[]

boyun fıtığı / doktor tavsiyesi

kız arkadaşımı daha önce medikal parka götürmüştük 3 tane fıtık varmış doktor mikro cerrahiyle ameliyat, çok basit bi operasyon 45 dakika sürer dedi. ondan bu yana iğne ve ağrı kesiciyle idare ediyodu. bugün medipole gittik doktor muayene etti ve fizik tedavi dene ağrın geçmezse ameliyat dedi. ancak muayenede el kol kaldırdığı için inanılmaz şiddetli ağrılar çekmeye başladı. yeşil reçeteli iğne verdi doktor ona rağmen ağrısından ağlıyodu. ne yapsak bilemedim bi doktor fizik tedavi fayda etmez diyor(prof) öteki fizik tedaviyle başla diyor(operatör doktor)..

sizlerin tanıdığı ettiği memnun kaldığı bu alanda uzman bir doktor var mıdır gidip bir de ona göstersek? ben şahsen fizyoterapinin işe yaramayacağı kanaatindeyim çünkü bugün doktora sordum geçiren bişey mi yoksa hafifleten mi diye hafifletir 6 - 8 aya da küçültme ihtimali var dedi aklıma yatmadı. bilemedim..


 
boyun fıtıklarında cerrahi oranı %5'tir. Ayrıca boğazın yanında girilen zor bir operasyon. Şahsi fikrin fizyoterapinin işe yaramayacağı yönünde ama denemeden bilemezsin.


  • dropbox  (12.08.16 12:51:06) 
medikal park'taki doktor çok kolay bir operasyon olduğunu 45 dakika sürdüğünü ve bugüne kadar aynı operasyondan 1500e yakın yaptığını söylemişti. tabi tıpla alakam olmadığı için onun dediğini aktarıyorum sadece. ben de omuz çatlağından ötürü fizyoterapiye gitmiştim nası bi işlem var az çok biliyorum. bugün muameleden sonra yeşil reçeteli iğne verdiyse doktor ki iğneden sonra 40 dakika boyunca ağladı acıdan, fizyoterapi fayda etmeyecektir hatta işkenceye dönecektir.

bu arada üstteki (3 numaralı dedi sanırım) fıtıkta yırtık da var dedi şimdi hatırladım
  • KidLazer  (12.08.16 13:18:17) 
hocam siz uzman olmuşsunuz, ağrıyı acıyı bile ölçümleyip, kararınızı vermişsiniz. Cerrahiden aşağısı sizi kurtarmaz.

Unutmadan, ameliyat sonrası nerede, ne kadar büyüklüğünde bir iz kalacağını da iyice öğrenin.
  • dropbox  (12.08.16 13:36:42) 
geçmiş olsun o şiddette bir ağrıya tahammül etmenin ve sevdiğiniz birinin bu ağrıya tahammül etmesini izlemenin çok zor olduğunu biliyorum. fıtık tedavisinde her zaman cerrahi son çaredir ve cerrahiye gitmemek için fizyoterapi önerilir. fizyoterapiyle cerrahiden kurtulmuş, gerekli kuvvetlendirme egzersizlerini yaparak fıtık tekrarlamadan ağrısız hayatına devam eden bir çok vaka var. bu noktada eğer fizyoterapi alacaksanız lütfen fizyoterapist seçimine dikkat ediniz. üzülerek söylüyorum ki her fizyoterapi diploması olan 'doğru şekilde' fizyoterapi yapamıyor. 4 yıllık lisans programını bitirdikten sonra ortopedik manuel terapi (2 yıl sürer) veya osteopati (5yıl sürer) eğitimleri almış bir fizyoterapistle çalışırsanız büyük oranda cerrahiye gerek kalmadan kız arkadaşınızın sorunu çözülür. bu da zaman ve para (aşağı yukarı bir cerrahi masraf) gerektiren bir süreç. öte yandan fizyoterapi almayıp cerrahiye gitmeye kararlıysanız, cerrahi sonrası süreci iyice araştırmanızı öneririm. işlem 45 dk sürse de, aktif olmayan iş hayatına dönme 1-2 ay arasında değişiyor, eğer fiziksel olarak aktif bir işi varsa bu süre daha da uzar. Bu süreçte konuşmak, yutkunmak, yemek yemek gibi aktiviteler inanılmaz zorlaşıyor ve ağrılı oluyor. bazı durumlarda kollarda, ellerde şiddetli ağrılar hissedilebiliyor bu cerrahi sonrası iyileşme sürecinde.son karar tabi ki sizin olmakla birlikte iki durumda da sizi bekleyen tabloyu iyice araştırıp öyle karar vermenizi öneririm.


  • avonkatalogu  (12.08.16 16:05:18) 
@avonkatalogu hanım çok güzel açıklamış, kendisinin tavsiyelerini dinleyin mutlaka.


  • dropbox  (12.08.16 17:03:39) 
acıbadem koşuyolunda prof sabri narman hoca var, fizik tedavici, kendisine görünmeden ameliyat olmayın. mutlaka bir randevu alın ve kendisi de görsün, ftr alanında ilahtır kendisi


  • oscar  (12.08.16 17:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.