[]

Beylikdüzü hakkında sorular silsilesi

beylikdüzü'nde ev bakan bendenize yardım edebilecek kişileri aramaktayım.

1-cumhuriyet mahallesi hakkında duyduklarınız bildikleriniz nelerdir? malum metrobüse çok yakın.

2-beylikdüzü'nün en yaşanılabilir yeri neresidir? siz olsanız neyi seçerdiniz?

3-bu konu hakkındaki her türlü bilgiye açım. geçmişi çok fazla olmadığı için uzaklık dışında herhangi bir bilgi bulamadım nette. yardıma ihtiyacım var.

 
beylikdüzü merkez bölgesi cumhuriyet, büyükşehir ve barış mahalleleridir. genelde beyaz yakalar, emekliler ve aileler oturur. yolları düzenli, park ve bahçeleri çoktur. beylikdüzü'nün ulaşımı en rahat bölgesi bu mahallelerdir. fiyat ve kalite sıralaması cumhuriyet > büyükşehir > barış şeklindedir. barış mahallesinin megakent kısmı biraz daha içeride olup, kısmi olarak yokuştur.

adnan kahveci mahallesi ise yeni yapılan sitelerin bulunduğu kısım, kendi içinde merkez olma özelliği var. fiyatlar cumhuriyet mahallesine yakın, ancak daireler yeni yapıldığı için içleri daha lüks ve bakımlı.

yakuplu ve gürpınar gibi bölgeler ise merkeze uzak, daha düşük gelir grubunun yaşadığı yerler. karmaşık, düzensiz yapılaşmaların olduğu yerler, ulaşım açısından da sıkıntılı.

yalnız şuna dikkat et, beylikdüzü ilçesi edirne yönünde e-5'in sol tarafında kalan bölge. sağ kısmı ise esenyurt ilçesi, orası da cumhuriyet mahallesi. emlakçılar beylikdüzü cumhuriyet mahallesi diye esenyurt tarafını gösteriyorlar. orada fiyatlar daha düşük, ancak muhit de daha farklı. e-5'in iki yanı bir nevi ataköy-şirinevler gibi, bu kadar uç olmasa da yine de birbirinden farklı.

cumhuriyet mahallesi veya barış mahallesinin metrobüse yakın kısımları tercih edilebilir. büyükşehir mahallesindeki evler ise kooperatif yapımı, A, B ve C kısımları diye ayrılıyor. fena değiller ama evler biraz küçük ve alçak tavanlı. bu bölgelerde 3+1 evler için kiralar 1100 tl'den başlayıp 1600 tl'ye kadar çıkabiliyor.
  • neyehbe  (13.08.16 00:59:38) 
beylıkduzunde yasadım

1- cumhuriyet mahallesi parka yakın metrobus duragı olarak hatırlıyorum

2- hmmm güzel bir soru. migros veya metrobüse yakın yerleri tercih ederdim. bir sürü site var. esenyurta dikkat et yeter.

3- beylikdüzü çok tuhaf bir yer. yarısı chp yarısı akpli. akpli kesim ihlas marmara yakuplu, chpli kesim ise sanırım cumhuriyet ve barış. burada genç insanların yapmayı en çok sevdiği şey cafeye gitmek. adım başı cafe var. çok boş insan var.
  • charlotte blanc  (13.08.16 01:13:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.