[]

Tez konusu farklı bir bölüm ve alandan secilebilir mi?

mühendislikte yuksek lisans yapiyorum ama tez konusunu farklı bir bölümde işletme veya endüstri mühendisliği alanında belirleyebilir miyim,Fen bilimleri enstitüsü kabul eder mi?

fen bilimleri yüksek lisans tezi ,mesela sanayi,bilişim teknolojileri, hakkında bir araştırma inceleme veya çalışma olabilir mi tıpkı sosyal bilimler de olduğu gibi?

doktorayı muhendislikte değil de işletmede yapmak istiyorum,o yuzden yuksek lisans tezimin konusunu da doktorada da işe yarayacak bir şey seçmem gerekiyor diye düşünüyorum.ama bir türlü tez konusu bulamıyorum.

bilgi yardım ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar.

 
Disiplinler arası bir yaklaşım olabilir hatta bu durumda ilgili bölümlerden 1'er tane danışmanınız olur, bu şekilde tez yazan arkadaşlarımız var ama kendi bölümünüz ile tamamen alakasız bir tez konusunu kabul etmeyeceklerdir, zaten çok da mantıklı değil. İleride tamamen işletme tarafına yönelirim diyorsanız şu anki bölümünüzde değil de işletme, ekonomi ya da finans alanında yüksek lisans yapsanız çok daha iyi olurdu.


  • Lethe  (01.12.09 18:54:52) 
tamamen danışmanına bağlı.
mühendislikte okurken salt işletme konusunda tez yazamazsın tabi ki ama ikisini bir araya getiren karma bir konu seçebilirsin. varsa tabi öyle bi konu.danışmanına daha sonra işletmede doktora yapacağını söylersen anlayacaktır, hocasına göre de değişir tabi. cins biriyse "git yükseği de orda yap ozman" diyebilir.
enstitü danışmanın onay verdiği bir konuyu reddedemez. ama yönetmelik de varsa, tez önerisi verildikten sonra konunu, neden o konuyu seçtiğini tez izleme komitesinde savunman gerekir. orada seni bayağı sıkıştıracaklardır. ve tez savunman da bayağı dişli olacaktır.
  • halanne  (01.12.09 18:59:15) 
İlk başta mühendislikte master yapıyorum demişsiniz sonra da endüstri mühendisliği demişsiniz, işletme değil tabii ki am endüstri mühendisliği de bir mühendislik dalıdır önce bunu hatırlatayım.

Siz bize üniversitenizi, bölümünüzü ve ilgi alanlarınızı yazayım ben bu konularla alakalı olabilecek IE konuları, tez başlıkları vereyim...
  • selimse  (01.12.09 22:07:07) 
@selimse , elektronik müh. haberleşme üzerine dersler aldım,telekom sektoru teknoloji ve bilişim ile ilgili başlıklı konular ilgi alanım,
mesela şu aşağıdaki konu başlıkları uyar mı? veya nasıl bir baglantı kurabilirim hem elektronik hem de işletmeyi kapsayaak sekilde daha cok araştırma çalışma inceleme şeklinde olsun istiyorum.
-Strategic Approaches to Science and Technology in Development
-The Wired Village: Building Communities and Improving Government Services Through Advanced Telecommunications and Information Networks
-the information adoption process within turkish small and medium enterprises.
  • manonflier  (01.12.09 22:48:41) 
"doktorayı muhendislikte değil de işletmede yapmak istiyorum" demişsin. bu mümkün değil bildiğim kadarıyla çünkü mühendislik fen bilimleri enstitüsü, işletme sosyal bilimler enstitüsü dahilindedir. yüksekten sonra doktorayı ancak aynı enstitüye bağlı kalarak yapabiliyorsun.


  • narrator  (01.12.09 23:47:32) 
geçenlerde tez savunmasına gittim. o sırada bir öğrenci danışmanı aradı. danışman dedi ki, sen idare hukukunda master yapıyor olduğundan (evet bizim okulda bölüm bölüm yapılıyor, bazılarında kamu ve özel diye ikiye ayırıyorlarmış sadece) senin tezini değiştirmemiz lazım dedi. sonra telefonu kapatınca konuştuk. Normalde tezinin konusu Hukuki Yargılama Usulleri ve bunu idare hukuku masterına uygun bulmadı kurul gibi birşeyler söyledi. Bu noktada sadece işletme alanında yapmanı kabul etmeyebilirler ama işletme ile mühendisliği bağlayacak bir şey bulursan, danışmanın da kurulu ikna ederse olabilir sanırım.


  • kahvegibi  (02.12.09 09:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.