[]

Nasıl bencil olabilirim?

Bir olay oluyor hep karşı tarafı düşünerek hareket ediyorum, bir an kendime dönüp bakıyorum perişan, acınacak haldeyim. Kendimde bunu görünce acaba karşımdaki kişide mi böyle diyerek yine karşı tarafı kendi önüme koyuyorum :(
Nasıl bencil olacağım?
Lan haklıyım biliyorum ama yine de üzmekten korkuyorum ben bir hiçim sanırım.


 
bugün 2. kez aynı cevabı veriyorum, bir kaç kişiyi mutlu edebilirsem kazara ne mutlu bana

pics.onsizzle.com

edit : iç huzura giden yol 4 kelimeyle başlar : "benim problemim değil ak"
  • kimlanbu  (13.08.16 20:14:41 ~ 20:20:35) 
İngilizcem yetmedi.


  • pavlis  (13.08.16 20:18:33) 
arkadasin caps'i "iç huzura giden yol 3 kelimeyle başlar: benim-problemim-değil" anlamina geliyor


  • ambrosia  (13.08.16 20:20:32) 
Bana kalirsa bencil olmak yerine mantikli olabilirseniz daha iyi olur. Yani olaylari yorumlayip degerlendirirken bizzat sizin basiniza bile gelmisse bir iki adim geri cekilip oyle degerlendirmeye calismalisiniz. Boylece duygularinizdan once mantiginiz devreye girebilir. Meseleyi daha iyi kavrarsiniz, ona gore tavir alirsiniz.

Duygusal tepki vermekten kurtulmanin ilk adimi ego'nun kontrolunden cikmak. yani meseleleri kisisellestirmemeyi ogrenmek. "hep benim basima gelir", "bana bu yapilir mi?" gibi dusuncelere kendinizi teslim etmeyin. Harekete gecmeden once mutlaka etraflica dusunun. Yorum yapmak icin acele etmeyin, meseleleri yorumlamadan once mutlaka uzerinde biraz meditasyon yapin.

Bir de nesnelere ve insanlara ve hatta hayata bile kendinizi cok siki baglamayin. Biliyorsunuz hepsi gecici ve hepimiz geciciyiz.
  • idexo  (13.08.16 20:24:54) 
Kaybetme korkusu olan herkes senin yaptığın(yada yapamadığın) gibi yapıyor. Bence sorunun kaynağı o. İnsanları kaybetmekten korkmazsan bencil de olursun merhametsiz de. Kısaca güç sende olur.


  • Wolfware  (13.08.16 20:26:05) 
@idexo mantık olarak kendimi haklı görüyorum ama bu bir şeye yetmiyor. Of ulan of


  • pavlis  (13.08.16 20:37:50) 
kendini hakli bulman mantiktan degil iste ego'dan kaynaklaniyor. cunku doganin kendisinde hakli/haksiz ayirimi ya da adalet yoktur. dolayisiyla insan egosundan siyrildigin zaman hic kimsenin umurunda olmazsin. ingilizce'de "indifferent" diye bir kelime var. iste doganin bize ilgisi "indifferent"tir.

insanin hayvandan farki egodur. adalet ya da haklilik kavramlari da insandaki egodan gelir. diger hayvanlar "ben hakliyim" demiyor ya da adaletli olmaya calismiyorlar. basitce hayvan guclu olursa avlanir ve doyunca eger kendini tehlikede de hissetmiyorsa durduk yere kimseye saldirmaz. bir egosu yoktur. dogaya yabancilasmamistir. o yuzden dramaya girmezler hic. daha basit bir hayatlari var insanlara gore. stresleri sadece kendilerini tehlikede hissettikleri zamandir. ote yandan is insana gelince guclu olan isterse gucsuzu zevk icin ezebiliyor.

ayrica yeterince mantikli olursan kendine duygusal olarak da iskence etmezsin. burada mantik dedigimiz sey senin bir anlamda dogayi oldugu gibi izleyip anlayip kabullenmenle ilgili. yoksa 2x2=4 eder gibi soyut kabullerden bir mantik degil. somut olan seylerden bahsediyorum. bir aslanin otobur olmadigiyla, senin "sirin" kabul ettigin bir ceylani avlayip yiyebilecegiyle yuzlesebilmen gibi. "ama haksizlik ceylanin penceleri yok ki" dersen dogaya karsi anlamsiz bir mucadeleye girmis oluyorsun. iste bu insan egosu.

dolayisiyla 'sinsi' birini gorunce mantik cercevesinde sinsi oldugunu anlarsan, insanlarin sinsi olabilecegini kabullenirsen sana sinsilik etmesinden canin sikilmaz. bekledigin olmustur ve muhtemelen onlemini almis olursun. o zaman sinsi biriyle karsi karsiya kalirsan kendini kaptirmaman gerekir ki sonradan pisman olmayasin.

ozetle tavsiyem eger erkeksen "sikinle dusunmeyi birak" eger kadinsan kadinin egosu neresinde pek emin degilim, bu sefer egon her neredeyse egonla dusunmeyi birak gitsin.
  • idexo  (13.08.16 22:46:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.