[]

Buhar makinesi ile doğalgaz alevi arasındaki tuhaf ilişki

Arkadaşlar merhaba,

Konuya direk girmek istiyorum. Normal şartlarda doğalgaz yanarken mavi renkte bir alev çıkıyor. Tuhaflık şu; buhar makinesini çalıştırdıktan sonra doğalgazın alevi turuncu oluyor. Yani ocağı açıyoruz bildiğin turuncu yanıyor. Bunun sebebi nedir? Bilen var mı? İnternette biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla olay eksik yanma diye tanımlanıyor ama çok derinlemesine bilgiler mevcut değil. Yani bu eksik yanma olayı neden oluyor ve tehlikesi nedir? Alt tarafı buhar makinesi nasıl böyle bir şeye sebep olur? buhar makinesi ile bu durumun nasıl bir bağlantısı var? Durum çok tehlikeli bir durum mu?

Teşekkür ederim.

 
buhar (gaz haldeki su) makinesi ortamdaki nem (bu da su) oranını yükseltir. yüksek nem oranı alevi etkiler, küçültür ve eksik yanma gerçekleşir. eksik yanma da küçük miktarda doğalgaz sızması anlamına geliyorsa buhar makinesini kombiden uzak bir yerde çalıştırmak gerekir.

diye mantık yürüttüm.
  • zgrydn  (10.08.16 11:40:28 ~ 11:40:44) 
Konuyu merak ettim ve biraz araştırınca şu linke rastladım. İngilizce biliyorsan yorumlara bakabilirsin. www.chrisinch.com

Özetle tehlikeli olmadığını söylemişler.sebenine dair farklı yorumlar var ama birisi musluk suyundan havaya karışan minerallere bağlamış durumu, distile su kullanımını önermiş. Ne kadar işe yarar bilemiyorum.
  • melankoli basili  (10.08.16 12:32:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.