay sonunda 335 liran kalıyor ve sistem bitiyo :)

  • yokky  (14.08.16 15:22:49) 
Çok teşekkür ederim. Peki bunu Excel üzerinden mi hesapladın hocam, nasıl yaptın tam olarak?


  • sevgikusunkanadinda  (14.08.16 16:16:05) 
evet excelde formül yazarak elde ettim en kolay yöntemi o :)


  • yokky  (14.08.16 16:19:45) 
@gram altın
zaten bankalar hep 32 gün ama arkadaş aylık çekicem dediği için ben günlükten hesapladım, 32 günlük faizde oran 8,50 den 11e çıkıyor getirisi daha fazla olacaktır tabiki o zaman

  • yokky  (14.08.16 17:05:24) 
@gram altın, TEB'de şöyle bir durum var: eğer para 100 tl ve üzerindeyse zaten günlük faiz işliyor.


  • sevgikusunkanadinda  (14.08.16 21:51:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.