[]

benim biraz size içim dökmeye ihtiyacım var

açılın büyük dertli geldi (kendime göre tabii) uzun zamandır deli gibi istediğim haberi aldım, hamileyim! şükürler olsun bu mutluluğu yaşamak nasip oldu. yarın sabahtan da doktora gideceğim kontrole. evlendiğimden beri eşim de ailem de deliler gibi bebek istiyordu. sonunda hepimizin hayalleri gerçek oldu derken teker teker müjdeli haberi verdim ve tepkilerini yazıyorum:

annem babam: hayırlı olsun deyip annem ütü yapmaya babam tv izlemeye devam etti. ne tebrik, ne öpücük ne bir neşe. hayretler içinde kaldım dün bütün gün yanlarındaydım ve konuyla ilgili tek bir kelime edilmedi. sebebini bilmiyorum. sanki gelirken ekmek aldım demişim kadar bir etki yarattı. sözde ilk torun diye çok hevesle bekliyorlardı.

kardeşim: saatlerce hıçkıra hıçkıra nefessiz kalana kadar ağladı. sen benim küçük annemdin artık başkasının annesi olacaksın beni ikinci plana atacaksın eskisi kadar vakit ayıramayacaksın dedi 23 yaşında düğün hazırlıkları yapan kız. tebrik beklerken saatlerce teselli ettim. bana çok düşkündü hep, ama çocuğumu kıskanacak kadar olacağını hiç düşünmemiştim.

eşim: tam da şimdi hamile kalıp tee uzakta bir şehirde taşınan annesine yardıma gidemediğim için bozuldu. trip attı istesen gelip yardım edebilirsin bu bi hastalık değil bahane etme dedi. onunla cuma akşam yola çıkıp cumartesi sabah inip evin taşınmasına yardım edip pazar gece otobüse binecek ve pazartesi sabah otobüsten indiğim gibi ben işe geçerken o evde izinli yatacaktı. şimdi de ben evde bulantıdan, halsizlikten, ağrıdan ölüyorum gelip de bakanım yokken bir de saat başı telefon edip taciz ediyo annemi ara tebrik et hayırlı olsun de, yok watsap aile grubunda hiç bişe yazmıyosun konuşmalara katıl soğuk nevale gibi durma, yok teyzemi ara hatrını sor, halamı ara nasılsın de. benim canım burnumda artık uğraşamıycam dedim diye kızdı bağırdı telefonu yüzüme kapattı. ki normalde çok nazik, çok tatlı bir insandır. ama ailesinin yanına gidince bambaşka biri oluyor. çok fazla etkileniyor onlardan, ailesi de beni pek sevmez zaten ama ben onlara kötü davrandığım için değil. genelde aile olarak kendilerini parayla sevdirmeyi tercih ediyorlar. kayınvalidemle aynı eve gelin gidip onunla oturmayı kabul etmediğim için aileden dışlandım. ben saygıda kusur etmemek için hiç kötü bir söz söylemiyorum ama eşim için annesi bir yana dünya bir yana ne yazık ki. onun kakamel de zaten biraz bilmem ne demesi eşimin benim kesinlikle öyle olduğuma kanaat getirmesi için yeterli.

birkaç arkadaşıma haber verdim, sağolsunlar ellerinde yemeklerle geldiler, ortalığı derlediler topladılar, sohbet falan evde bir şenlik havası oldu. en azından sarılıp tebrik edenim oldu. inşallah sağlıkla, mutlulukla kucağıma alabilirim, psikolojik olarak yeterince güçlü olabilirim. okuyanlar lütfen dua edin sorunsuz bir süreç geçirebilmem için. hepinize teşekkür ederim.

 
Anlattıklarına göre eşinin annesi tam bir göt. Eşinde ondan göt (kaç yaşında adam eşini ailesini ayırması gerekir). Senin ailen de cins kardeşin onlardan da cins. Allah sabır versin diyorum inş analı babalı mutlu huzurlu büyür. Seni yalnız bırakmayan arkadaşlarının kıymetini bil. :)


  • gozu acik sevisen yahudi  (14.08.16 14:51:51) 
Öncelikle gözün aydın diyprum allah analı babalı buyutsun size hayırlı bir evlat olmasını diliyorum:)

Bu harika bi haber. Yakın zamanda buyuk biraderimin eşinin hamilelik ve sonraki süreclerine de dahil oldugum için öncelikle mutlaka kafanızı baska seylere vermeli birseyler bulun. Cunku anladıgım kadarıyla bu durum bşraz daha sürebilir. Onun dısında arkadaslarınızla bol bol vakit gecirin. Gerginlik sıkıntı üzüntü bunlar oldukca yıpratıyor ruhsal olarak. Sürekli düşünerek bir sonuca varamıyor insan. Birde en buyuk önerim internet doktorculuguna girmeyin. Evet bir sürü deneyim var insanlar paylasıyor falan ama herkes aynı değil.

Tekrardan bebeğinizi sağlıkla kucagınıza almanızı dilerim :)
  • fıytfıyt  (14.08.16 14:52:27) 
ay tebrik ederim, sizin adiniza cok sevindim!

yalniz henuz yeni hamilesiniz, aileler bu konuda biraz gelenekci olabiliyor. genelde kutlamalar filan besinci altinci ayin sonunda yapiliyor nazar degmesin bebege diye. tepkisizlikleri bu yuzden olabilir. kardesiniz de yani, herhalde duygularini cok kontrol edememis.

esiniz de durumun ciddiyetini idrak edememis olabilir, kafasi baska bir duruma takilmis olabilir. bu donemde kendisine cok bilenmeyin bence.

umarim sorunsuz, mutluluk dolu bir hamilelik gecirir, tombis bebeginizi saglikla kucaginiza alabilirsiniz :)
  • evde liyakat kalmamis  (14.08.16 14:53:23) 
Sadece anne babanın tepkisini biraz anlayabiliyorum. Nedense bebek sağlıklı doğana kadar aman bi aksilik olmasın diye abartı sevinemiyorum. Totem gibi bişey.
Kardeşini ilk cümlelerde 7-8 yaşlarında sandım yaşını görene kadar. Enteresan.
Eşine de annene bir sana iki diye sövsen yeri ama sövme tabi :)

Ayrıca tebrik ederim işalla sağlıklı dünyaya gelip güzel bi ömrü olur şimdiden. Bu heyecanı bi başkasının paylaşmasına da gerek yok sen doyasıya yaşa mutlu ol işte :)
  • jamalbsf  (14.08.16 14:54:10) 
Hayirli olsun. Kimseyi takma, hamileligin tadini cikar. Birak onlar ne derse dersin.


  • dedim ben sana  (14.08.16 14:59:58) 
@bozuk para yok zaten dünyadaki tek hamile benim gibi düşündüğümden değildi fakat bazı sağlık sorunlarından dolayı zor bir süreç yaşadık. onca umutsuzluğun üstüne alınmış bir haber olduğu için daha çok sevinmelerini beklemiştim.


  • kakamelsokoban  (14.08.16 14:59:58) 
tebrikler öncelikle
sizin için büyük ama dünya için küçük bir gelişme olduğunu etrafınızdakilerden görmüşsünüz.
İnsan tabi bi tebrik bekler tabi o konuda haklısınız.

okurken ben daraldım eşin be ailesi götmüş +1 liyorum.
kardeşinde ayrı bir kavunmuş doğmamış bebeği kıskanmak nedir?
Anne baba o an bi tepki vermemişse de içten içe sevinmişlerdir.
Şimdi dış gebelik düşük(Allah korusun) gibi şeylerden dolayı belki seni fazla havaya sokmak istememiş olabilirler ama konuya alakasız kalmak da olmamış tabi.

Tekrardan tebrikler Allah analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin.
  • basond  (14.08.16 15:06:09) 
Tebrikler öncelikle \0/ ( kucak) :)

anne baba'nın suskunlukları/ tepkisiz kalmaları arkadaşların dediği gibi nazar değmesin gibi de olabilir başka bişey de olabilir. o bişeyi onlardan öğrenebilirsin. bence konuş ben sizin tepkinize şaşırdım neden öyle oldu anlayamadım de.

eşin zamanlama konusunda sana mı trip attı? tövbe bismillah, sen gebe kalırken o neredeymiş.
yalnız sen gebeliğin nedeniyle yardıma gidemeyeceğini söylediysen gebelikte iş yapılmaz diye bir durum yok. gitmek istemeyebilirsin o ayrı konu. gitmek istemiyorum çünkü şu şu nedenlerden demek daha doğru olur, eşin de biliyordur ya da öğrenecektir gebeliğin iş yapmaya engel olmadığını bu kez sana olan güveni sarsılır, her söylediğini bahane diye düşünmeye başlar.
Sağlıklı gebelikler geçir, bir batında doğum olsun:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.08.16 15:20:58) 
Bebek sahibi olmayi kendin de cok istedigin ve mental olarak buna hazir hissettigin icin sikinti yok. Yok cocugu kocanin ailesine yaranmak, yerini saglamlastirmak vb sebeplerle isteseydin o zaman sikintiydi. Insanlar bazen okuzlesip bunu hic farketmeyebiliyorlar e sen de hamilesin simdiden hormonlarin sana kucuk tatli surprizler yapiyor, ikisinin voltrani olusturmasina izin verme, ilerde bu gunleri guzel hatirla.
Ps; i hate erkek anneleri ve annelerinin agzinin icine bakan hanimevlatlari!

  • sindustrial  (14.08.16 17:04:09) 
eşin, ailen ve onun ailesi hakkında yorum yapmayacağım çok fazla olabilir bazı tavırları.
ama kardeşin galiba gerizekalı. bir teste falan sokmak gerek.

  • lonelyman  (14.08.16 17:09:01) 
Yuppiii!!!
Allah tamamına erdirsin.

Öncelikle jamalbsf+1
3 ayı geçtikten sonra senin anne-baban düzelecek, göreceksin. Eski insanlar bunlar. Kardeşin de evlenince düzelir, merak etme.
Eşine ve ailesine "yuh!" diyorum. Sakın ha gözüne gireyim vs. diye taşınmaya filan yardım etme, daha eline alamadan çocuk düşüverir. Miden bulansa da bulanmasa da ağır iş yapmayacaksın. Bu zamana kadar yaptıklarını da yapmayacaksın. Maalesef acı bir tecrübe ile yaşadım bunu. Bir bebeğimi kaybettim ben çok yorulduğum için.
Bunun dışında kendine ve bebeğine yoğunlaş. Arkadaşların bak ne güzel destek olmuşlar. Etrafında sana destek olanları tut. Eşine de bu durumu - kesinlikle yüzyüzeyken- anlat. Yorulma meselesini hatta beraber doktora gittiğinizde doktor söylesin (doktorla istersen önceden konuş bu durumu).
Hadi Allah bir avazda kurtarsın!
  • SiyamkedisiZorro  (15.08.16 13:57:12) 
tebrik eder sabirlar dilerim.


  • jimicik  (15.08.16 14:21:07) 
kakamelsokoban'ın bebeği mi olacakmış, ne güzel bir haber bu ya hu, tebrikler!

ben bu hikayede en çok kardeşine üzüldüm, bu ne şapşallıktır ya hu :P

sen takma hiç birine, özellikler müstakbel dedeler ve neneler bebe olunca içine düşecekler ve gözleri başka bir şey görmeyecek emin olabilirsin.
  • Apocalypse  (15.08.16 14:42:53) 
Allah analı babalı büyütsün, tebrikler :)

Anlattıklarına göre bunların hepsi numunelik insanlarmış. Allah sabır versin.
  • chitosan  (15.08.16 14:50:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.