[]

Arabası olan herkesin bilmesi gereken bilgiler

Bir bilgi vermeyeceğim, bilgi isteyeceğim :)
2 haftadır araba sahibiyim.
Genel olarak ne yapmalıyım, neyine dikkat edip neyine bakım yapmalıyım.
Dün 10bin bakımını yaptırdım yağ, yağ filtresi ve hava filtresi değişti.

 
Araba yıkamayı, içini süpürmeyi alışkanlık haline getirin. Araba temizlemek bir hobi olsun. Bu sayede hevesinizi hiç kaybetmezsiniz.


  • dissendium  (13.08.16 21:50:17) 
para ilen ilgili belirli bir rutini olan şeyleri şeedeyim:

- yağ değişimi, araba bakım
- muayene
- trafik sigortası ödeme
- motorlu taşıt vergisi
- egzoz ölçümü
- kasko

hayıllı olsun. öndeki arabaya selektör yakıp taciz etmeyin. sevgiler.
  • durme  (13.08.16 21:57:03) 
Hayırlı olsun, kazasız belasız. Arada kendin de yağına, suyuna bak, park yerinden çıktıktan sonra akan eden bir şey var mı bak (klima suyuna aldanma).

gözüne inik gibi görünen lastik varsa bir şey girmiş mi diye kontrol et, akıllı vida denk geldi mi affetmiyor lastikleri.

motor sesinde değişim, kullanımında rahatsızlık veren bir detay görürsen küçümseme. Arkadaşın şanzımanı kurtardık ses sayesinde.
  • kimlanbu  (13.08.16 21:59:41) 
yokuşa park ederken direksiyonu kaldırıma doğru çevir.

herhangi bir düzensizlik, ses, koku, titreme vs. olduğunda hızlı müdahale et.

sarf malzemelerinin masrafını düşürmek için sürüş güvenliğinden ödün verme. yani kilometrede yarım kuruş az yaktırmak için veya debriyaj balatası 1.000km fazla dayanması için artistik hareketler yapmaya gerek yok.
  • icim urperiyor  (13.08.16 22:23:34) 
trafikte tırlardan uzak dur :) sağ arka kısımları kör nokta.


  • sayns  (13.08.16 22:34:57) 
Bu arada önceden yağ kontrol edince siyah şekilde ölçüsünü anlıyordum ama şimdi renksiz. Yeni değiştiğinden mi?
Bu arada cevaplar için teşekkürler.

  • six packsiz  (13.08.16 22:40:17) 
en kisa yol once bildigin sonra seri yoldur. gps'le bilmedigin yere giderken bi bak sokaklarda falan dolastiriyor olabilir, onun yerne yakinindaki ana caddeleri tercih et rota gene duzenlenecektir.

sokak kesisimlerine yavas gir.

minibuslerin arkasindan gitme, aniden duruyor oc.s

sikisik trafikte serit degistireceksen burnunu hafiften yan seride sokmayi bil cekinik davranma
  • jedilance  (13.08.16 22:42:44) 
renksiz olması yeni değiştiğinden evet. önce temiz bezle güzelce silinir çubuk ardından tekrar batırılıp çıkarılıp gözlenir.


  • prodeq  (13.08.16 22:56:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.