[]

İngilizce konuşma sorunsalı

Selam duyuranlar!

Yıllarca okuldu kurstu teorik bilginin, gramerin, sözcük bilgisinin dibine dibine vurdum ama konuşmaya gelince tık yok! Çok zorlanıyorum gerçekten. Aklıma gelmiyor bildiklerim, aktif hale getiremiyorum onları. Nasıl bir yol izlemeliyim? Nasıl aşinalık akıcılık kazandırırım ben bu dile ve ne kadar sürede?

Örneğin geçenlerde vapurda karşılaştığımız ingilizce öğretmenliği mezunu bi dil bilir abimiz bana yabancı müzik dinliyeceğine ingizce diyaloglar dinle ve tekrar et dedi. benim aklıma çok yattı da nasıl bulurum böyle parçalar diyaloglar vs.. ilk etapta dizilerden filmlerden parçalar kesip atıyım dedim telefonuma ama o iş zor mesarifli nasıl yapsam? Yaratıcı fikir ve önerilerinize açığım.

Halletmek istiyorum şu dil olayını artık stres olmaya başladım iyicene.

Please somebody help me!!

 
Yabancı filmleri ve dizileri ingilizce altyazılı olarak izlemek çok işe yarıyor. İngilizce kurslarının sadece konuşmaya yönelik programları var. 5-6 kişilik bir sınıfta yabancı bir hocanın eşliğinde muhabbet ediyosunuz.


  • antidote  (01.12.09 14:13:51) 
film ve dizi olayına katılıyorum ayrıca sürekli pratik çok önemli, yabancı sitelerde takıl, forum sitelerinde atıyorum bi futbol takımının forum sitesine üye ol veya ilgin ne yöndeyse artık onun dışında omegle'da chat yap...eğer bir sınava yönelik ingilizce çalışacaksan da muhakkak çıkmış soru çöz bol bol...is it clear?


  • hocam fazla egon var mi  (01.12.09 14:48:27) 
bi mp3 player ile yolda orada burada boş vakitlerde bol bol podcast dinle. hem diyalog dinlemek şarkı türküden daha faydalı oluyor, bence tabi.

örnek bir membası için
www.npr.org
  • neslimi kaybettim hukumsuzdur  (01.12.09 15:08:41) 
ayrica bbc tr uzerindeki bir fm den yayin yapiyordu yanilmiyorsam. bos vakitlerinda onu dinleyebilirsiniz. fm uzerinden yayin bulunamazsa online olarak da dinlenebilir. muhabbet modundaki programlari yararli.


  • birberberbirberberebreberber  (01.12.09 15:48:03) 
tarif:

kendine üç ay vereceksin...

1. ay: ingilizce çizgi filmleri bulup izlemeye koyulacaksın bir ay boyunca. spongebob mesela... bunu yaparken diyalogları yakalamaya çalışacaksın ve şunu söyledi şunu anlatmak istedi diyeceksin.

2. ay: çizgi filmlerin yerini diziler alacak. bolca bulman mümkün. yalnız çokça "you are supposed to be here..." gibi yapıların olduğu dizileri tercih etme. :)) aynı şeyi bu dizilere de uygula. bunları yaparken ingilizce bilen biriyle konuşman yararına olur.

3. ay: üçüncü ayda ise kendine bbc gibi bir radyo kanalı bulup haberleri kültür etkinliklerini filan dinlemeye başla. sonra dil otomatik olarak bunları sana geri verecektir. konuşmaya çabaladığını göreceksin.

son dönemden sonra conversation club denilen kurslardan bulup gidebilirsin.
  • anuk kokulu sair  (01.12.09 16:02:12) 
  • arpacik kumrusu  (01.12.09 16:04:39) 
gittiğim kursta sadece dizi ve filmlerden öğrendikleriyle bülbül gibi konuşan insanlar var ve kursa pratik yapmaya geliyorlar gibi.


  • buffy de vampir sayilir  (01.12.09 16:44:20) 
aptalca gelebilir ama bence en iyi yöntem; yakınında anadili ingilizce olan ya da seninle ingilizce konuşmak istemeyen kimse yoksa sen de evde sanki öyle biri varmış gibi kendi kendine pratik yap. farklı durumlarda karşındakiyle nasıl konuşurdun, ne derdin filan bi' test et kendini. saçmaladığının farkına varınca aynı hatayı yapmıyorsun ve konuşma hızın da artıyor. ben de uzunca bir süre bir yabancıyla konuşmayınca pat diye konuşmaya başlayamıyorum. normal bi'şey.


  • protothyas  (01.12.09 18:04:49) 
kablo tv varsa bbc'de weakest link izle. güzel bir egzersiz. neden güzel olduğunu yazmaya üşendim.


  • yapyat  (01.12.09 18:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.