[]

arabayla gürültü yapanlar için çözüm önerisi

2 senedir oturduğumuz evin hemen yan tarafında boş bir arsa bulunuyor. ramazan ayında belediye etkinlikler yapıyor orada, aynı zamanda trafik dersleri için de kullanılıyor gündüz.

ancak gündüzleri ve genelde de geceleri, beyinsiz serseriler arabayla gelip yanlama (buna yanlama dendiğini de yeni öğrendim) yapıyorlar. tabii en fazla 1-2 dakika yapıp gittikleri için de polis çağıramıyoruz. ama bu düzenli olarak her gün oluyor, gece 2-3 hiç fark etmiyor. o alanın hemen yanındaki apartmandaki bir adam 1-2 çıkıp bağırdı ama insanlar başına bela almak istemediği için muhtemelen, tepki göstermiyorlar cama çıkarak.

geçenlerde belediyenin web sitesinden şikayet yazdım. daha önceki başka tür şikayetlerimle ilgilendiler, buna ne zaman ve ne cevap yazacaklar bilmemekle beraber muhtemelen oranın herkese açık bir alan olduğunu ve bir şey yapamayacaklarını söyleyecekler. ya da hiç cevap gelmeyecek.

ama çıkan gürültüyü anlatmam mümkün değil. binaların arasında kaldığı için ses iyice yankı yapıyor ve gece uykudan uyandırıyor, öyle böyle değil. ve bu her gün mutlaka en az 1-2 defa oluyor.

her neyse, belediyeye şikayet işin medeni tarafı. peki medeni olmayan çözümleriniz nelerdir? şöyle bir akşam 9-10 civarı gidip yerlere vidalar falan mı atsam? en azından birinin lastiği patlasa çok eğlenirim.

 
o arsaya çivi falan dökerdim ben olsam


  • cekilmis gayfe  (10.08.16 16:41:32) 
boş arsa derken sahipsiz mi? Sahipsizse belediyeye şikayet etmek yerine girişe baba falan gibi şeyler koymalarını talep edebilirsiniz, hatta imza toplayabilirsiniz. Sahipliyse sahibine ulaşıp aynısını rica edebilirsiniz. Olmadı arsaya gelişigüzel kalın halat atabilirsiniz.

Medeni olmayan kısmı için vida iyi fikir.
  • whoosie  (10.08.16 16:42:09) 
@whoosie onu bilemiyorum. sonuç olarak toz toprak bir yer değil öyle, asfaltlanmış bir yer. okul var yanında, veli toplantılarında falan otopark olarak da kullanılıyor. ya da mitinglere otobüs kaldırılıyor oradan. caps de ekledim, yerdeki izler de görünüyor zaten :)


  • nathanieltroy  (10.08.16 16:50:36) 
Burayı bildim ya... 2012 falandı galiba o zamanlar daha öğrenciyim yarı zamanlı modem dağıtıyorum. Avcılar mı desem beylikdüzü o tarafta. Müşterinin adresini ararken görmüştüm. Arabayla girip iki de ben yanlamıştım. Şunu net ifade edeyim kimsenin burada yanlama ile ilgili suçu yok. Çünkü zemin kaymak asfalt, boş alan direk olarak arabayı 4-5 tur çevireyim hissi uyandırıyor. Anılarım canlandı. Buranın çözümü girişe bariyer kapan vs. başka alternatif olmaz. Çok güzel yanlamıştım ya...


  • nohut  (15.09.16 02:11:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.