[]

Sizin de var mi boyle arkadaslariniz ?

Instagramda bakiyosun tas gibi squatli gibi duran popolar, dopdolgun dudaklar, puruzsuz cilt filan ama gercekte bakiyosun yok oyle bisey. Bunu yapmanin amaci ne ? Instagramdan o sekilde birini buldu diyelim gercekte gorustugunde gercekler ortaya cikmayacak mi ? Neden bu sekilde olmadigi gibi gosterme pesinde kizlar. ?




 
hiç öyle bir arkadaşım olmadı. keşke olsaydı. ( erkeğim )


  • ıch will  (11.08.16 12:32:49) 
hayat presentation üzerine kurulu.
kendini süsleyip püsleyip paketleyecek.
egosu yükselecek vs vs
  • rentts  (11.08.16 12:33:26) 
bende de var, kızın profilleri barbara palvin, gerçekte ailton.


  • susuz koye hamam  (11.08.16 12:35:34) 
@rentts ama iste gercekleri kendisi de biliyor e goren insanlar da biliyor ? Hani orda oyle begenen adam gorusunce kor mu ? Anlayacak oyle olmadigini ve amacina ulasamayacak


  • Esinsin  (11.08.16 12:38:35) 
İşte onlar genelde iş görüşmeye gelince yan çiziyor zaten.


  • arnold schwarzeneger  (11.08.16 12:45:09) 
valla baya var :D


  • chiper  (11.08.16 12:46:32) 
siz en pis, en salaş hallerinizi mi paylaşıyorsunuz sosyal medyada. ya da oof ya bu fotoğrafta çok yakışıklı çıkmışım daha gerçekçi olmalı daha boktan bir poz olmalı ki millet gerçek beni görsün mü diyorsunuz.

eminim sen de herkes gibi, onlar gibi kendini paralıyorsundur iyi görünmek için. çünkü görüntünün getirisi her zaman yüksek oluyor. e bu kızcaazlarda ellerinde olan tüm imkanları seferber ediyorlar görüntüyü iyi verebilmek için. sonuçta başarıyorlarmış da tepkilerinizden anladığım kadarıyla. barbara palvin gibi görünmeyi bile başarabilmiş baksanıza. kimbilir belki barbarının ev hali de ailton gibidir.
  • for day to break  (11.08.16 12:46:36) 
Filtre ben de çok kullanıyorum. Olduğumdan çok değişik duruyor muyum. Sanırım hayır. Leş fotoğraflarımı da yüklüyorum çünkü


  • lithu  (11.08.16 12:49:07) 
Salak olup kanmayın sizde arkadaş.

Hem erkeklerden de var böyle mükemmel paket, afralı tafralı fotoğraflar paylaşıp gerçekte sadece balon olan.
  • dessy  (11.08.16 12:51:15) 
lisedeyken böyle bir arkadaşım vardı. sivilce tedavisi görüyordu. yüzünün her yeri kabarık sivilce izleri ve yaralarıyla doluydu. ama facebook'a yüklediği fotoğraflarda cildi pürüzsüz bir şekilde parlıyordu. internetten görüşüp, sevgili olduğu çocuklarla gerçek hayatta buluşmazdı. en sonunda çocuklar tarafından terk edilirdi. şimdi bakıyorum hala aynı pürüzsüz cilt sahtekarlığında erkek kovalıyor. bunun dışında hiç öyle birini tanımadım.


  • ruhen hastayim ben  (11.08.16 12:52:36) 
@for day to break burada bahsedilen paspal halleri paylasmak degil olmayan seyleri var gibi gostermek, meselea poposu yok ama bi sekilde var gibi cikartiyor photoshopla vs dudagi yok ama ruju kalin ciziyor dudagi var gibi yapiyor. Hic paralamiyorum kendimi onlar gibi gostermek icin cunku ne oldugumu gayet iyi biliyorum. Olmadigim seylere de ozenmiyorum.


  • Esinsin  (11.08.16 12:52:41) 
esinsin, süslenmek adettendir. bunlar süslenmenin dozajını arttırıyorlar hepsi bu. az makyaj bile kişiyi bambaşka biri yapıyor, giyilen bir kıyafet fiziği olduğundan farklı gösterebiliyor. o zaman onlarda sahtekar oluyor. o zaman çıkacağınız kişiyi iyi bir soyup büyüteçle inceleyin kandırılmamak için, böyle bir şey olabilir mi?


  • for day to break  (11.08.16 13:07:24) 
Gerçek hayatta görmesem "vay anasını" diyeceklerim var. Sadece instagram filtresi yok, yüz inceltme, rötuş, göz büyütme vs dünya kadar uğraşıp koyan kişi sayısı çok fazla.

fotoğrafını bir kaç yüz kişi beğendikten, altına dünya kadar yorum gelip egon şiştikten sonra gerçeklerin önemi pek kalmıyor.
  • kimlanbu  (11.08.16 13:10:17) 
çevremde yok ama aşırı makyaj yapan ya da makyajsız çıkmayan ya da estetik yaptıran kızlar için de aynı şeyi düşünüyorum ben. @for day to break'e katılıyorum bu bağlamda.

bi farkı yok. bırakınız eğlensinler.
  • piremses  (11.08.16 13:15:50) 
@kimlanbu yaa ne tuhaf bir psikoloji olmadigin birini begeniyorlar ve egon sisiyor aslinda o sen degilsin ki egonun sismesi de cok yersiz. Evet goz buyutme kas kaldirma hersey var yaa saka gibi


  • Esinsin  (11.08.16 13:16:25) 
@piremses estetikle o seye sahip oluyorsun ama artik bi sekilde guzel olmus oluyorsun. Photoshopla yapilan popo sana ait degil. Makyaj da var olani biraz daha one cikartiyor iste.


  • Esinsin  (11.08.16 13:18:28) 
Arkadaşım yok. Ben dün kantinde oturup tostumu yerken yan masada iki öğrenci kızın tablet üzerinden foroğrafalar göstererek konuşmlarına maruz kaldım. Bir yaz düğününde fotoğraf çekmişler. Aynı duruş ve bakışla yüzlerce fotoğraf. Kolunu ve basenini fotoshop'la inceltmeden ve teninin rengini açmadan neden facebook'a yükledin diye kavga ediyorlardı. Bir an beynimde bir boşluk oldu. Sanırım bu gerçeğin ve kendiliğin inkarı ve sorunlarla hakiki yoldan yüzleşmemeyle ilgili bir problem. Bir de insanların sanal ortamlarda kurduğu ilişkilerin gerçek ilişkilerin yerini alması, yüzeydeki görüntüyle oynayarak ilişkileri devam ettirme. Duyurunun da bana kattığı mottoyla "Gençler spor yapın, spor" diyerek ayrıldım yanlarından. Kolunun tombulluğunu fotoshop yapmak :(

Ama benim asıl şok geçirdiğim Çin'li bir arkadaşımın telefonuna entegre gelen foto çekim filtresiydi. Gözlerimizi japon animelerdeki gözler gibi büyütüyordu. Fotoğrafı çekiyor, normal fotoğraf gibi ve hayatına devam ediyor: Gölzer üç katı büyük. Bu alanlar beynimde görünüş-hakikat etrafında kişinin kendini nasıl konumlandırdığı bilgisinde boşluk olarak duruyor.
  • shadowcat  (11.08.16 13:20:31) 
Oyle arkadasim yok. Instagramda gorundugunden daha guzel olan arkadasim var ama:)


  • stavro  (11.08.16 13:23:03) 
o fotoğrafa bakıp sonra kendisini de öyle algılıyor. ayna yerine o geçiyor.


  • dafaisss  (11.08.16 13:23:55) 
@dafaisss bu cok ciddi bi problem yalniz ya


  • Esinsin  (11.08.16 13:26:27) 
yok artık. "makyaj olanı öne çıkarıyor" demek, makyajı hiç bilmemektir.

hele estetikle yapılanın da gene sana ait olduğunu iddia etmek ise ciddi bir rahatsızlık.

eylemler üzerinden değil, amaçlar ve temeller üzerinden gitmek lazım. sorduğun soru saçmalaşıyor o zaman. hayır ben ille de instagram daki ikiyüzlülüğü merak ediyorum diyorsan, o da senin ikiyüzlülüğün.
  • piremses  (11.08.16 13:30:27) 
aklıma direkt southpark'ın the hobbit bölümü geldi. o bölümde okuldaki herkes birbirini tanımasına, bilmesine rağmen okuldaki kızların çekicilik seviyesi gerçek hayattaki haline göre değil, fotoğraflardaki photoshoplu hallerine göre belirleniyordu.
www.youtube.com

gerçekte de insanları kendileri değil fotoğrafları sanan var. bariz şişman olan birinin fotoğraflarını gösterip zayıf olduğunu savunan, birini gerçekte hayatta görüp beğenmeyen ama fotoğrafını görüp fikir değiştiren insanları kendi gözümle gördüm. bazı insanlar olmadıkları gibi fotoğrafları koyuyorlar, çünkü hem kendileri hem de başkaları kendilerinden çok kendilerini nasıl lanse ettiklerine önem veriyor. @for day to break'in dediği gibi ünlüler de bunu yapıyor. böyle yapmaları da gerek çünkü onların kendini nasıl lanse ettiği, kendisinden önemli bence.
  • cikis yolu  (11.08.16 15:13:34) 
fotosop, estetik, makyaj.

yani resmen yalan uzerine insa edilmis insanlar var, cok cok tuhaf ama gercek. yani karsi cinsi aldatmak icin yapilabilecek ne varsa yapilmis, helal olsun bu tip insanlara.
  • baldur2  (11.08.16 15:22:12) 
kandırılmak istemiyorsanız kapitalizmin bir kaç estetikli ünlüyü piyasaya sürüp size dayattığı nanelere fazla önem vermeyeceksiniz.


  • for day to break  (11.08.16 15:29:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.