[]

30 yaşında yeniden üniversiteye başlıyorum

Acaba dışlarlar mı beni? çok acaip olacak ://

Amca diyeni döveyim mi? nasıl bir taktik izleyeyim? tecrübeli arkadaşlardan mumkunse tecrübe alayım.

Teşekkürler.

 
ciddi kuşak farkı olacak ama keyifli olur bence:) onlar için yeni olan çok heyecan duydukları bir çok şeyi sen olgun abi tadında karşılayacaksın. bir nevi tiyatro seyreder gibi.

amca olmasa da abi irisi olduğun kesin, öyle bakan olacaktır:) ama karizmatik bulan, akıl danışan da olur.

takıl işte.
  • dahili meddah  (11.08.16 16:26:43) 
ne okuycan?


  • supermatik  (11.08.16 16:28:01) 
bizim okulda afla sonradan gelenlere teyze falan diyoduk :/

dışlamak değil de sürekli beraber takılamayacağınız kesin :)
  • cabiday  (11.08.16 16:30:28) 
çoluk çocuğun içinde inci gibi parlayacaksın. ben o yaşta olsam seninle takılırdım.


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (11.08.16 16:33:50) 
cabiday okul bölüm neydi?


  • killerbee  (11.08.16 16:44:11) 
Öğrencilerden daha çok hocalarla ilişkini düşünmen daha doğru sanki. Herkes derse gelip zeka durumuna ve potansiyeline göre alacağını alıp gidiyor en nihayetinde.
28-29 yaşında hocaların olacak :)

Hocalarla daha iyi bir iletişimin olacak ama üzerinde daha fazla bir baskı olacak. 18 yaşında bir çocuk aptalca bir soru sorduğunda anlayışla karşılaşıyorum ama 30 yaşında, hatta 39 yaşında bir öğrencim vardı, birisi saçmasapan bir soru sorduğunda biraz tuhaf oluyorum. Sizden beklentimiz daha fazla :) Bazen anlatılanı daha iyi ve öabuk kavrayacaksın ve soruların da ya da tartışma katılmaların da ona göre olacak. Çocukların öğrenmelerinin önünü kesecek kadar söz alıp da zaman çalma, çıkışta hocayla konuş :)

Sana onlardan biriymiş gibi davranan bir kaç kişi ya da bir grup olacak, yaş farkını hissettirmeyen, onlarla arkadaş olacaksın. Onlar da dersi tekrar alan kişiler olacak. Kolay gelsin.
  • shadowcat  (11.08.16 16:46:56 ~ 16:48:49) 
Kuşak farkı falan olmayacak. Sosyal medya sayesinde şu anda sadece tek bir kuşak var. Kimseye artistlik yapma. Yaşın büyük diye kimse sana saygı duymak zorunda değil. Sınıfında olan herkesle eşit seviyedesin. Ne geride kal, ne de önde ol. Senden daha genç olanların enerjisinden faydalanmaya bak. Zaten makine, inşaat gibi bölümlerde yaşça büyük insanlar hep olur. Hayırlı olsun.


  • dissendium  (11.08.16 16:47:38) 
Polislikten emekli olup hukuk okuyup avukat olan birini tanıyorum. Abi zor olmadı mı ya deyince yok lan süperdi demişti. Tabii bu adam tabiat olarak rahattı biraz sen de asgari düzeyde rahatlık sergilersen keyifli olabilir senin için. Tabii bir de ekonomik durumlar önemli bu noktada en nihayetinde kendi kendini okutacaksın.


  • angelus  (11.08.16 16:49:09) 
@shadowcat
orada öğrenci olarak bulunan her bir kişinin (yaşı büyük de olsa) eşit (saçma da olsa) soru sorma hakkı olduğunu düşünüyorum. kaldı ki yaş büyüdükçe öğrenmek güçleşir.
yani yaşı büyük olanların daha çok soru sorma hakkı var bence.
saygılar.hörmetler.
  • supermatik  (11.08.16 17:01:23) 
@supermatik, soru sorma hakkı tabii ki var canım, herkes eşit. Ama en azından, Humanities, sosyal bilimler ve de siyaset bilimler alanlarında hayatla biraz daha içli dışlı olmuş, daha fazla şey öğrenmeye, hem pratik hem teorik, fırsatı olmuş insanların biraz daha bağlam dışına çıkmadan, daha iyi soru sorması gerektiğini düşünüyorum.


  • shadowcat  (11.08.16 17:08:06 ~ 17:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.