[]

bu dunyada bilinmesi gereken seyler

Selamlar, farkli meslek gruplarindan farkli alanlarda egitim almis bir suru insan var burada. Bilgilerinizden fikirlerinizden istifade etmek icin soruyorum. Kendi eksiklerimi gormem icin de yol gosterici olur. Kendi birikimlerinize dayanarak, akademik mesleki kisisel deneyimler vs. cevaplayin. Bu dunyada bos bir insan olarak yasamis olmamak icin neleri bilmek lazim. Yani mesela kuantum yasalari tum evrende gecerliyse bir fizikci kadar olmasa da biraz bilgi sahibi olmak lazim diye bir ara kuantum fizigi ogrenmeye calismistim. Eski uygarliklar, yeryuzu sekillerinin olusumu, siyasi akimlar, tibbi bilgiler, sanat akimlari, insan psikolojisi, arabalar, ucaklar vs gibi ozellikle hayatimizda karsilasacagimiz değerli bilgilerin oldugu alanlar, konular sizce neler? Kuantum teorisi bi isime yaramaz demeyelim, genis bir cerceveden bakalim. Yukarida saydigim alanlar ilgimi cekenler, arastirdiklarim. Ilgilenip burada saymadiklarim da olabilir ama sizin yazacaginiz ve benim henuz haberim olmayan alanlar da vardir.




 
ekşi sözlük te arama kısmına gelip yeni başlayanlar dedikten sonra güzelinden olsun ve dolu dolu seçeneğine tıkla ara. sol frame de çıkan başlıklarda ilgini çekeni aç ve şukela modunda oku.


  • silver apple  (12.08.16 16:42:01) 
Bu cevap duyuru sahibinin işine yaramadığı için silinmiştir.


  • basond  (12.08.16 16:43:07 ~ 13.08.16 15:01:58) 
bence bu dünyada bilinebilir bir sürü şey var, neye ilgi duyuyorsanız onu bilerek gelişiyorsunuz zaten; şunları bilsem iyi olur diye bir şey öğrenilmez. öğrenilse de hiçbiri bir ağaç yetiştirmeyi, bir kuzuya bakmayı bilmek kadar değerli olamaz. ben biraz duygusalım bu konuda, affınıza sığınarak çekiliyorum.


  • evde liyakat kalmamis  (12.08.16 16:44:08) 
Türev ve integral öğren.


  • dissendium  (12.08.16 16:45:03) 
Tarih öğrenirsen dünyada olan bitene anlam vermen kolaylaşır.

Edebiyatla ilgilenirsen dili daha düzgün kullanmaya başlarsın.
  • i ve been mistreated  (12.08.16 16:57:39) 
diferansiyel denklemler,
özel ve genel görelilik,
topoloji,

bu üçünden en az birini ögren bence...

p.s. bunlar senin için giriş seviyesiyse ne diyeceğimi bilemiyorum. saygılar.
  • babilbaligi  (12.08.16 16:58:37 ~ 16.08.16 11:24:56) 
ben psikoloji, felsefe ve sosyolojiye giriş diyorum. özellikle psikoloji ve sosyoloji hayatın daha içinden alanlar oldukları için okudukça "aa hakkaten öyle ya" diyip daha bi şevk ve ilgiyle okuyorsunuz.


  • ambrosia  (12.08.16 17:08:43) 
İlk sıralarda mutlaka bir enstrüman çalmayı bilmek gerek.
Bir yabancı dil ve bir sporu (bence yüzme) çok iyi bilmek de ilk 5'te yer alır.

  • etna  (12.08.16 19:07:15) 
Bilim bilmeye "entropi"den başla, şüphesiz ki entropi ilk kanundur.


  • Apocalypse  (12.08.16 19:54:01) 
Atom'dan gir. Atom iyidir.


  • anonymice  (12.08.16 19:55:24) 
Gelen cevaplar icin tesekkurler. Ancak cogu bilime giris 101 niteliginde olmus, genellikle zaten ilgi duydugum konular. Belli ki ben yanlis ifade etmisim kendimi. Yeni baslayacak biri icin degil, belli bir duzeye gelmis daha fazla gelismek isteyen biri icin oldugunu belirtmem gerekirdi ama boyle yazinca bile bilgisiyle kibirlenen biriymisim gibi geldi bana. Temel fen ve sosyal bilimler hakkinda zaten bilgi sahibiyim. Muzikle ilgiliyim, enstruman caliyorum. Gorsel sanatlarin da biraz icindeyim. Alan olarak degil de konu olarak sorsam daha uygun olurmus. Cevap verenlere yine de cok tesekkurler.
@evde liyakat kalmamis hassasiyetinizi ifade sekliniz cok hosuma gitti ama acikcasi nedenini anlamadim. Yanlis mi anlamisim, yoksa cok bos bir insan gibi mi gostermisim kendimi bilemedim. Tabi ki asil yasantilar cok daha degerli, ama ogrenmeye karsi da buyuk bir acligim var. Kaldi ki agac yetistirmeyi, bir kuzuya bakmayi bilmeyen insan zaten bahsettigimiz tarzda bilgiye de ihtiyac duymaz ki, hayati bostur onun. Yanlis anladiysam kusuruma bakmayin.

  • curukturpkokusu  (13.08.16 13:30:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.