[]

Bok kokusunun gelir durumuna göre farklılık göstermesi?

Şimdi trol olarak açmadım bu duyuruyu.

Çalıştığım yerde birkaç tuvalet var. Bunlardan bazıları idari bölümde zemin ve 3. Katta. Bir tanesi de - 1 de fabrika çalışanlarının kullandığı tuvalet.

Ben o an hangisine yakınsam o tuvaleti kullanıyorum. Ama gözlemlediğim durum her 10 girişin 8 inde fabrika çalışanlarının kullandığı tuvalet umumi tuvalet gibi kokuyorken, idari bölümdeki tuvaletlerde bu oran 10 girişte 2 diyebilirim.

İdari bölümdeki tuvaletler sadece sabah 1 defa temizlenirken fabrika çalışanlarının kullandığı tuvaletler günde 3 defa sabah öğle ve akşam temizleniyor.

Bu durumda daha az gelire sahip olan fabrika çalışanlarının boku gerçekten kötü kokuyorken idari bölümdeki çalışanların boku nispeten daha az kokmakta olduğu sonucuna vardım.

Bu durum ile alakalı sizin bir yorumunuz ya da tespitiniz var mı?

 
Tespitim yok da beslenmedendir herhalde.


  • Adramelekhh  (11.08.16 19:30:28) 
Bokun kokusuyla değil, tuvalet kullanma alışkanlığıyla ilgili o. Eğitimli kişiler pisliğinizi temizlemeden çıkmaz o yüzden koku yayılmaya fırsat bulamaz ama eğitimsiz kişiler duvara bile işediği için koku her yeri kaplar. Örnekleri biraz uç verdim ama eğitimli kişilerin daha bilinçli olup temizliğe önem verdiğini, toplum bilincine ortak kullanım alanlarının temizliğine daha saygılı oldukları için durum böyle. Eğitimli adam doğal olarak daha çok kazanıyor, eğitimsiz ise daha az kazanıyor. o yüzden zenginin boku kokmuyor gibi bi durum ortaya çıkıyor.


  • komsu komsunun nickine muhtactir  (11.08.16 19:32:25) 
idari katlar daha üst katlar ise, üsttekilerin bütün boku pisliği aşşağı katlara iniyor, hepsi karışınca o daha kötü kokuyordur diye bir teorim var. Tabi her şey olabilir. Beslenme alışkalığı falan.


  • crax109  (11.08.16 19:35:13) 
Benzer muhabbet mustafa hakkında herşey filminde de geçiyor Fikret Kuşkan Nejat islere siz fakirlerin boku bile baksa bi kotu kokuyor falan diyordu


  • all girls dream  (11.08.16 20:02:37) 
  • hattorihanzoo  (11.08.16 20:15:57) 
kaç idari personel kaç işçi var şirkette?
kullanan sayısı da fark eder.

  • basond  (11.08.16 21:04:17) 
Kullanan kişi sayısı en mantıklısı bence. Sanmıyorum orada çalışanların çıkarıp kapılara işediğini.

3 kere temizlenmesi de kullanan insan sayısındadır.
  • Adramelekhh  (11.08.16 21:05:13) 
yorumlara katılıyorum. kullanma şekli ile alakalı. temiz bırakılsa böyle kokmaz. ayrıca mavi yakaların molaları belirlidir, işinin başına dönmesi gerekir. geç kaldığında şefi wc yüzünden bile laf edebilir. bu yüzden acele ile kullanım da bunun bir sebebi olabilir.

ikinci olarak havalandırmada fark olabilir. ofislerdeki wcnin havalandırması daha iyi çalışıyor olabilir. veya insanlar gün içinde farklı zamanlarda gittiğinden wc de yoğunluk olmuyor, hava hep temiz kalıyor. fabrikada ise herkes aynı anda mesai giriş çıkışlarında, molalarda hücum ediyorsa bu yoğun zamanlarda hava sirküle olamıyor, bu koku bir süre kalıyor olabilir.

son olarak fabrika kısmındaki wc temizlendikten sonra bile ofislerdeki gibi olmayacaktır. aynı özen gösterilmeyecektir.

özet olarak bu tespitindeki korelasyonun doğru olmadığını düşünüyorum.
  • sttc  (11.08.16 23:06:26) 
kullanılan yağ ile alakalı
alt kalite yağlar kötü koku yapıyor
kullanma da vardır tabii. idari personel oraya sıçmıyor olabilir
  • la noix  (11.08.16 23:29:26) 
eğitimli olmakla alakası yok. kişi sayısıyla ve temizlenme sayısıyla alakası var. bulunduğum katta 3-5 kişiyiz idari personel olarak. 3-5 kişi kullanıyor tuvaleti. her sabah temizlenir fakat hala sifonu çekmeyen mallar var.


  • vedatkamil  (12.08.16 09:22:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.