[]

Saç nasıl açılacak

2012 şubat ayından beri makas girmemiş kıvırcık ve gür saç var. Beli geçiyor. Bu yaz aşırı sıcak ve terlemeden dolayı çok yıprandı ve çok düğüm olmaya başladı. Öyle olunca üşengeçlikten haftada bir açmaya başladım tamamen. Normalde oturur her telini açarım su altında kremleyip çünkü kuruyken veya kremsizken tarak giremiyor.

Şu an kafamın arkasında yumruğum kadar tek vücut bir düğüm var. Mavi su filan denedim hiçbir şeye yaramadı. Bundan biraz daha azken açmam 4 saat sürmüştü ama şimdi açılmayacak diye korkuyorum. Ne yapsam açmayı kolaylaştırırım?

Yardım edin :((

 
kardeş sen naptın? kuaföre git, saçın düğüm bölgesinde kırılmamışsa saç kremiyle argan yağıyla filan açar onlar.


  • evde liyakat kalmamis  (11.08.16 13:50:19) 
Duşta suyun altında bol kremleyip yine suyun altında tarayarak açmayı deneyin.

Saçlarınız uzun olduğu için bir bardak sirkeye bir bardak su karışımı uygulayarak saçınızdan aşağıya dökün ve o şekilde açmayı deneyin bir de.
  • dessy  (11.08.16 13:50:57) 
Normalde küçük küçük bölümleri sırayla bol kremleyip önce elle düzeltip sonra tarakla açıyorum zaten.

Neden böyle olduğunu anlamıyorum. Dünya üzerinde bu sorunu çeken başka biri olmayabilir. Benimle aynı saçta birine sordum, hiçbir problemi olmadığını söyledi. Onunki daha seyrekti ama.

ARAP SAÇINA DÖNDÜ :(

Kuaför açar mı acaba çok merak ediyorum. Bana ben kuaförden daha iyi açarım gibi geliyor, benim gösterdiğim sabrı göstermesine imkan yok.
  • Adramelekhh  (11.08.16 13:55:51 ~ 13:58:14) 
saçlarım yıprandı demişsin, muhtemelen kurtarılamayacak kadar çok kırık var, o yüzden de düğüm oldu sağlıklı saç tellerinle beraber. kendin açmaya çalıştıkça daha da yıpratırsın, bi' kuaföre git daha da kaybetmeden lüleleri kurtar :)


  • evde liyakat kalmamis  (11.08.16 13:58:37) 
Saçlarını uçlarından açmaya çalış bu arada. Saç diplerinden veya yukarıdan değil.


  • dessy  (11.08.16 14:04:42) 
bende oldu aynısı, olabildiğince düğümü ufaltıp küçük bi yumruk kadar parçayı kestim sonra. Açılmaz o, açılsa da her dakika düğümlenir teller yalan olduğu için.


  • whoosie  (11.08.16 14:13:22 ~ 14:13:47) 
tavsiyem hindistan cevizi yağı, eğer doğru düzgün bir marka bulabilirseniz, hindistan cevizi yağını sürün mümkün olduğu kadar uzun süre kalsın, hem saçı nemlendirir besler hem de yumuşatır, sonra açılır saçlarınız hem de beslenir, saça çok faydalı.


  • kassiopeia  (11.08.16 14:20:27) 
Bu halde kadın kuaföründe belirirsem kaçışırlar bence. Ben birazdan girişirim kendi başıma.


  • Adramelekhh  (11.08.16 14:26:05) 
bende de aynı tip saç var senelerce kullandım ve ne yazık ki ensem her terlediğinde orası yumruk kadar bir düğüm oluyordu. en sonunda bezdim canımdan iyice kısalttım ensem açık geziyorum artık. onun belli bi son noktası var orayı geçince naparsan yap açılmıyo saç. bi ara komple o düğümü kesip alıyodum saçların çokluğundan belli bile olmuyodu yokluğu. ama sonra bi üstündeki katlar aynı şekilde düğüm oluyordu. ya kuaföre gidip bi umut şansını deneyeceksin ya da kestirip rahat edeceksin.


  • kakamelsokoban  (11.08.16 14:36:21) 
Aha arkadaşımla aynı durum! Yurtta onunkini 2 kutu saç kremiyle açmıştık. Tavsiyem küçük küçük açmaya hiç çalışma ona ömür yetmiyor. Direk ıslak saça iki kutu saç kremi boşaltıp iyice yedir. Önce ikiye ayır, sonra ayırdıklarını ikiye ayır... Öyle öyle devam et anca öyle açılıyor.


  • ceann deas  (11.08.16 14:58:19) 
Açtım ama çok şehit verdik, parmaklarım müthiş acıyor su altında kalmaktan ve güç uygulamaktan.

Şehit saç kıllarının ailülelerine baş sağlığı diliyorum :( Evlat acısı gibi.
  • Adramelekhh  (11.08.16 18:54:43) 
Tangle teezer tarak kullan bir dahakine. Watson'slarda çakması var o da ayni isi goruyor. Bu taragi bulmadan once eskiden ne yapıyormuşum diye düşünuyorum bazen, o kadar yumusak aciyor sacları.


  • physcos physcos  (12.08.16 01:04:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.