[]

statü eşitsizliğine sahip evlilikler-ilişkiler

anladınız.
zengin kız fakir oğlan-fakir kız zengin oğlan, üni mezunu kız lise-ilkokul mezunu oglan,vice versa.

oğlana takılmayın. erkek işte.

ne dusunuyorsunuz? sizden statüce dusuk biriyle evlenir miydiniz?ya da ilişkiye girer miydiniz? sorum özellikle kadınlara, erkekler nefes alsa yeter bazında bakıyor zira.

Teşekkürler.

 
Evlenmem,üstü ile de evlenmem. Herşey dengi ile güzel ilerisi kesim problem.


  • gozu acik sevisen yahudi  (12.08.16 19:13:25) 
evlenmem, iliski de tercih etmem.Düsük statüdekilern daha cok salça olma ihtimali ve sıkıntı cıkarma ihtimali yüksek gözüküyor benim icin.


  • Lola90  (12.08.16 19:17:53) 
Statü kavramına inanmıyorum. İlişkilerde tencere-kapak uyumu olmalı. Kız çok zekidir ama sosyal yönü zayıftır. Hiç espri yapamaz. Sıkıcıdır. Erkek çok eğitimli değildir ama ağzı iyi laf yapar. Kız onunlayken kendini mutlu hisseder. Erkek kızdan faydalanır, kız da erkekten. Böyle ilişkiler daha gerçekçi oluyor.


  • dissendium  (12.08.16 19:18:31 ~ 19:19:01) 
ERkekler için genelde pek sıkıntı olmuyor.

Ama kadınlar her şekilde kendilerinden düşük eğitimli/malvarlıklı olanları adamdan saymadığı için, bir yaştan sonra yalnız kalıyorlar.
  • KaraSakall  (12.08.16 19:20:32) 
Davul bile dengi dengine hayat Türk filmi değil maalesef


  • limoncello  (12.08.16 19:26:54) 
İnsanların kendilerini gelistirmelerinin universiteyle falan alakasız olduğunu iddia edemem. Ama yapan adam üniversite okumadan da yapıyor. Yapmışsa da gözlerinden öperim. hatta ' HER YERİNDEN OPUYORUM RUSTU' . bir kadın olarak bunlar benim için kriter değildir. Tamamen kişiyle alakalı bir durum.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (12.08.16 19:48:06) 
Gonuller bir olsun gerisinin ne onemi var diyen biriydim. Avusturyali cam ustasi bi sevgilim oldu fjfhh en basta "camci filan, meslek okulu mezunu ama kafa inanilmaz uyuyo, gece cijiyoruz, sohbet akiyor" vs idi. Sonra ise vakit gectikxe politika vb de konusmaya basladik ki i-ih o tip konularda ve arkadas cevresini de iyice taniyinca asiri sogudum ve ayrildik.

Bence olmaz yani, fikrim degisti.
  • kuehles blondes  (12.08.16 19:48:20) 
statüye inanmıyorum +1

babam ilkokul mezunu, günümüz şartlarındaki üniversite mezunlarının birçoğunu 5'e katlar, 3'e böler. annem de lise mezunu bu arada.

ben isviçre'de doğdum büyüdüm, bir kez oralı bir insandan duymadım ki "ay eşim doktor, avukat olsun". türkiye'de etiketlere gereğinden fazla önem veriliyor, gelecekteki sevgilisiyle ilgili beklentisi sorulduğunda kadınlar etiketleri sıralamaya başlıyorlar. sonra etiketlere uygun birisini bulup, bir süre sonra ya şiddetli geçimsizlikten ayrılıyorlar ya da evlenip mutsuz oluyorlar.

adamı işe mi alıyorsunuz kuzum, diplomasını ne yapacaksınız? kendi adıma konuşacak olursam, karşımdaki kim olursa olsun ne olduğuna değil, elindeki imkanlarla nelere ulaştığına bakarım. yıllarca özel ders almış, iyi okullarda okumuş , orta vasıfta bir üniversitede ot gibi okumuş insan mı denk bana? değil işte. asıl özgüvensiz kitle onlar.
  • gmzo  (12.08.16 19:52:17) 
statucu degilim, olandan da hazetmem. iki insanin birlikte olabilmesi icin gereken birtakim sartlar vardir, bu sartlar saglanmadikca isterseniz skalada en esit statuye sahip iki insan olun, yine olmaz.


  • evde liyakat kalmamis  (12.08.16 19:54:33) 
Erkekler nefese bakmıyor kardeşim. Eğitimli, deneyimli ve donanımlı genç bir insan olarak dengim biriyle birlikte olmayı istemek benim de en doğal hakkım.


  • chiper  (12.08.16 23:00:40) 
kadınların çoğu için: (bkz: hipergami)

erkekler kendileri çok zeki-entelektüel değillerse ve kadın güzelse evlenebilirler. Hani bi Celal Şengör-İlber Ortaylı gidip genç hiçbir şeysiz kızla evlenmez ama Acun Ilıcalı 18 yaşındaki üniversite öğrencisiyle takılabilir.
  • rodriguez2  (12.08.16 23:10:50 ~ 23:11:11) 
bir de bu statü farkından ziyade hayata bakış açısıyla da alakalı. mesela doktorlar genelde doktorlarla evlenir, öğretmenler öğretmenlerle. bunun nedeni statü, maaş farkından ziyade benzer hayatları olduğu içindir. bu yüzden lise mezunu biriyle üniversite mezunu biri arasında ciddi hayat farkları olacağı için evlilik zor olur. bu fark yoksa sıkıntı olmaz bence.


  • tute  (12.08.16 23:28:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.