[]

İşle İlgili Kafa Karışıklıkları

Merhaba,

Mümkün olduğunca kısa keseceğim. 6 aydır çalıştığım şirketteki sorunların canımıza tak etmesi, başka bir işte çalışmaya başlasak durumun çok farklı olmayacağını düşünmemiz, daha insanı şartlarda çalışma isteği vb. nedenlerle üç kişi sıfır sermayeyle bir danışmanlık firması kurmaya karar verdik. Öncelikli planımız yeni işin ofiste çalışmayı gerektirmemesi nedeniyle şimdiki işlerimizi rölantide yürütüp çalışma saatlerinin önemli bir bölümünü kendi işimize ayırmaktı. Ancak bir arkadaş işten ayrıldı. Diğeri - ki kendisi bağlı çalıştığım yönetici - işle zerre ilgilenmeyip bütün işleri başıma yıkıyor. Acayip bunalmış durumdayım iş yerinde. Rölanti falan hak getire. Bunun yanında bir İK firması aracılığıyla başka bir firmayla görüşüyorum. Diğer "ortaklar" durumundan haberdar. X Lira maaş teklif etmezlerse gitme. X Lira verirlerse de biz tamamen kendi işimizi yapmaya başlayınca çıkarsın diyorlar.
Bende ise bir korkaklık, projeye yeterince inanmama durumu var sanırım. Diğer iki arkadaş çok daha rahat yeni birer iş bulabilecekken projeyle ilgili çok hevesliler. Ben içten içe "Maaşlı iş iyidir." kafasındayım galiba.
Önümde üç seçenek var:
1- Şimdiki iş yerinde devam edip zamanı gelince ayrılıp kendi işine yoğunlaşmak.
2- Projeyi boş verip başka firmalardan gelen iş tekliflerini değerlendirmek.
3- Başka bir firmaya geçmek; ama oradan da bir süre sonra ayrılıp kendi işine yoğunlaşmak.
Karar vermeme yardım edebilirseniz çok sevinirim. Siz olsanız ne yapardınız?

 
Bu öğle arasında danışmanlık kökenli bir arkadaşla konuşuyorduk. Sektörde durumların sıkıntılı olduğunu söylüyordu. Kriz ortamlarında ilk kesilen bütçe "danışmanlık bütçesi" iken, tam böyle bir dönemde çok akıllı bir atılım olmaz sizin yapacağınız. Eğer belli bir ekonomik geliriniz yoksa, bence yeni iş bulana kadar mevcut yerde devam etmek, çılgın gibi iş arayıp bulunca istifayı basmak tercihini yapardım. Bu dönem içerisinde, Türkiye'nin durumuna bakıp karar verirdim.


  • lcha  (12.08.16 16:53:05 ~ 16:53:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.