[]

Kilolu Arkadaşa Yardım

Hep kiloluydu fakat şuan inanılmaz artış gösterdi, bir dönem kendi kendine şeker hastası olduğundan şüphelenip korkudan diyetisyene gitmeye başladı kısa bir süre devam etti verim de alıyordu sonra dayanamadı bıraktı.

Hem hastalıktan korkuyor hem de yeme isteğine mani olamıyor, biz birlikte çok yiyoruz, ben de çok yiyorum ama kilo almaya elverişli olmadığım için en azından onun kadar, sıkıntı yapmıyorum.

Destek olmaya çalışıyorum, gaz vermeye çalışıyorum, gel yemeyelim kahve içelim çay içelim diyorum ya da az yiyelim diyorum, olmuyor.

Hadi akşamları yürüyüş yapalım hem pokemon avlarız diyorum dışarı çıkası varsa bile yürüyüş fikrinden dolayı reddediyor.

Bu arkadaşa nasıl yardım ederiz.

Bir ara kiloları yüzünden hastalanıp sıkıntı yaşayan insanlarla ilgili verileri bulup paylaşmak istedim kendisi tam bir hastalık hastasıdır etkisi olur diye düşündüm ama bilemedim kararsız kaldım.

Ben onun sağlığı için istiyorum bu durumu ele alıp dikkat etmesini.

Kendisi de istemiyor bu arada kendisi halinden memnun olsa banane umurumda olmaz ama hem rahatsız olup hem de yemeden duramıyor.

Ne yapalım?
Ne yapayım, nasıl ikna edeyim.

 
Bence karbonhidrat nedeniyle arkadaşınız kendine hakim olamıyor. Bir sabah kendisine sadece protein bazlı bir kahvaltı hazırlayın, peynir, yumurta, salatalık, domates, vb. ama hiç karbonhidat olmasın. Ekmeksiz, doyana kadar yesin. (100 TL'lik malzeme dahi yese boş ver) Sonra ise öğlene kadar acıkmadığını fark edip, (kan şekerinde ani oynama olmadığı için) bu tarz bir cesaret verebilirsiniz kendine.

30 KG verdim.
  • Polaroid  (13.08.16 15:10:30) 
  • kimlanbu  (13.08.16 15:17:10) 
Yürüyecek diye dışarı çıkmaktan imtina eden bir insanın profesyonel desteğe ihtiyacı var kanımca. Sorun sadece yemek yemeyi sevmek, boğazını tutamamak değildir belki.


  • auroraaurora  (13.08.16 15:17:25) 
@auroraaurora; Yemeyi sevme + tembellik evet.


  • mutekebbir  (13.08.16 15:20:25) 
bisiklet alın bence. gezin durun. hem zevkli, hem biraz antrenman olur hem de psikolojiyi düzeltir.


  • glamdr1ng  (13.08.16 15:34:02) 
salın abi insanları. eğer kendine gerçekten inanılmaz dert olsa bir şeyler yapmaya başlar. ölüm korkusu, yaşam kalitesi korkusu öyle boğazdan çok daha önce gelir.

duyuruya da çok sinirlendim. bana gelip en yakın arkadaşım bile böyle bir şey dese sülalesini göçertirim. kişilerin kararlarına saygı duyun biraz.
  • ebonni eth atc  (13.08.16 15:43:16) 
ha bi de halinden memnun değilmiş demişsiniz de yeteri kadar rahatsız değilmiş demek ki. benim de bi 15 kilo fazlam falan var. kahvaltıda sucuklu yumurta peynir zeytin zibilyon tane ekmek yerdim. öğle ve akşam yemeği de öyle. geceleğin atıştırırdım. diyete başladım kendimce. beyaz ekmek neredeyse hiç tüketmiyorum. yediklerime dikkat ediyorum. kilo verdim mi hiç bilmiyprum ama kafada yani olay :D. kendisinin yeterince istemesi lazım.


  • glamdr1ng  (13.08.16 15:46:48) 
@glamdr1ng; İşte o istek bir kere geldi adım da attı ama şuan yine aynı.
Rahatsız olduğunu biliyorum, yine daha önceki şeker korkusu gibi tetikleyici bir unsura ihtiyacı var.
Oturup konuştuğumuzda kendisi söylüyor zaten açık açık ben "söylemiyor ama ben anlıyorum" gibi bir şey demedim ki.

@ebonni eth atc; sakin olun lütfen. ben ona gitmeden önce o bana geldi, yanımda ol diye diyetisyene bile peşinde götürdü. listenin kopyasını verip dizginlemem için yetki de verdi.
Benim derdim sağlığı yoksa banane hem bu kadar kilolu hem de deli gibi sigara tüketen biri. Ben halimden memnunum deyip geçse düşünmem tabii ki milletin kilosunun hesabını tutacak değilim. Bir problem olduğunda ne kadar pişman olacağını ve korkacağını bildiğim için önceden önlem almasında yardımcı olmak istiyorum sadece.
  • mutekebbir  (13.08.16 16:20:53) 
büyük ihtimalle metabolik sendrom hastası arkadaşınız. belki itiraz edecek buradakiler ancak mimkin değil kilo veremez. bki>35 ise gastrik bypass ameliyatı olacak.


  • o kadar da degil aga  (13.08.16 16:34:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.