[]

Google ve Facebook Reklam Paranoyası

Diyelim kendi bilgisayarımdan veya hesaplarımdan bir ürün hakkında kesinlikle arama yapmıyorum, sadece sözlü olarak dile getiriyorum, ertesi gün veya aynı gün çat o ürünün reklamı beliriyor.

Bu adamların reklam göstermek için konuşmalardan faydalanma ihtimali var mıdır ?


 
Aklından geçeni okumak, ses kaydı almak gibi bir olayları yok. Olamaz.

Google ile sesli aratmalı konuştuysan o ayrı:)
  • bir ileti paylastim  (13.08.16 10:36:35) 
Facebook icin boyle iddialar vardi, hatta adamin birisi test edip yazmisti:

www.independent.co.uk

Facebook da daha sonra bu iddialari resmi olarak yalanlamisti:

www.theverge.com
  • crown  (13.08.16 10:47:21) 
bunu daha önce de soranlar oldu, yalnız değilsin.

uygulama yüklerken en alakasız uygulamalar bile mikrofona erişim izni istiyor mesela, ben onların marifeti olduğunu düşünüyorum.
  • tolga asp  (13.08.16 10:55:45) 
böyle bir ihtimal var ve bence ihtimal değil kesin var.

sanırım izinsiz dinlemeye falan girdiği için şimdilik "evet böyle yapıyoruz" demiyorlar ama %100000 eminim ki görüşmelerimiz ile gösterilen reklamlar ilişkili.

benim kafama takılan başka bir şey daha var.
sadece oyun oynamak için oluşturduğum ve 2 arkadaşım dışında kimsenin ekli olmadığı facebook hesabım var, arada girip karşılıklı oynuyorduk, öyle aktif olmayan mecburiyetten açılmış bir hesap. ayrıca kendi adıma da değil, sallamasyon bir isim.

telefonumda facebook uygulaması yok ne bileyim, başka sosyal medya hesabım yok. twitter googl+ swarm pinterest instagram tinder cart curt hiçbirini kullanmıyorum, hiç kullanmadım.

fakat, bu facebook ibnesi bana ilkokul arkadaşımı bunu tanıyor musun diye önerdi ya la! bende ekli olan 2 arkadaşımdan bir tanesi asker arkadaşım, öteki de spordan arkadaşım. yani ortak arkadaşlarımız falan da yok, çevrelerimiz farklı vs. ve ona rağmen sistem benim o insanı tanıyabileceğimi bildi ve bunun nasıl yaptığını hala çözemiyorum, tahmini olan varsa bi anlatsın ya.
  • azizakin  (13.08.16 11:12:55) 
@azizakin
Cep telefonunuzda oturum actiysaniz eger, telefon numaranizla iliskilendirdigini dusunuyorum. Hatta yanlis hatirlamiyorsam, uyelik aktivasyonu icin de telefon numarasi istiyor.
Duyuruya gelecek olursak da; yukarida uygulama izinlerinden bahsedilmis. En alakasiz uygulamalar dahi, olmayacak yerlere erisim istiyor. Mumkun
  • allah yazdiysa bozsun  (13.08.16 11:24:08) 
-telefonda konuştuğumuz şey reklam sms olarak geliyor?
arkadaşımla yabancı bir bahis sitesinden bahsettiğimiz bir görüşme yaptık. 5 dk sürmeden o sitenin reklamı geldi..... nasıl oluyor böyle bir şey?siteye üyeliğimiz var bazen sms geliyor fakat bu tesadüf mü sizce?
----------------
böyle bir duyuru açmıştım. (git: eksiduyu.ru)
  • nughun  (13.08.16 11:44:36) 
@allah yazdiysa bozsun, telefonumda uygulaması yoktu. iş bilgisayarımda oyun oynayamadığım için facebook üzerinden contract wars oynayalım dedik de facebook'a girdim, haftada 1-2 kere girip oynuyordum onun dışında değil telefondan bilgisayarımdan bile girmiyordum. dolayısıyla uygulamaya telefonumda ihtiyaç duymadım ve yüklemedim.

hani bir noktadan açık olsa aklım alacak ama -bildiğim kadarıyla- yok. o yüzden de bana garip geliyor. hani aklını okuyor deseler de inanırım ama öyle olsa bile garip çünkü tavsiye ettiği kişiyi de görünce hatırladım, normalde ne aklımdan geçer ne muhabbet sırasında bahsederim, öyle de manyak bir durum.
  • azizakin  (13.08.16 11:49:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.