[]

Ev sahibi evi en kısa sürede terk edin dedi! Daha 5. günümüz

Dostlar merhaba.

Tokatta daha 5. günümüz. Herşey hazır , evraklar imzalandı, elektrik su üstümüze alındı. Ev sahibi KEDİMİZ olduğunu öğrenince evi en kısa sürede terk edin dedi.

1. buna hakkı var mı?
2. kedi beslemek yasal olarak suç mu?
3. kiramızı ve yatırdığımız onca parayı nasıl geri alacağız?

 
İmzaladığınız sözleşmede evcil hayvan beslenmeyecek diye bir madde varsa evet çıkarabilir, ama öyle derhal terk edin şeklinde olmaz bildiğim kadarı ile.
Ev sahibi verdiğiniz tüm ücretleri geri vermek zorunda ama emlakçılar vermiyor beni ilgilendirmez diyerek.

  • bir nick var benden iceri  (12.08.16 01:12:28) 
o ne lan kolay mı öyle kiracıyı çıkarmak?

1-hakkı yok
2- ?
3-
  • kupigometa  (12.08.16 01:15:39 ~ 01:16:37) 
bir bilgim yok ama böyle bir hakkının olması imkansız gibi, bunun için bir şey bilmeye gerek yok sanıyorum.
densizlik adeta.

  • yuvarlanantencereninkapagi  (12.08.16 01:16:21) 
imkansız. Sözleşme bitene kadar çıkaramaz + bitimine 15 gün kala ihbarname çekmesi lazım sende ev aricam falan diyip 6 ay da öyle uzatırsın. Sonra çıkmazsan mahkemeye falan vercek seni, işin özü çıkaramaz.


  • gozu acik sevisen yahudi  (12.08.16 01:28:21) 
1- Eğer sözleşmede aksi belirtilmediyse besleyebilirsiniz, ev sahibi ağzını açamaz hiçbir şey yapamaz. Ama mutlaka yoksa veterinerden karne çıkarttırın.
2- Suç filan değil, niye olsun öyle bir şey.
3- Düzeninizi kurduysanız paranızı geri almayı gerektirecek bir durum yok, kiranızı düzgün ödeyin yeter. En kötü sözleşme bitiminde taşınırsınız. Bence bir dengesiz için düzeninizi bozmayın.
  • captainimsi  (12.08.16 01:28:37) 
Konudan bagimsiz evsahibine kufretmeye geldim. Ulan sirf boyle adamlar yuzunden aileden kalan evimi sadece hayvan besleyenlere kiralamak istiyorum. Kedi napacaksa onun boklu duvarlarini, serefsiz ya...(rahatlayamadi)


  • sindustrial  (12.08.16 01:40:33) 
arkadaşlar destekleriniz için teşekkür ederim. ablam tokatta tek başına kalacak. adamlar da bunu arayıp sıkıştırıyorlar ablamın da ruhsal hastalığı var çok dert oldu içimize. anlatacağım hepsini ablama.


  • ipmus90  (12.08.16 02:17:04) 
İstanbul barosu hayvan hakları kurulu başkan yardımcısı ile evliyim. Bu saatte hanım uyuyor ama kulaktan dolma yazıyorum. Gerekirse yarın hanım ekleme yapar buna.

1. Kira sözleşmesinde değil "yönetim planı"nda evcil hayvan beslenemez ibaresi varsa sizi çıkarabilir. Bunun için dava açması gerekir. 2 yıl sürer, öncesinde çıkaramaz. İbare yoksa hiç çıkaramaz.

2. Suç değil tabi ki, ama bkz. 1. maddeye göre yasak olabilir.

3. İki yıldan önce çıkaramayacağı için parayı geri alma konusu önemli değil.

Bu arada iki yıl muhabbeti, mahkemenin yoğunluğuna bağlı. Tokat mahkemesi sakin olabilir, işler hızlı yürüyebilir, ama 1 yıldan önce bitmez yine de, ayrıca fetö muhabbeti yüzünden hakim sayısı azaldı, hem işler arttı hem de bunun gibi davalara önem vermezler artık. Geciktikçe gecikir.

önemli olan ablanın dik duruşu. Ama mümkünse ev sahibini davet etsin, kediyi sevdirsin. İyi huylu yaklaşım daha etkili olur kavga etmektense.
  • harzem  (12.08.16 05:13:04) 
şerefsize bak ya. yalnız herkes dava falan demiş ama ben ablanın yerinde olsam hiç bilmediğim bi şehirde tek başıma yaşayacak olsam ev sahibiyle kavga etmek yerine "kediyi verdim" diye yalan atardım. tabii ev sahibi aynı apartmanda değilse.


  • ambrosia  (12.08.16 11:07:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.