[]

Yurt dışına çıkmak

İstiyorum. Amacım Türkiye dışında bir ülke görmek (o yüzden kıbrıs seçeneklerde yok) Henüz pasaportumda vizem de yok. 10 yıllık bir pasaport alayım diyorum. Vize istemeyen ülkeler öncelikli olmak üzere (ama vizede alınabilir tabi) hangi ülkeye gitmeli ?

Burada ki ana ölçü en ucuz ve en masrafsız olması. Süre de 2 gün filan (mesela cuma çıkıp pazar dönmek gibi)


 
Ucuz ve vizesiz -> Ukrayna
Ucuz ve vizeli -> Polonya

Çekya (aka Çek Cumhuriyeti) falan da iyidir ama vize almak zor diyorlar. Prag 2 günde tatlı olur bence.
  • rodriguez2  (12.08.16 18:43:03) 
Ucuz ve vizesiz istiyorsan Gürcistan'dan iyisi yok. Pasaport masrafın bile olmaz. Ucuz bilet bul, kap kafa kağıdını çık git.


  • noluyo yaa  (12.08.16 18:55:25 ~ 18:55:39) 
Polonya'ya giderseniz trenle gecersiniz cek cumhuriyetine bir sey yok. Viyana-Varsova 9 saat trenle, prag'a da ugruyor ama Varsova-Prag kac saat hatirlamiyorum


  • bollocks44  (12.08.16 18:55:29) 
Italya hep ilk durak olmustur:D yunan adalari? Kapi vizesi alirsin olmadi.


  • bir ileti paylastim  (12.08.16 18:57:51) 
vizesizlerden ve söylenmeyenlerden ilk aklıma gelenler,
sırbistan (belgrad), bosna (saraybosna), gürcistan (batum).

not: ukrayna'da rusça/ukraynaca bilmiyosan biraz sıkıntı ama mesela belgrad'da herkes babalar gibi ingilizce konuşuyo.
  • mrka  (12.08.16 20:05:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.