[]

Siz olsanız yapar mısınız?

Havaalanındasınız tüm yerler dolu, bir sandalyede 2 valiz duruyor ve sahibi ortada yok, valizleri yere koyup oturur musunuz?

Yine havaalanındasınız çantanızı yanınızdaki sehpaya koymuşsunuz, bir arka sırada 2 kişilik boş yer de var. Bir anne geliyor sehpanın hemen yanındaki sandalyeye oturuyor, çantanızı alıp kucağınıza doğru itip gel kızım otur diyor kızına. Tepki verir misiniz?

Havaalanındayım da canım sıkılıyor az önce bunlar oldu, birisi indirdi o çantaları sonra sahibi geldi bağırdı çağırdı. Öbür kız da çantasını kucağına aldı oturuyor. Sizce bu gibi davranışlar varoşluk göstergesi midir? Bu da ek soru olsun teşekkürler.

 
insanların oturması için yapılan sandalyelere dolu bir saatte eşyalarını koyanların varoşluğu evet.


  • prodeq  (10.08.16 16:32:16) 
güvenliği çağırıp boştaki çantayı ihbar etmeniz gerekli, havaalında sahipsiz valiz bırakılmaz.

onun dışında bu kadar kafaya takmayıp pardon oturabilir miyim deyim.
  • kaset  (10.08.16 16:33:37) 
ya allaaşkına varoşluk nedir? bu hareketlerin varoşlukla ne gibi bi' alakası olabilir onu da açıklar mısınız zahmet olmazsa?

yorgunsam, vücudumla ilgili herhangi bir sıkıntım varsa sahibi nerede diye sorar, bulamazsam maksimum üç dakika sonra o bavulları indirir kendim otururum. yorgun değilsem ve yine de oturmak istiyorsam yine indirir otururum ya. sahibi geldiğinde de kusura bakmayın ama burası valiz bekletme yeri değil derim. gerekiyorsa kavga ederim.

ikinci durum da ruh halime bakar, eğer sinirliysem gerçekten çantama dokunduğuna pişman ederim, çünkü bence hakettiler. sinirli değilsem hiçbi' şey söylemeden onlar rahat otursun diye kalkar arkaya otururum.

anket güzel he yalnız.
  • evde liyakat kalmamis  (10.08.16 16:35:38) 
Zaten valizleri bırakıp gidip gelip bi de bağırmak varoşluk mu demiştim kaldırmak değil. Bu arada 40 dk. falan kimse ellemedi durdu, sahibi de 1 saat sonra geldi.


  • beni taniyan yok bu sehirde  (10.08.16 16:37:54 ~ 16:40:45) 
sinirli bir günümdeyse bütün yerler boş olsa bile o gerizekalı, valizini ayaklarının önüne koymayıp insanların oturması için yapılan sandalyelere koyuyorsa kaldırtırım. kaldırmazsa da karşımdakinin tepkisine bağlı olarak şikayet ederim görevlilere, terbiyesizlik yaparsa da dalarım. varoşluktan ziyade aptallık olarak algılarım kişinin o hareketini.

edit: yarın havaalanına yorgun gidip, çantamı yanımdaki sandalyeye koyacağım gibi geliyor ama neyse lol.
  • golgi aygıtı  (10.08.16 16:38:39 ~ 16:59:41) 
ilkinde otururum. valizin sahibi bi sikim diyemez.

ikincisinde de aslında çantanın ağırlığına falan bağlı. duruma göre çok değişebilecek bir madde.
  • piremses  (10.08.16 16:49:06) 
bu varoşluk değil görgüsüzlük.

yoğun yerlerde koltuğa çanta koyulmaz. bu yasak filan değildir ama görgü kuralıdır.

ama koyulduysada siz onu alıp kenara yere koyamazsınız. kimsenin çantasına dokunmazsınız.

yapılması gereken görevli çağırıp aldırtmak. gıcıklık diye şikayet edebilirsiniz. el koyulur ya da hemen işlem başlatılır. zira havaalanlarında sahipsiz çanta bırakmak yasaktır. hukuki olarak hemde.

yani kısaca görgü bunlar hep.
sahibi hemen yanındaysa ve eğer yoğunsa şunu kaldırır mısınız derim hafif tepkili.
  • kurnaz  (10.08.16 16:51:00) 
kendim de bırakmam, bırakanı da yere indirmem.

hayır ama sinir olurum, çok ters günümdeyse belki ırdı bış yır vır diye söylenirim :')

varoşluktan çok izansızlık, hadsizlik, akılsızlık, görgüsüzlük hepsi aynı anda.
  • freya  (10.08.16 17:03:51) 
ben baskasinin esyasina dokunmazdim.
kendim de koltuga birakmam ama esyami. üzerinde cok düsünmeden dalginlikla biraktiysam da gelen kisinin oturmasi icin kucagima alirdim. metroda falan da oluyor, yan koltuga koyuyorsun cantani metro bosken, dolunca da insanlara yer acmak icin kucagina aliyorsun bunda sinir olacak bisi yok bence.

  • kucukharfler  (10.08.16 18:06:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.