[]

istiklal'e nolmuş öyle?

aylardır gitmemiştim.
starbucks'ın biri kapanmış diğer taşınmış falan?

www.birgun.net

 
arap istilasından sonraben de gitmiyordum.
geçen akşam ulaşım beleş diye atladım gittim bakayım neler oluyor diye.
tenha garip bir yer olmuş.
  • supermatik  (11.08.16 15:58:09 ~ 16:00:50) 
sadece starbucks değil bir çok mekan kapanmış. bende geçen hafta bir uğradım ve çok şaşırdım. her şeyi yavaş yavaş söküyorlar gibi. anılar kalmış bir tek sağda solda. o da şimdilik.

şöyle bir şey okumuştum bunun üzerine.

haber.140journos.com
  • windowsguvenlikduvari  (11.08.16 16:03:54) 
taksim baya büyük değişime uğruyor. barlar kapanıyor, batıyor. tüketim şekli değişiyor oradaki


  • naberabi  (11.08.16 16:08:46) 
2010 ve öncesi ağırlıklı olarak öğrenci,genç,aydın,entelektüel kesime hitap eden mekanlar varken yavaş yavaş ve özellikle arap turist ve suriyeli mülteci artışıyla bu özelliğini yitirdi istiklal ve genel olarak taksim civarı.

muhafazakar arap turistlerin ihtiyaçları doğrultusunda mekanlar açılmaya başlandı. 100 tane barın 20'si kapanıp yerine nargileci açıldı örneğin.

eski taksim kitlesi artık karaköy/beşiktaş ve kadıköy'de yaşıyor.
  • dahili meddah  (11.08.16 16:16:09) 
Ortaokul lise yillarımda gitmek için delirdiğim, çok sevdiğim bir yerdi. Hiçbi şey yapmadan bir boy yürüsem bile sırf insanlarına, vitrinlerine bakarak mutlu olurdum. Şimdi nefret ediyorum, benim için aksaraydan falan bi farkı kalmadı. Eskiden her cumartesi takıldığım yere bu sene içinde en fazla 2-3 kere gitmişimdir heralde. Bu yolda emeği geçen herkesin allah belasını versin. memlekette güzel bi şey bırakmamaya azimliler.


  • ambrosia  (11.08.16 16:22:25) 
her birkaç fotoğrafta bir araplar görünüyor.


  • pinkpeony  (11.08.16 16:31:00) 
her fırsatta konuyu arap turislere ve suriyeli mültecilere bağlayan arkadaşlar keşke kadıköy'e gelmeseler, kadıköy aslında entelektüel, dayanışma ruhu olan insanların olduğu bir bölge ve bu arkadaşlar kadıköy'ü bozuyorlar, elimizde hiçbir şey kalmayacak.

Taksim'e gelirsek 10 yıldır Taksim'de çalışıyorum ve bunun iki katı öğrencilik yıllarımdan beri Taksim'i biliyorum.

Taksim'in kültürel özelliklerinden, mix yapısından kurtarıp bir alışveriş caddesi yapılmaya çalışıldığını zaten biliyoruz. Yurt dışında devlet kültür kurumlarını vs desteklerken Taksim'de önce sinemalar kapandı, içki yasakları geldi, galeriler kapanarak alışveriş dükkanı oldular. Bunun için belediyeler her türlü kuruma zorlu çıkardı. Arap turistler geliyor diye bu dükkanlar açılmadı, açılan nargileci sayısı da o kadar fazla değil. Cadde çocukluğumdan beri bir alışveriş merkeziydi, bu yönünün de olması normal ama dediğim diğer yerlerin kapanması ve daha çok kültür sanat merkezi, tiyatro vs açılmasının, varolanın korunmasının gerekliliği vardı ama hepinizin malumu yöneticiler bunu engelledi, Taksim'i bu hale getirdi.

Genel olarak turistik bir destinasyon Taksim, alışveriş yönü öne çıkınca (bunu sadece Arap turistlere bağlamak haksızlık olur, sadece onlara hitap etmeyen birçok mağaza var) kiralar attı, ufak kafeler bile yaşayamaz oldu. Bugüne kadar Suriyeli mültecileri çok da görmedim Taksim'de, her zaman buna benzer "gözlem"leri Suriyelileri dışlayan insanlardan duyuyorum ve dikkate almıyorum. Biraz arama yapınca bu konuda güzel yazılar da bulabilirsiniz.
  • kaset  (11.08.16 16:33:43) 
benim de taksime gitmeme sebebim arap turistler


  • balpolen  (11.08.16 16:52:07) 
@kaset suriyeliler de dahil hiçbir milleti ya da toplumu dışlayan bir ifade yok yazımda.bir durum değerlendirmesi yapıyorum sadece.

10 yıldır taksimde yaşayıp Eğer taksimde suriyeli mülteci ya da arap turist görmemene diyecek bir şey bulamadım. Belki dikkatli bakman gerek.

Son olarak kadıköycülük hep itici gelmiştir gözüme. 2 yıl yel değirmeninde kalıp Sanki o semti kendisi kurmuş gibi konuşmak çok yaygın hale geldi son zamanda. Kadıköye kimin gelip gideceği konusunda da elbette belirleyici olan sizler değilsiniz. Biraz kibrinizden sıyrılın ve rahatlayın. Bu kadar zor değil
  • dahili meddah  (11.08.16 16:52:22) 
Bazı yerlerin kapanması çok normal. Ben Demirören'e ilk defa 2011 yazında gittim. O zamanlar yeni açılmasına rağmen çok fazla kalabalık olmuyordu. Ondan sonra 2012'nin Aralık ayında gittim, koskoca bina bomboştu. En son geçen yaz gittiğimde de turistler sadece yemek yemek için orayı kullanıyorlardı. Mediamarkt zemin katın altında olduğu için pek dikkat çekmiyordu bile. Caddenin hareketsiz olduğu doğru ve buna en büyük etken terör olayları ve Suriyeliler. Şu ülkede biz bize kalıp hayatı bir normale döndürsek her şey eski haline dönecek ama olmuyor işte.


  • dissendium  (11.08.16 17:03:45 ~ 17:05:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.