[]

Kafanızı bir düşünceden uzaklaştırmaya çalışırken

Neler yapıyprsunuz? Fiziksel değil bana zihinsel bişeyler lazım. Spor yap, koş zıpladan ziyade, başka birley düşünmeyi nasış beceriyorsunuz? Sıcağı sıcağına birşey yaşadım ve bu konuyu pek dğşğnemmem gerek, biraz ertelemem lazım. Yoksa zihnim olumsuz düşünceler üretiyor? Bunu nasıl durdurabilirim?




 
Ben genelde belgesel (mega yapılar, mega fabrikalar) izlerim, sonra da adamlar neler yapıyor yav sığlığında yorumlar yaparım. Ondan sonra mühendislik okuduğumu hatırlayıp o konuyla alakalı bir şeyler araştırmaya girişirim. Kafamda hayali şirket kurarım vs. Müzik zaten hep dinliyorum. Bilgisayar oyunlarına sararım. Bir de düşündüğüm şeyin olumsuz sonuçlandığını kabul ederim. Diyelim bir kızla muhabbet kurdum, heyecandan salak salak gülmeye başladıysam "olm o kız sana bakmaz, hadi uza şimdi" diye kendi hevesimi kaçırıyorum planlı olarak.


  • dissendium  (11.08.16 19:39:59 ~ 19:40:31) 
o an bir şey düşünmemek istiyorsam içimden tarkan'dan "kuzu kuzu"yu söylüyorum aklımda bir şey kalmıyor.

şaka yapmıyorum.
  • Apocalypse  (11.08.16 20:02:54) 
sadece mental olarak düşünceleri savuşturmanın tek yolu meditasyon ve tekrar sanırsam. daha önce yapmadıysan hemen bugün faydasını göremezsin ama.

kafanı dağıtmak için illa dışarı çıkıp bişeyler yapmak zorunda değilsin. film izle, dizi izle, oyun oyna, tak kulaklıkları kulağına müzik dinle, bir müzik aleti çalıyorsan dinlediğin müzikleri çalmaya çalış, hiç bilmediğin bir konu araştır (ama ilgin olsun konuya), ileride yapmak istediğin bir şey için plan yap/hayal kur/araştırmaya giriş, vs vs vs
  • loveinaflipbook  (11.08.16 20:03:16) 
kafanın güzel olması lazım, en azından benimki öyle çalışıyor.


  • kimlanbu  (11.08.16 20:10:03) 
Strateji oyunu oyna. Ciddiyim.


  • komando kani var bende  (11.08.16 20:10:34) 
Çok zorlandığım bir konu. O aktivitelere niyet ediyorum ama kapıp götürecek kadar güçlü olması lazım ki, benim güçlü döngümü kırabilsin. Yoksa dizi izlerken benim hikayem kafada dönüyor, en iyi ihtimalle ekrandaki hikaye ile birleşiyor.
Bende en işe yarayan şey, insan interaksiyonu. Bir şekilde, sesle ya da görsel, yeni task olarak bi insanla iletişmek konuyu azaltabiliyor.
En işe yarar zihinsel metot meditasyon olabilir ve evet bu kasını geliştirmiş olman lazım,
Şu durumda sesli kitap dinlemekişe yarayabilir. hem duyu hem hayali kullanmanı gerektirecek.
Aslında temelde, uğraşacağın şeye elindeki max araçları vermen lazım ki, o düşünmek istemediğin şeye verecek bişey kalmasın. Hepsi meşgul olsun.
Mesela mum yakmanın, neblim aromatik bişiler koklamanın da faydası olacak. Yeni data çünkü. Beynin başka yollarını aktive edecek.
Bu şekil düşünüp, türetebilirsiniz.
  • neynep  (11.08.16 20:14:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.