[]

amerikan turist vizesi

Su anda ne calisiyorum ne de okuyorum bostayim bir kac aydir. Amerikan turist vizesine basvursam vize alabilme sansim yuzde kactir? Internetten arastirdim bazilari yazmis belgelere bakmiyor konsolos bir kac soru soruyor ondan sonra vizeyi veriyor diye. Bankada param var orasi sikinti degil. Sizce vize alabilir miyim?




 
kaç tane evin var?
cevap sıfır ise şansın da sıfır

  • cekilmis gayfe  (12.08.16 02:07:13) 
Dönem ve koşullar itibariyle zaten bütün şartları sağlayan insanların bile vize almasının zorlaştığını biliyorum ki birçok arkadaşımda rastladım. Kendim vize görüşmesi için beklerken de önümdeki 5-6 kişinin de vize alamaması, sorulan sorular beni çok endişelendirmişti. Adamın birinin bankada parası vardı ama son üç ay göründüğü için güven verilmiyor denerek yollandı. Arkadaşım Alman vatandaşı ve öğrenci olmasına rağmen alamadı. Şu an fazlasıyla ince eleyip sık dokuyorlar ve vize alabilmeniz için mutlaka geri döneceğinizi kanıtlayan bolca belgeye ihtiyacınız var. Bu halinizle bence direkt olarak mülteci konumunda görünüyorsunuz.


  • duyond  (12.08.16 02:17:25) 
Alamazsin.


  • stavro  (12.08.16 02:53:31 ~ 02:53:45) 
Amerika'dan vize almak oyle zor falan degil. Eger almak istediginiz vize turune gore tamamen durust davranirsaniz cat diye veriyorlar vizeyi. Yani turistik gezi icin turist vizesine basvurmus; okul okumak icin ogrenci vizesine basvurmus; is firsatlari kovalamak icin is vizesine basvurmus iseniz belge falan sorgulamadan veriyorlar vizeyi.

Soylemesi ayip 3 tane Amerika vizem var (gerci pasaportum calindigi icin hepsi iptal). Hepsi farkli farkli amaclar icin alindi. Hatta ben her seferinde yeni vizeye basvururken millet dedi ki "turist vizen var zaten. ne diye bosuna masraf ediyorsun. git turist vizesiyle iste, gerekirse orda degistirirsin". Ben gene bildigimi okudum ve vize alirken hicbir sikinti yasamadim. Ne belge sordular ne baska birsey. Mulakatlarim hep sohbet havasinda gecti. Kardesimin mulakati da ayni sekilde gecti.

Benim gorusum, siz daha mulakata girmeden onlar sizi bir guzel arastirmis oluyor ve gercek niyetinizi biliyorlar. Mulakat da size son bir sans vermek icin diye dusunuyorum. Yani sizi arastirirken tereddutte kaldiklari noktalar varsa sirf onlara cevap alabilmek icin giriyorsunuz mulakata.

Isin ozu, adamlar ne paraniza ne pulunuza bakiyorlar; ne de geri donup donmeyeceginizle ilgileniyorlar. Adamlarin tek derdi sizin durust olup olmamaniz. Amerika'ya yerlesmek gibi bir planiniz varsa gidin ona uygun basvuruyu yapin; yok ben dil ogrenmek, okul okumak istiyorum diyorsaniz ogrenci vizesine basvurun (burada bir parentez acmak isterim: derdiniz burada master yapmak ise tutup da once bir dil okuluna gideyim orada karar veririm falan demeyin. Boyle yapan cok, bir sikinti da cikmiyor cogu zaman ama bu sekilde dil okulundan universiteye gecip de Turkiye'ye tatile gittikten sonra Amerika'ya geri alinmayan cok tanidigim var. Yine diger bir uyari: sirf Amerika'da daha uzun kalabilmek icin okuldan okula ziplamaya veya sinavlardan dusuk not alip da okulda daha uzun sure okumaya kalkmayin. Adamlar aptal degil; kacak calisiyorsaniz kacak calistiginizi, okuldaki durumunuzu, ingilizce seviyenizi, ne kadar para harcadiginizi, vs herseyi biliyorlar zaten).

Son soz: durust olun.
  • gormemisin oglu  (12.08.16 03:00:12 ~ 03:01:16) 
dürüst olun ve asla yalan söylemeyin. bikaç sene önce kız kardeşimle birlikte girdik mülakata. broadway de oyun izlemek için gidiyorduk. bunu söyledik, o da hangisi dedi. gitmeyi planladıklarımızı söyledik, kendisi de oyun önerdi ve onayladı. ama biz öğrenciydik tabii.

ancak öğrenci olup alamayanları da tanıyorum. ailemizin tapuları, banka hesapları yanımızdaydı ancak bakmadılar. bankada paran ne kadar o da önemli. eğer 50-60 bin tl paran varsa verirler.
  • fabuloso  (12.08.16 03:51:13) 
ya he kardeşim dürüst olmamızla ilgileniyorlar çünkü hem niyet okuyucu hem de melek gibi insanlar bunlar. şu "benim vizem var" adamlarının tepeden bakan saçma tavırlarına da bayılıyorum ya. oldu kardeşim ben biletimi alayım, kalacak yer rezervasyonumu yapayım, cebime de koyayım 500 doları diyeyim ki 3 gün new york'ta kalıp dönücem. nah verirler. ülkeler için vize başvurusu ve genelde vize kabul/ret prosedürü az çok bellidir, anladık sizin pasaportunuz ağzına kadar vizeyle dolu ama bu bilgi soru soranların işine yaramıyor ne yazık ki.


  • der meister  (12.08.16 04:49:52) 
mülteci konumundasınız diye reddedecekler.


  • himmet dayi  (12.08.16 08:22:25) 
hı hı siz belgelere bakmıyor zannedin gençler :)
evet çat diye veriyorlar dürüst olunca tabi tabi :D
zaten amerikaya yerleşmek isteyen adam broadway'de oyun izleyecem diyemez asdfasfsdf

siz vize memuruna gitmeden belgeleriniz değerlendirilmiş oluyor. vize memuru ondan bakmıyor zannediyorsunuz ama hepsinden haberi var :)
  • cekilmis gayfe  (12.08.16 09:03:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.