[]

memurluğa başvurma

selamlar,

öğretmenlik için kpss'ye girdim ama sonradan bir sürü şey değişti öğretmenlikle ilgili. diyorum ki, hazır devlet bir sürü memur alacakken başka memurluklara da başvurayım. ama nasıl yapılacağı konusunda zerre fikrim yok. ingilizcem olduğundan, bilen bilmeyen "dışişleri'ne başvur. kültür bakanlığı'na başvur." deyip duruyor. başvur da, nasıl?

bir de diyelim ki bunlardan birine başvurdum. öğretmenlik başvurum yalan mı oluyor? yani hem, atıyorum, dışişleri bakanlığı'na, hem de öğretmenliğe başvurabiliyor muyum? yani dışişleri'ne kadar uçmaya da gerek yok, her türlü memurluğa fitim. bunlar birbirini engelliyor mu?

teşekkürler. (:

edit: cevaplayanlara teşekkürler. devletle herhangi bir işim kalmadı malesef. kısmetse yolculuk dışarıda bir yerlere.

 
öyle yığınla memur alımı olmuyor ama öğretmenlere kıyaslama bile.

ki zaten görevden el çektirilenlerin 30-40 bini öğretmen, 10 bini falan emniyet mensubu. 15 bin memur uzaklaştırıldı, o da toplama vurunca çok aşırı bi sayı değil.

herkesin "yığınla memur alınıyor kaçırmayın sakın" algısı tamamen yalan yani.

dış işleri, kültür bakanlığı da öyle rastgele alamaz. dpb'yi takip et ilanlar çıkar, %90 kadrolarda kpss şartı vardır. kpss şartı olmayanlar belli özellikler arar, detaylı bakınca ısmarlama adrese teslim kadro olduğu belli olur zaten.

şu sıralar el altından alım yapılsa yapılsa belediyeler ya da sydv'ler yapabilir onlar da kadroludan ziyade sözleşmeli alırlar.
  • akatreil  (11.08.16 13:19:45) 
dışişleri olabilir kpss 80 üstü dil puanın da 80 üstü ise olabilir. tabi öğretmenlik tek başına yeter mi bilmiyorum. uluslararası ilişkiler yüksek lisansı isteyebilir. kültür bakanlığı olmaz sanırım.


  • cekilmis gayfe  (11.08.16 14:36:49) 
pek mümkün değil.

hepsi kpss puanı istiyor, ayrıca öğretmen olarak alan bilgisine (iktisat, maliye, hukuk, muhasebe) girip, puan almış olsanız bile, kurumlar ilana çıkarken şöyle belirtiyor;

örneğin, dışişleri bakanlığı ilan açıyor, toplamda 300 tane adam alacağım diyor ve ekliyor;

- bunların 100'ü hukukçu,
- 200'ü sbf/iibf'li olsun.

benim bildiğim bunun tek istisnası olarak, geçtiğimiz senelerde vergi denetim kurulunun açtığı ilandı. onda da, 4 yıllık bitir ne bitirirsen bitir kafasında 1000 küsür adam aldılar.

sonrasında çok tepki çekti, o yüzden bir daha böyle bir şey olacağını sanmıyorum.

nasıl benim ingilizcem iyi diye, ingilizce öğretmenliğine atanamıyorsam, bir öğretmenin de, ingilizcesi iyi diye diplomatlık kadrosuna atanamaması lazım. atanamıyor da zaten.

----

edit: dışişleri ilanının ilgili kısmını kopyalıyorum;

- Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya

- Sosyal bilimler alanında (YÖK’ün belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunmak,

YÖK'e göre yukarıdaki sosyal bilim alanında eğitim bilimleri yok.
  • dead and broken  (11.08.16 14:42:52 ~ 14:47:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.