[]

Facebook'ta Hicri Doğum Tarihi

Bugün arkadaş listesi temizliği yaparken, insanların profiline son kez bakarken farkettim bu olayı. 1400'lü tarihler yazıyordu hep profillerde. Ki kendi profilimde de doğumgünü kısmında öyle bir şey yazıyor. Başka profillerde görünce, doğumgününün boş bırakılmasıyla alakalı bir mevzudur dedim. Kendiminkine bakarken çaktım olayı. "Düzenle" deyip "Hicri doğum tarihini göster" kutucuğundaki onayı kaldırınca düzeliyor. Ama bu şekilde düzeltip kendinizinkinde Miladi olarak gözükse de diğer profillere baktığınızda Hicri olarak görüyorsunuz.

Önceden böyle bir şey yoktu. Acaba yeni eklendi de default olarak açık mı geldi? Benden başka doğum tarihlerini bu şekilde gören var mı?

-En azından "aa evet öyle", "bende öyle değil" gibi bir şey yazabilirseniz sevinirim.

Görsel de ekledim. İlki başkasının profilinde gözükme şekli.

-Anladığım kadarıyla sadece bende olan bir durum ancak çok saçma. Herhangi bir hesap ayarımı falan da değiştirmedim. Şu an nasıl düzeltebileceğimi araştırıyorum. Fikri veya önerisi olanlar söylesin lütfen.

 
şimdi baktım da bende hicri doğum tarihi ile ilgili bir şey yok.
arkadaşlarınkine baktım, onlarda da yok.

  • m e b  (14.08.16 00:42:31) 
bende öyle değil.


  • devilred  (14.08.16 00:47:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.