[]

Asker alışverişi Ankara

Henüz gideceğimiz yer ve düşeceğimiz kuvvet komutanlığı belli değil ama şimdiden alışverişin bir kısmını yapmak istiyorum. Malum son günler yoğunluktan yapmak zor olabilir. Tüm birlikler için olan ortak malzemeler nelerdir? Atıyorum iç çamaşırı hepsinde aynıdır ve yeşil renktir o yüzden şimdiden alınmalı mı ya da aynı şekilde giyeceğimiz botlar? Yazlık botlar ile kışlık botlar aynı mı? Yazlıkların daha rahat olduğunu duymuştum.
Bu tür temel ortak malzemeleri nerede ekonomik olarak bulabilirim? Neleri mutlaka almalıyım? Tandoğan'daki yer altı çarşısını biliyorum bir tek. Başka önerisi olan var mı?



 
tandoğandaki yer altı çarşısı sana yeter zaten. bu tür yerlerden almak daha iyi. ucuz olur yani.

bot ne alaka anlayamadım şimdi. botlarınızı zaten gideceğiniz yer verecek. önümüz kış, haliyle kışlık bot vereceklerdir. genel bilgi niyetine söyleyim; evet yazlık botlar kışlık botlardan farklıdır. yazlık botların boğaz kısmı kumaştan oluyor, diğeri ise bildiğin bot işte. ben yazın yapmıştım askerliğimi ama denetleme döneminde olmadığımız için bize kışlık bot vermişlerdi neyse.

tandoğandaki yer altı çarşısında nereydese her dükkanda temel malz. listeleri olur. gitmeden hepsini buradan alayım derseniz o listeye bakar alırsınız. ama gideceğiniz yerdeki kantinlerde bu tür malz. satılıyor. oradan da temin edebilirsiniz.
  • copy paste  (01.12.09 11:40:00 ~ 11:40:40) 
iç çamaşırı hepsinde aynı değil :) bahriye çıkarsa beyaz giyme olasılığınız var, ayrıca bot da almanıza gerek yok oradan verecekler bulabileceğinizin en kalitelisini hemde bedeva. yazlık bot nispeten rahattır ama (rahatlığı daha hafif olması ve bilek çevresinin bez olmasından mütevellit hareket kolaylığı sağlaması) kışın soğuğu ortalamanın üstünde bir yere düşerseniz neden yazlık bot aldım diye kendinize çok söversiniz emin olun ;) sözlükte bi çok başlık var bununla ilgili, onları da okumanızı tavsiye ederek, zamanında benim bu iş için yaptığım listeyi veriyorum size.

- silikon tabanlık (5 lira civarında her yerde var artık)
- birliğinize uygun 5-6 don / atlet / fanila (ilk 1 ay yetecek kadar, çok yüklenmeye gerek yok)
- siyah çorap (yine ihtiyaca ve kullanıma göre sayısı size kalmış)
- kışın gittiğinizi düşünürsek 1 takım içlik ve bir kazak(yeşil oluyo bu)
- dikiş iğnesi,çengelli iğne,iplik...vs bulunan ufak bi dikiş seti
- pudra (eczanelerde UTALK pudra diye sorun, 4-5 lira civarı,çok kral bişidir,her halta iyi gelir, askerliğinizi bitirtir)
- bot vurma ihtimaline karşı bikaç set vatka (benim ayağımı vurmadı ama almakta fayda var)
- kişisel temizlik ürünleri (sabun,şampuan,traş bıçağı,traş kolonyası,diş fırçası,tırnak makası...vs) size kalmış ne götüreceğiniz. asker dükkanlarında 1-2 liraya traş kutuları olur küçük çanta şeklinde bunları onun içine koyarsınız derli toplu durur.
- deodorant (kişisel önerim kesinlikle deotak, banyodan sonra 1 kere sürersiniz, 3-4 gün ter,koku derdiniz olmaz. )
- krem / dudak kremi (çok pis çatlayacak dudaklarınız ve elleriniz)
- alarmlı kol saati (askerde her şey zaman)
- vitamin,yara bandı ve nasır ilacı (gerekli olmamasını dilerim, bana olmadı şükür ama bulundurmanızda fayda var)


*** bu saydıklarım öncelikli olanlar, ki bunlar bile aslında askeri kantinlerde çok daha ucuza bulunabilecek şeyler. örnek verirsek geçen sene bu zamanlar askeri kazağı dışarda pazarlıkla 20 liraya almışken(normali 25-30) asker kantininde 10-12 lira gibi birşeydi. yine traş takımı, traş köpüğü, çorap..vs tarzda günlük kullanım malzemelerinin çok daha ucuz olduğunu göreceksiniz askere gidince.

ama sonucta nereye gideceğiniz belli olmadığından ve yoğunluktan dolayı bu malzemeler kantinde ilk anda bitebileceğinden, sizi acemiliğiniz boyunca idare edecek şeyleri tedbir olarak almanızda fayda var. sonra zaten çarşı izinlerinde halledersiniz ne gerekirse.
  • kojiro  (01.12.09 11:56:57) 
bot almanıza gerek yok. diğer malzemeler için ise gideceğiniz yer belli olmadan alışveriş yapmayın derim. eğer tugay gibi büyük bir yere çıkarsa askerliğiniz, alışveriş yapılabilecek en ucuz yer o birliğin kantini olacaktır, sadece tıraş takımı, çorap gibi temel malzemeleri götürseniz yeter.

bence bekleyin. ankara'da askeri malzeme bitmez ve evet en iyisi tandoğan yer altı çarşısıdır....
  • cino  (01.12.09 12:43:35) 
askerdeyken yaşadığım bir telefon konuşması:

plainwalker: ulan murat, dünya kadar eşya aldırdın bana, hepsinden bi de burda zorla aldırdılar tekrar.
murat: ya, bize de öyle yaptırmışlardı.
pw: e mal, ne diye bana da aldırdın o zaman.
m: belki aldırmazlar size diye.

yani işin özeti muhtemelen acemilik yaptığınız yerdeki bölük astsubayı ya avanta karşılığı, ya bi yakınına kıyak olsun diye dışarıdan gereken malzemelerin hepsini getirtip size satacak zaten. dert etmeyin.
  • plainwalker  (01.12.09 13:13:09) 
Bence hiç bir sey götürme evet dogru duydun bak orada ztn terliginden diş macununa diş fırcana kadar hepsini vericekler.Atıyorum eşortman,içlik,atlet vs. onlar ztn orada veriliyor.Botlarıda okadar rahatsız eden bir bot degil eskileri bilmiyorum ama simdikiler gayet kullanıslı ve rahat.Şimdi bunun dısında pudraydı,köpüktü,dondu,atletti,iğneydi,iplikti,koltuk altı seysi, arkadasında bahsettiği gibi silikon taban hatta gaza gelip yine orada satılan alt üst arkasında ''sizin altınızda vardı sonmodel araba bizim gönlümüzde yatardı kara sevda'' gibi toplumsal mesajlar içeren dörtlükler baskılı bi okadar alakasız hayvanlarla süslü (kobra,kaplan vs.) eşortman takımlarını bile oradan acemi birliğini yapacağın kışlada kırtasiye adı altında nealırsan 1 tl ci havasındaki yerden temin edebilirsin.En önemlisi kışladaki fiyatlar dışarıdakilere göre herzaman daha uygundur hatta cok cok uygundur diyerektan en acilinden gecmis olsun dileklerimi sunar hayırlı tezkereler dilerim.


  • soulmate  (01.12.09 17:45:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.