[]

lizbon

selam bu pazar gunu lizbona gidicem. havaalanindan merkeze ulasim nasildir? bir ne en hareketli sokaklari caddeleri neresi?

hostelde kalicam hangi bolgede kaliyim?


 
hah tam benlik soru
lizbondan şehre otobüsler var aerobus bin ona şehre ulaş.Kolay pratik
şehir anadolu yakası avrupa yakası gibi ikiye bölünmüş ama nedense şehrin bir yakasına dair hiç bilgi bulamadık biz. Diğer bilgi olan yakası gayet güzel eğlenceli.

Mutlaka ama mutlaka belem pastanesine git tatlılarından ye.Sonra gel bana teşekkür et.

prntscr.com
kırmızı bölge tam gece hayatı bölgesi taksim gibi sokaklarının üzerinde renkli süsler var bu gece hayatı olan sokak anlamına geliyor. o sokaklarda bir çok hostel var kalabilirsin
  • basond  (12.08.16 17:25:39) 
Havaalanından şehir merkezine metro ile gelebilirsin. Hostel olarak Independent i tavsiye ederim.


  • mrmlq  (12.08.16 17:26:28) 
ha unutmadan biz günlük metro kartı aldık ama metro hattı ile banliyo treni hattı farklı firmalarda bilmeden ondan ona geçtik ve günlük kartımızı iptal etti sistem(saçma ama yaşadık) fişiniz yanınızda ise tekrar yapalım dediler fişleri atmıştık.

Taşıma sistemine iyi bak metro ağı fena değil ancak banliyo metro ayrımını atlama günlük kart alırsan yok ben normal basacam dersen sıkıntı yaşamazsın al bi akbil devam et.
  • basond  (12.08.16 17:29:50) 
Havalimanindan gelisi bilmiyorum tam ama sehre inanilmaz yakin. Sikinti olmaz.

Pink street ve bairro alto var gece hayati icin. Bir de sehrin disinda vasco de gama alisveris merkezinin orada LUX diye bi club var. john malkovich inmis galiba. Reina gibi bi yer degil ama. Elektronik - tekno vb partiler oluyor.

Belem pastanesinde pastel de nata yersin. Ama her gun oraya onun icin gidilmeyecegi icin praca luis camoes in orada "la mangeria" mi ne (la mangineria filan da olabilir) oradan espresso + pastel de nata cakarsin :) her gun sektirmeden ugramistim ben.

Sintra'ya gidersin. Quinta da regalaria'yi gormelisin.

Cascais de hos bir sahil kasabasi hemen yakinda.
Cabo da roca avrupa kitasinin en bati noktasi. Hos bi yer bence.

Lizbon icinde ascensor gloria'ya binersin. (Funikuler tramvay oluyor)

Alameda'da kaybolursun. Lizbon kalesinde manzaraya karsi sarap icersin. Giris parali ama ickiyle filan giriliyor.

Santa rica diye bi restoran vardi alameda tarafinda, baya guzel ve dopldolu. Bacalhau espiritual yersin orada. Cok cok da ucuz bi yer. 5-6€ bi porsiyon yemek.
  • kuehles blondes  (12.08.16 17:33:42) 
Ben arkadasimda kaliyodum, sehre inmek icin 1 bilet, donmek icin tek bilet kullandigimdan funikulerlere bindigim gun haric hic gunluk bilet almadim bu arada. O gun belem'e de gitmistim zaten.

6€ filan gunluk kart.
Ha bir de marques de pombal'da bi park var, coook guzel.

Park demisken, adi park olan, rooftop bi bar da var. gencler arasinda baya populer.
  • kuehles blondes  (12.08.16 17:36:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.