[]

makyaj sorunu

Son zamanlarda kafama taktigim bir konu var. ben makyaj yapmiyorum. daha dogrusu sadece eyeliner suruyorum. ruj allik fondoten kapaticilar farlar kullanmiyorum. ama etrafimdaki cogu kadin sabah sabah gayet profesyonel makyajlarla cikiyorlar disari. kendimi cok bakimsiz ve paspal hissetmeye basladim. ama sabah ise zar zor yetisiyorum zaten bi de makyajla ugrasabilir miyim bilmiyorum. disari cikarken pratik ayni zamanda cok abartili olmayan makyaj tuyolariniz var mi? neler kullaniyorsunuz? bu konudaki cahilligimi mazur gorun lutfen.




 
ben ofise gidince tuvalette makyaj yapıyorum ve herkes de aynı şeyi yapıyor. çünkü biz 7.30 da ofiste oluyoruz. öyle birşey yapabilirsiniz.

kapatıcı kullanmıyorum bir de. yaz ayında çok ağır oluyor. onun dışında bb krem + pudra (çünkü cildim yağlı) + göz kalemi + rimel + ruj + allık kullanıyorum. toplamda max 15 dk sürüyor.
  • interview with the vampire  (12.08.16 12:58:35 ~ 13:07:40) 
burdan kısıtlı yardımcı olabiliriz. cildiniz nasıl mesela? homojen mi mat mı sivilceli mi? vs
sağlıklı bir cildiniz varsa çok az makyaj sizi gayet iyi gösterebilir. ya da düzenli bakım yaptırıyor olabilirsiniz.
yerinizde olsam az ama öz malzemeler ( özellikle kaliteli markalar olmalı) kullanarak 1 tık daha yoğun makyaj yapabilirdim. ekstra olarak doğal bir allık ekleyebilirsiniz makyajınıza. far, konseyler fazlalık ürünler mesela. onları kullanmazsınız.
  • cabiday  (12.08.16 13:06:00) 
Çok genel bir şeyler söyliycem. Bence goz altı kapaticisi ' iyi görünmek' konusunda çok etkili. Düzgün bir cildiniz varsa iyi nemlendirmek yeterli olur. Bir transparan pudra daha da iyi gösterir. Eyeliner suruyormussunuz, bir de rimel sürün. Dudağınızı da azıcık renklendirdiniz mi, bence ' iyi gorunmek' adına iyi hissettirir.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (12.08.16 13:25:12) 
@krem peynir +1

Eski iş yerimdeki kadınlar da her gün gayet ağır makyajlarla gelirlerdi çünkü onların oyalanacak başka bir şeyi yoktu. Ben de makyajsız veya çok çok hafif makyajla giderdim, bir süre sonra makyajlarını iyice doğallaştırmaya başladılar. Bir süre sonra ise makyajlarını hafiflettiler. Bence hiç de kötü hissetme kendini. Böyle iyiysen iyisindir, kimseye ayak uydurmak zorunda değilsin ki.
  • yaren  (12.08.16 13:45:47 ~ 09.09.16 02:36:15) 
krem peynir, yaren +1

nemlendirici güneş kremi + rimel dışında bir şey sürmüyorum yüzüme. bazen rimel de sürmüyorum. vaktini imaja harcamak kadar gereksiz bir şey yok.
  • gmzo  (12.08.16 14:09:42) 
Makyaj yapmak istemiyorsan, yüzünün de ihtiyacı yoksa yapma. Ben işe gelirken hiç yapmıyorum. Çok yorgun ve uykusuzsam göz altı kapatıcısı yetiyor.

@mystic +1, kaşın bıyığın olmasın, Temiz ol yeter zaten.
  • chitosan  (12.08.16 14:13:28) 
Yagli ve sivilceli bir cildim yok.yani cildim sorunsuz diyebiliriz.


  • astrid  (12.08.16 14:17:20) 
tek eyeliner sürüyorsan hiç sürme bence daha iyi. eyeliner dediğin en azından kusurları giderilmiş bir ten, altına nude da olsa bir far, uzun siyah kirpikler ister. tek başına eyeliner sürmek tek başına kırmızı ruj sürmek gibi, makyaja hevesli 15 yaşında kız gibi amatör görünmeye yol açıyor.

benim tavsiyem cilt makyajı yapmak istemiyorsan önce kaşlarını doldur, gözlere çok ince bir kalem çekip fırçayla dağıt, kirpiklerini rimelle. hafif bir allık, göz altı için kaliteli bir kapatıcı ve yok gibi duran pembemsi bir ruj: toplam süre 3 dk bile değil. ben yaz aylarında sadece biraz kontrast yaratmak için bu makyajı yapıyorum. kaş, kirpiklerim ve göz rengim açık renk olduğu için göz makyajsız çıkınca hasta gibi duruyorum. kara kaşlı kara gözlüysen gözlere, kaşlara hiçbi şey sürmesen de olur.
  • ambrosia  (12.08.16 14:30:41) 
@ambroisa +1
Youtubeda çok güzel vlogger var biraz izlersen birkaç taktik kapabilirsin. 1 sene öncesine kadar sadece eyeliner çeken bir insandım ama şimdi tüm arkadaşlarım onlara makyaj yapıp tüyolar vermemi istiyorlar, makyaj malzemesi almaya birlikte gidiyoruz. Söylemek istediğim, eğer izleyip hoşuna giderse kısa sürede çok güzel makyaj yapabilirsin.
Genelde makyaj yapmadan evden çok çıkarım, İstersen genelde yapma makyaj ama en azından işte, akşam çıkarken ve özel günlerde makyaj yapıp güzel olmak harika bir his. Bakımlılğın ve şıklığın sadece kişisel hijyene dikkat ederek olmadığını düşünüyorum.
En azından yorgunken bir concealer, nude far ve rimel bile (2dk) dıl görünüşü tamamen değiştiriyor ve zihin de ona uyum sağlayarak o yorgunluktan çıkıyor.
P.s. Eğer bir yerden başlamak isterim dersen bayramda büyük gratis indirimi geliyor. %40-50 indirimden bir kaç bir şey al, beğenmezsen kullanmazsın paran da cebinde kalır. Şuan flormarda da %70 indirim var, oraya da bakabilirsin.
  • dimanche  (13.08.16 03:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.