[]

iş başvurusunda ne kadar dürüst olmak gerekiyor?

şimdi yeni mezun birisi olarak iş ilanlarına bakıyorum malum sitelerden. ilanlar da genelde "iyi derecede xxx bilen, mükemmel seviyede cart curt diyebilen, muhteşem şekilde zzz tokuşturabilen, harikulade bir biçimde qqq çiziktirebilen çalışma arkadaşları arıyoruz." tadında oluyor.

şimdi benim gerek cv'mde, gerekse bu ilanlara başvuru sürecimde ne kadar "dürüst" olmam lazım? bu ilanlara başvuran 250556544 kişi cidden de istenilen o niteliklerde şahane seviyeleri olduğu için mi başvuruyor? ben cv'mde "orta seviyede office programları biliyorum." diyorum, bu yüzden kaybeder miyim?

peki kendimi abarttığımda, yarın bir gün iş başında ortaya çıkmaz mı?

 
yani kısmen dürüst, kısmen yalancı olmak lazım bence. office programlarına iyi yaz bence, ileride atıyorum excel'de takıldığın bir şey olursa google'dan bakarsın hemen. office programları o kadar karışık değil zaten.

iş ilanlarının çoğu en az 55 sene deneyim istiyor zaten. deneyimine sıçtıklarım.
  • nathanieltroy  (10.08.16 21:41:29) 
kaybetmezsin ya. tecrübesiz arıyorlarsa zaten bunları göz ardı ederler. ben de solidworks biliyorum diye gittim halbuki 1 aydır kendi çapımda bakıyordum. işe aldılar orada öğrendim. sonra fark ettim ki giren kimse zaten iyi bir şekilde bilmiyormuş.

edit: tam da üzerine geldi.
  • bohr atom modeli  (10.08.16 21:47:19 ~ 21:47:34) 
çalıştığınız bir şirketin eksik olması bile gıcık edebiliyor şirketi, çünkü orada bir problem yaşadığınızı düşünebiliyorlar. bir çok şirket çalışma sürecinize bakıp boşluklara bile dikkat edebiliyor. mümkün olduğunca dolu tutun cv'nizi.

şirketler genellikle başvuruların %90 kadarını elerler belli kriterlere göre, sizin başvurduğunuz alana göre diğer başvuranlardan öne çıkabileceğiniz alanlarınız ya da deneyimleriniz olmasını beklerler şirketler.
  • osmanyueksel  (10.08.16 21:48:20) 
Sonuna kadar yalan


  • turkuaz  (10.08.16 23:33:42) 
@turkuaz: sonradan belli olmuyor mu?


  • m e b  (10.08.16 23:43:20) 
Bana sorarsan yeteneklerin konusunda biraz abarti kotu bir sey degil. Yani excelli mukemmel derecede kullanmak cok goreli bir sey. Sozgelimi ben mukemmel kullandigimi dusunuyor olsam da hala eksiklerim olabilir ya da isin gereklerine gore ortalama bir excell bilgisi yeterli olabilir.

Tum bunlara karsin para isverenin elinde oldugu icin harcayabilecegi paraya karsilik en iyi elemani almak icin caba sarf eder isveren. Onemli olan yazilim, dil vs bilgisinden ziyade aldigin paranin karsiligini ne kadar verebilecegin. Bunu karsi tarafa gosterirsen yeteneklerin konusunda yaptigin sallamalar onemli olmayacaktir.
  • voodoo chile  (11.08.16 10:59:25) 
@ m e b, iş işte öğrenilir. İş için gerekli aşırı gerekli bir tool değilse abartmakta hiç bir sakınca yok.Herkes abartıyor emin ol.


  • turkuaz  (11.08.16 11:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.