[]

Evde sert iced-buzlu-soğuk kahve nasıl yapılır

Herkese iyi perşembeler,

Yaz sıcakları dolasıyla sıcak filtre kahve içemiyorum. Starbucks'taki gibi soğuk kahveyi nasıl yaparım?


 
blendera kahve, sut, seker, buz koyup calistirin. blenderda kopuk payi icin bos yer biraktiginiza emin olun. birkac denemeden sonra kahve/seker vs oranini sevdiginiz sekilde ayarlamis olursunuz.


  • kartonpiyer  (11.08.16 15:34:17) 
filtre kahveyi soğutun, buzla servis edin işte


  • tss  (11.08.16 15:42:43) 
Sert kahve derken cold brew tarzi sutsuz yavas demleme bir kahveden bahsediyorsaniz valla starbucks in blond filtre kahvesini demleyip,buzdolabinda sogutup buzla icince ayni tadi aliyorum ben. Yani ben cok benzetiyorum ama simdi bir barista gelip topuklarima da sikabilir bu oneri icin, bilemiyorum.


  • sindustrial  (11.08.16 15:44:14) 
  • superb  (11.08.16 15:46:04) 
normal kahveyi soğutup buz atmak değil de soğuk demleme yöntemi diye bir şey var

onun internetteki tariflerine bir göz at istersen
  • freebird5406_2  (11.08.16 15:50:17) 
İhtiyacınız olan şey Cold Brew. Bir tencere ya da kavanoza 1:8 oranında kahve/soğuk su koyup karıştırın (125 gr filtre kahve / 1 lt su). Dışarda bekleterek 12-16 saat arasında, buzdolabında ise 24~ saat gibi bir sürede istediğiniz yoğunluğa gelir. Buzdolabında demlediklerim daha lezzetli geliyor bana.

Daha sonra bir süzgeçin içine tülbent/peynir süzgeci/ ıslak kağıt havlu koyup, elde ettiğiniz kahveyi başka bir kaba süzün.

www.youtube.com şu video yardımcı olacaktır. Süzme işleminde süzgecin içine kağıt havlu eklemek gerçekten iyi iş görüyor bu arada. 1-2 defa kağıdı değiştirmek durumunda kalacaksınız. Süzülmüş kahveyi bir sürahi/kavanoza koyup buzdolabında 2 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Elde ettiğiniz kahve biraz sert olacak, 1:1 sulandırarak ya da soğuk sütle karıştırarak içebilirsiniz.
  • stimpak  (12.08.16 15:01:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.