[]

Dota 2 The International 2016 sorusu

oyunu oynamiyorum ama izlemesi zevkli diye turnuvadan turnuvaya bakiyorum. arastirmaya da usendim acikcasi...

simdi bu maclarda rakipten fazla kill almanin bi avantaji var mi anlamadim ki? x takimim kill sayisinda bariz onde ama y takimi bi sekilde rakibin ussunu yok edince mucadele bitiyor. noldu ki simdi? yok mu soyle anneye anlatir gibi 3-4 cumle ile dovuslerin mantigini anlatacak bi arkadas? :(

tesekkurler.

 
Moba mantığını bildiğim için anlatayım yoksa lol oynuyorum genelde. Takım olarak oynamak önemli amaç zaten defans yapmak bunu ister en iyi defans saldırıdır dersin saldırırsın ya datamamen savunma yapabilirsin. Nexus ayakta kaldığı sürece sorun yok. 1-1-3 şeklinde bölünebilirsin ya da oyun neyi gerektiriyorsa. Kill alman senin item almanda avantaj sağlar tabi level olarak da ama takım kompozisyonu bozuk ise kaybetmeye mahkumsun diyebilirim.


  • gozu acik sevisen yahudi  (10.08.16 23:55:36) 
kill almanın ekonomik avantajı var. altın kazanıyorsun, rakibin gelişimini yavaşlatıyorsun mesela. onun dışında skorun herhangi bir anlamı yok, referans olması için bulunuyor sadece. yani yerine göre 15 kill alıp 70 kez ölerek de kazanabilirsin oyunu ama genel anlamda rakibi öldürmek her zaman daha iyi. çok sayıda farklı strateji olduğu için kill score zaman zaman hiçbir anlam ifade etmeyebilir.

diyelim ki a takımında çok sağlam bir jungler var. gerçi ben de bayağıdır oynamıyorum ama diyelim lifestealer oynuyor adamlar, ormandan çıkarmıyorlar onu. 20 dakika geçiyor. a takımı kill'lerde 15-3 geride. buna karşılık b takımının hero'ları mid-game'de etkili olan, sona doğru etkileri azalan türden. a'nın ise lifestealer'ı var, kastıktan sonra allah olan cinsten bir hero.

bu durumda sen o kill avantajını oyunu bitirmek için kullanamazsan, lifestealer gelir seni bir kere keser. buyback atarsın, tekrar keser. senin ölü olduğun 100 saniyede çata çuta vura kıra bitirir rakip takım oyunu.

kill sayısı sadece bilgi amaçlı yani. senin amacın daha fazla kill almak değil de atıyorum storm'u 6 olmadan gank'lemek olur. karşıda jungler varsa rakip jungle'ı ward manyağı yapıp elemanın kasmasını engellemek olur. kill bu açıdan önemli, yoksa ben 5 kez öldürdüm sen 3 kez öldürdün bu TEK BAŞINA anlam ifade etmiyor.
  • der meister  (11.08.16 00:00:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.